Sidvyer, senaste månaden

onsdag 5 augusti 2015

Tatueringar och Testosteron!

Veckorna går och man tatuerar,renoverar och står i samtidigt som jag kämpar med  hela situationen med håret,växande knutor mm . Allt det gnället kommer sist i blogginlägget så ni slipper gny;)
Marie fick sin skalle  på låret med ram och smycken,vi har ett par timmar kvar på denna sen är den färdig!
 Sen fick jag äran att tatuera min äldsta barndomsvän Anna;) Vi skiljdes åt av naturliga orsaker runt 12 års ålder och till min  stora förvåning hade hon inte ändrats ett dugg! Det var ett rent nöje att sitta  dessa timmarna och prata ifatt de senaste 26 åren!
 Sen fick jag göra en av mina favoritmönster  som påbygge för en liten skalle jag gjort för massa år sedan.  ÄLSKAR att få göra linjejobb,,det är rogivande och har en lite terapeutisk effekt på mig:)
 Och sen var det Tinas tur,och vi gjorde en gyllene ros med små vingar för en liten dotter sominte längre finns hos oss. En dag kommer ni att träffas igen Tina:)
Så till de tradigare delarna av bloggen.
Jag har en knuta som växer på insida lår,så pass högt upp att man lika gärna kan kalla det nedankanten på fisken! Den har blivit bortopererad en  gång och då konstaterades det att det var en fettknuta. Flera år senare började den växa igen och nu är den rätt stor och växer med behörlig takt. Jag vill INTE ha den där,och  i takt med att den vuxit har jag fått problem med att högerbenet svullnar upp. När jag sitter känner jag hur det klämmer på ngt inuti höften/skinkan. Kunder har bekräftat  att det ena benet är rätt mye större än det andra i slutet av dagen. det kommer och går och det kan gå flera veckor mellan,sen plötsligt går det inte bra att sitta igen. Det är JÄVLIGT jobbigt och man känner sig lite gammal och dum.
Jag var då iväg för att få den borttagen och tittad på,,de kände klämde ,kliade sig i huvudet och kom fram till att det inte var för Nova att plocka bort,den verkade skum. Tydligen växer inte fettknutor tillbaka om man plockat bort dem en gång,iaf är det väldigt ovanligt enl läkaren. Han idiotförklarade mig också med mitt ben och sa att det stred mot allt han någonsin lärt sig inom läkarvetenskapen.
Jaha,då inbillar jag mig tydligen. Jag fick rådet att  röra på mig och äta sunt.
Jaha,,fortsätta som jag gjort då i massa år när detta uppstått. Tack,det känns bra.
Försökte förklara för honom att jag har en ite annorlunda användarhandbok,tex att jag haft mens i naveln,så att man inte genast bör avskriva  de lite ovanligare alternativen.
Han svarade med att "det är lätt att tro att man är speciell,tex regnar det var gång jag lkör till Göteborg,och jag tror att det är mitt fel,men så finns där rätt många fler människor i Götet"
Jaha,,men tack då,då tar jag min skit och går och struntar i att reda ut det.

Sen till håravfallet. Jag var hos reumatologen för att spruta fingrarna och bad honom samtidigt kolla på håranalysen,något han inte skänkte helt mycket trovärdighet till,men han tog en titt och tyckte ändå att resultaten var intressanta.
Jag ställde att OM jag inte tål D-vitamin kan det vara fel på antingen binjurar eller bisköldkörtlar och att det inte är helt fel att ta ett prov. Han höll med (bara där vill jag hoppa upp och kyssa honom,en människa som lyssnar ÄVEN om han kanske hemligt tycker att jag är en hysterika och enn hypokondriker) och proven kom tillbaka  med lågt resultat i Testosteron.
Lågt testosteron gör muskelsvaghet,håravfall,depp,noll sexlust  och trötthet. Check check check.
Det som då inte hänger ihopa är att D-vitamin driver UPP testosteron ,,det tar 3 månader att bli av med D-vitaminen som lagrats,så jag bör inte vara ens låg just nu även om jag opererat bort en äggstock,som inte fungerat på länge ändå.

Då ska vi bara få det tröga maskineriet att fortsätta.
Inte en enda uppföljning efter operationen har gjorts merän ett kort samtal från kirurgen där de berättade att det inte var carcinogent  och en fråga om det var bra med mig.
Jag kan inte avgöra min hormon nivå bara genom en inre scan,och jag vill fortfarande veta varför alla dessa mongogrejerna händer mig??

Onwards,,,,

5 kommentarer:

Christine L sa...

Jag känner med dig..:(
Helt otroligt oxå att man vet och kan ALLT om ALLA sjukdomar efter att ha gått en läkarutbildning 😒
Herregud varför ska det behövas OLIKA specialister det hade räckt med den läkaren på Nova juh😝
Hypokondriker är vi båda då✌️ Jag går till läkaren med mina uppsvullna och smärtande händer (bla) så jag inte får på mig mina ringar.
Men det är minsann inget fel på mig ändå:))
Tur du hittat en bra reumatolog iaf💜

Paul sa...

konstig läkare, det är inte alls ovanlig att fett knutor växer igen om man inte fått bort hela..

Stina sa...

Jag tycker samma sak Paul,har hört det fler gånger,men tja,,han var läkare,,han vet bättre än alla.

Paul sa...

Har en bror och en brorsdotter som båda tagit bort fett knutor. En i pannan och en i nacken och båda har efter något år börjat växa igen.Deras läkare säger att det är vanligt.

Stina sa...

Ahhh det finns så konstiga läkare och ajabaja om du råkar "veta" mer än en läkare eller faktiskt ha rätt.... då är man inte populär.
Men någon läkarna glömt är att vi är patienter och de ÄR TILL för oss....vi ska vara i centrum och vi ska få ALL uppmärksamhet vid vårt besök..... åh så är det ju ofta.... eller NOT

Kram