Sidvyer, senaste månaden

söndag 31 januari 2016

Kottakriget 1.0 eller Farbrorkampen.

För några år sedan började ylandet om dethär kottakriget när vi satt hemma i Fulltofta och piff och puff och far satt och mindes den lyckliga barndomen i Fulltofta och vad de hittat på när de var små.Kottakrig och slangabella var ord vi inte använt på så länge att Vera och jag frustande satte i halsen,och efter detta har det eskalerat lite. I vintras satt jag och fnderade på att brödrarna och kusinen Claes(även närmsta grannen)  inte har fått agera ut kottakrig på jävligt länge,och att OM det hände igen,då skulle jag vilja vara dr med en kamera för att dokumentera;)
Då är det bara att anordna.
30:de januari spikades och till min stora glädje kunde de flesta komma!
Klockan 7.00 startade jag äventyret  med att smöra maudar och inreda skuffen på anuset med allt man kan tänkas behöva för en tailgating på parkeringen.
 Vin smörgåsar,spiegelau glas från Önska Sjögrens (represent)  och ööööl,,o lite glyttadricka. Och ja,jag hade seriöst polackastuk på vägen in till Malmö. Bländade en svan , körde på 2 hjul i motvind.

 Väl inne på Gocart-city som ser ut som om det ligger i ett jävla ghetto numera,klotter,skit och allmän misär på utsidan MEN attans jävla fräscht på insidan,numera med femkamp och relaxområde dessutom:) Vädret sög på riktigt bakdel  med storm och hällregn. Det sket vi i,,solsken finns på insidan!
Den första dörren man möter bådar,,sådär gott?
Möllegänget var samlade och vi var underbart först av alla dvs det var jättelätt att hålla ordning på alla och vem som skulle starta först!
Efter att du konstaterat att du har ett tjuckt,medium eller riktigt pinsamt litet huvud var det kvalomgång där varvtiden skulle bestämmas och vi släpptes ut på banan 6 och 6 i tio minuter.
Lars var något taggad kan man säga,oh hans förslag om bollträn och tårgas i loppet fördes in i protokollet över vad man kan krydda nästa års farbrorkamp med.
Gunilla  överraskade oss alla med att helt sonika sätta sig och köra järnet oavcsett om hon tyckte det var obehagligt ,,sen att hon upplevdes liksom backa banan runt merän att hon kom framåt hör IKKE hit! Hon gjorde det!
Päran sportade dagens bästa hamsterkinder och hade jag vetat det hade jag tagit med ett diplom enbart för den bedriften!
Sen var det po det igen,denna gången  var det placering som gällde! Gunillas entusiasm har inte dämpats ett dugg! Inte ens när Urcellen försökte hoppa över henne med sin kart tog hennes gnista anstöt! Vilken kämpe!
Efter gocarten där jag kom trea,Månsa värdig tvåa (nästa år ska jag ha en kofösare med mig Måns,,då kan du glömma att blocka mig medans du vrålar okvädesord!)och Patrik som värdig etta,då var det tailgating in the Bronx!
Sällan har Anuset upplevt sådan action i bakändan som idag! Patrik dök ölen som en kortisonstinn huggorm och  vin i riktiga glas(se Vera,,jag predikar din gospel!) och maudar satt helt rätt efter denna rafflande körning!


Vi körde så till Utmaningarnas hus där sista benet av dagens utmaning skulle hållas,och plötsligt,från ingenstans dök där upp kottar,,hårt,omänskligt och jävligt överraskande. Man är inte trygg någonstans.
Vi var lite tidiga,men inte heller det var ett problem,Utmaningarnas tog emot oss  med öppna armar och vi fick sitta ner i värmen  och vänta ut lämplig starttid. Lagnamnen var bestämda sen innan ,och ni kan inte tro så jävla svårt det är att komma på mer äen 2 kottaträd??
The kottakrig is ON!När man tittar på bilderna har man svårt att tro att jag var nykter hela kvällen??
Det var INTE Gunilla.
Vi fick en genomgång av vad man skulle göra och  förlåt Utmaningarnas,,men ingen av oss fattade ett smack av vad vår guide sade:/? Det var den mest förvirrade genomgång jag någonsin haft och alla började skruva på sig efter  10 minuter av ytterst underliga uttalanden som "500 rummen är JÄTTEsvåra,,tillockmed ingeniörer tycker de är svåra och klarar inte dem,så gå inte in i dem" Ehh,,,jo?
Nå,,det är inte raketforskning så trots försöket att förvirra oss provade vi oss fram och greppade konceptet efter ett  rum ändån. Jag var så entusiastisk att jag glömde att fota så segwaya över till vinnarfotot där  lag Lärkförhelvete tar emot diplomas!

Och sen po och gfräva i Anuset igen! mer öl och vin och mackor! Denna gången massa mer behövligt än efter racehouse:)
Bilarna och Anuset hem till Vintergatan i Höör där folk duschade och fortsatte på inslagen drickaväg  innan vi avslutade på Jernkällaren i Höör.
Där anslöt orsaken till alla dessa särlingarna(minus de ingifta,men hon har fan lite skuld till dem med) ,vi kallar henne för Ärkekotten /farmor.
Det prestigefyllda Mästerkottenpriset (tack Linus för den titeln) tog Elin. Det gick inte svindlande snabbt på carten,det gick inte rasande bra på utmaningarnas,men nogfan HÖRDE alla hennes järnvilja genom väggar och däckskrik,så massiva extrapoäng för mest satsat!!

Jo,,fortfarande nykter,,svårt att tro  ja.
Och så maten,,, ja vad ska man säg. Jernkällaren tog graciöst emot oss,ett bord på 15 pers,radade upp oss i familjer  på matbeställningen och levererade otroligt snabbt och preciskt vår mat! Jag fattar inte hur de gör,för du kan välja vilken sås somhelst,pommes klyft,stekt el kokt potatis,massa olika maträtter inklusive hamburgare och flera pizzor  och MÄNGDEN mat du får! Perfekt kryddat,enkelt men så äckligt gott att man bli lite nostalgisk ,och den rena enkla matglädjen i att få en tallrik fylld med allt du vill ha  i mängder för löjliga pengar,,ja det förtjänar stående ovationer!! Effektiv vänlig service, enkelt med betalning och bara så bra. Testa detta stället  gott folk,ni kommer inte att ångra det!

Efter maten hängdes det kvar lite och  jämförde olika rum på Utmaningarnas och  jag konstaterade lyckligt i min hörna att de flesta verkade ha haft en kväll utöver din vanliga farbrorträff,,fast nej. Inte en enda av mina träffar med farbröderna har någonsin varit normal,och jag hoppas att den ALDRIG kommer att bli det heller!  Ser med spänning fram emot vad nästa drabbning kommer att bli!:)
Tack alla som hängde på och gjorde detta till att Kottakrig  värdig sitt namn.

Inga kommentarer: