Sidvyer, senaste månaden

söndag 23 augusti 2015

Lammfest i kryddträdgård 2015

Jag fick sydpå ett event i Österlenkryddors broschyr  de ger med en när du handlar kryddor, och helgrillat lamm lät så satans gott att jag hörde med möllegänget om de ville med. Vi blev tillslut 7 pers som 16.30 infann oss utanför Köpingebro på Österlenkryddor.
Där stod en stor Gotlänning med en SVABB av grillolja och glace och grillade lamm ,helt som sig bör!
I 350 kr ingick en mojito med deras egen mynta från trädgården,och detta såg vi alla fram emot.
Tyvärr  glömdes sockerlagen,limen och moddlandet av myntan som ger mojiton hela sin smak,så det smakade Bacardi och vatten:/ Kunde inte dricka min och bestämde mig för att jag blev kvällens chaufför:)
 Tobbe fixade biffen för oss alla dock;)
 I spänd förväntan satt vi och smygblängde på hela jippot. Det hette att  man åt vid 18 tiden och efter det var det dans i tältet utanför tills klockan 01.00!! Hahahah pensionärsligan reagerade allihopa med "ahh där är en dag imorgon också!" och bestämde sig för att hoppa hela sektionen med dans i tält till tonerna av DJ Maffe;)

 Väl inne i lokalen som är riktigt mysig satte vi oss vi ett bord och får syn på snapsvisor,,? Eventet presenterades av ägarinnan och då fick vi veta att detta är första året detta har gått över från en privat fest de har var år till att detta året göra det kommersiellt ,och det kunde förklara känslan av att ha hamnat på någons 60-årsfest där man inte känner en själ;) De erkände att det var möjligen lite amatörmässigt,men sålänge man arrangerar med själ  kan de mesta misstagen rättas till nästa år!
 Ja,vi känner oss lite vilsekomna,, Maten var en vandrande buffé  i all enkelhet ute på verandan med lite olika sorters såser med spännande kryddor från trädgården ,wokade grönsaker ,bröd ,sallad,potatisgratäng och såklart lamm. Lammet sparades det minsann inte på ,och det var grymt gott,allt jag hoppats på ,och efter att ha frågat efter salt (något som var förvånansvärt svårt att hitta i en kryddträdgård;))var resten också komplett.
Vin och öl får man köpa i den lilla provisoriska baren,och om jag ska gnälla lite så kanske det hade varit roligare med flasköl istället för 5,2or på burk,och kalla då;) Vinet och champagnen var där då inget fel på och maten var som sagt underbar. Efterrätten  var en liten rawfood kaka  med kokos och dragon(?) som var magiskt  god och på det en lavendelpannacotta  med kaffe.

 Allt som allt så kanske 350 kr  var lite väl för en privat fest  där inte ett glas vin till maten ingick men  lammet var perfekt och det var rätt roligt att ha gjort det,en upplevelse utöver våra normala(?) restaurangbesök.

Inga kommentarer: