Sidvyer, senaste månaden

lördag 1 augusti 2015

Restaurangen på Continental levererar!

Wohooow! Efter en lång Dag med Jesper  där vi fixade lite skånenostalgi åt honom på benet så att han inte dör av hemlängtan i Jönköping  kunde jag inte hålla mig och var tvungen att etsa den nya Dirndlen jag beställde från Kerstins Landhausmode ! De är sjukt genuina och bra sydda med riktigt fina detaljer!
Ja jo det blev allt som allt med dirndl och förkläde och porto 1200 kr,men å andra sidan är det inte jätteovanligt att man köper en fin klänning och en välkomstpresent till en fest som blir exakt lika mycket när men tänker efter,,så jag unnar mig detta inför Fulltofta Oktoberfest;)
 Eftersom stan är fullpackad av turister inför Jazzfestivalen är det närapå omöjligt att få bord någonstans,tills vi såg att Contan hade  a´la carte  till helgen och de hade dessutom bord! Vi drog!
Drinkar kan de blanda,no doubt,och den första cosmon  var välgörande i helgens extrema kyla!
 Cissel har tröttnat på alkohol ett litet tag och höll sig till alkoholfritt,något de har både vitt rött och mousserande,ytterst trevligt!
 Jag tog rökt anka till förrätt medans resten tog hummersoppa. Jag är vanligtvis inte alls förtjust i soppa då jag blir så jäkla mätt av det  och ändå inget att tugga på,men denna soppan,,,DAMN!
 Det extremt fräsha nybakta  brödet och hummersoppan satt som en smäck! Väldigt stora portioner mind you, så är ni inte superhungriga ,be aware.
 Ett riktigt fint vitt vin rekommenderades till och det var så gott att vi nog gjorde gång på flera flaskor!
 Glömde minsjäl att ta bild på huvudrätterna,men min oxfile var amazing i köttet,verkligen,likaså Kaptens lax som jag åt upp åt honom,,otroligt bra. Cissel tog pasta och även den  var monsterstor i portionen och väldigt gräddig  så än en gång be aware,doggybag eller enbart huvudrätt och kanske en efterrätt,annars riskerar man att dö mättnadsdöden:) Sköld tog Biff Greta och den var i min mening löjligt god. Senaps och lökstekt oxfilé med stekt potatis och ättiksgurka. Ja,lite egen pressgurkahade suttit här ,och kanske lite mer grönt för att lätta upp rätt tung och gräddig mat,men smakerna sitter där de ska och ni går INTE därifrån hungriga.Väldigt bra poäng till maten om än backning för burkkantareller och burk -haricot verts,,,men har man bara öppet på helgen kanske man får ursäkta sådant. Maten var svingod trots det och vi rekommenderar det verkligen,inte bara för maten utan för den enorma atmosfären där inne.

 Sjögrenarna dök ÄNTLIGEN upp efter 2 veckors olidlig semester i Italien,och joinade genast vid bordet!
 Vi fortsatte på drinkar efter maten eftersom det var fullt i magen ,så efterrätterna får recenseras en annan gång!
 Det blev att vi satt kvar lite längre än beräknat mest för att det var just mysigt,,det känns som ett privilegie att få njuta av de höga taken och stuckaturen,de uråldriga kristallkronorna och pelarna,och vi har alla lite svårt att fatta att detta hotellet har stått här helt anonymt mitt i Ystad utan att lokalbefolkningen har fått nyttja det! Ändring på det kommer nu.
 Stor eloge till vår servitris som serverade OCH blandade drinkar igår,det var inte en enda gång vi kände att vi fick vänta eller kände oss bortglömda trots att hon hade både lounge och 5-6 bord  att stå i! Power.
 Lite kaffe för att trycka ner maten kombinerat med deras ypperliga cocktails satt som en smäck!
 DO tog en paus i jazzandet och joinade  oss,och vid 11tiden begav vi oss till soft för en sista drink,som inte blev en sista utan mer 3-4 sista. Jag hittade alkoholfri läsk från italien som jag drack loss på och det är jag tacksam för idag kan jag lova. Nu väntar husrenovering,inget man gärna kombinerar med en tramsig bakfylla.


1 kommentar:

Nova sa...

Soppan är riktigt god men man blir ju super mätt enbart på den ;) höll på att dö mättnadsdöden när vi tog trerätters där haha. Hoppas det vart lite mer folk när ni var där =)