Sidvyer, senaste månaden

fredag 1 januari 2016

Avsked av 2015

Så,,min stora hathögtid på året dök oundvikligen upp,och fira vill jag ju inte men om det bjuds på umgänge tar jag det gärna oavsett vilket datum det är! Vi startade hemma hos Sjögrens  med lite matlagning och viiiiin!
 Vissa går ut starkare än andra .Sanningen är att jag skulle jobba dagen efter så bilderna är något arrangerade.
 Vi klappade på en(yes you guessed it) oxfile från Linus föräldrars gård  och stekte på,,

 Rörde ihopa en rätt awesome pepparsås också. Följande 3 bilder är exempel på hur det KUNDE sett ut om Vera faktiskt hittat in i köket. Nu gör hon inte det merän för att hämta is till drickan så följande bider är även de arrangerade.


 En liten lätt förrätt på avocado löjrom och pepparrotsvisp  och hackad rödlök,,ja det var back 2 the 80:ies;) serverat på de vackraste tallrikarna på länge,en Versacheservis. Vera blev lite lös i magen när jag skulle bära dem,,
 Virus hade bakat surdeg och gjort kryddsmör som var awesom även det!
 Medans jag redde av såsen  tramsar sig resten av folket med KNIVAR!! Fattar de inte vad en bakelitvaran kan göra mot en Globalkniv?
 Det var fanimig inte igår jag träffade Nils och han var RÄTTså entusiastisk kan man säg! Hur lär man en  varan att inte hoppa och hur undviker man maskor i hosseböjsårna när hans klor kommer fram?  Nästa gång tar jag brynja på.
 Silvia bjöd på rött från Riedels Kobra,något hon var RÄTT upphetsad över. Låt inte bilden lura er,på insidan är hon en kolsyrepatron av lycka och känslor!
 Efter köttet och såsen var det tilltugg ,kaffe och dessertvin,något jag hoppar alltid efter en dålig dessertvinsfylla;) Sällan kan ett vin få världen att snurra så som ett riktigt kraftigt dessertvin,,och ungdomarna tror att man behöver droger!!
 Halv tolv marsherade vi ner för att möta upp Chris och Tobster    för att se på fyrverkerier. Jag har nog bara varit i hamnen en gång för 14 år sedan,,detta var INTE vad jag minns från då. Det var en uppvisning i alldeles för fulla minimalt klädda tjejer och stekarkillar med manbuns som  knappt kunde stå .I högtalarna skrålade någon kommunofficiel ett tal som ingen lyssnade på och det var allmänt,,,upploppstämning istället för det kärleksfulla nyårsfirande jag minns. Jag har troligen helt fel och för 20 år sedan var jag den lättklädda alldeles för fulla bruden som tyckte det var en bra ide att sikta på hela världen med en skakad champagneflaska. Ja,jag börjar bli gammal.

 Att fotografera i det mörkret var sådär lätt (min kamera vill inte som jag vill mer)  men när man använder blixt tenderar ansiktsuttrycken att ändra sig lite,,,lite till det mindre naturliga.
 Något jävla ollon lyckades få fyr på en bengalisk eld som han stod och viftade med i en jävligt tät folkklunga,,hur dum i huvudet får man vara? Jag såg  en massa brinnande nyårsfrisyrer passera revy för ögonen och vill mest därifrån t,ills Polisen dök upp riktigt pilsnabbt och tog den ifrån killen och förklarade för honom hur korkat det var.
Tack Polismän och kvinnor för att ni står ut med mänskligheten på deras sämsta dagar och för att ni gör det ingen annan vill!
 Så drog kommunen igång någon typ av musik i högtalarna som hade gjort sitt sista gig 94 typ och det skrålade sprucken symfonimusik ut över folket så högt att ingen kunde höra sig sjäv tänka. Inte för att många gick miste om mycket i det avseendet.
 Efter en stund startade de dock Lush Life av Sara Larsson och hela hamnen började gunga!Nu tänkte jag,,nu har de fattat. Fyrverkerierna de bjöd på var riktigt trevliga och när de efter 2 sekunders tystnad drog igång John Guidetti låten skrek hela hamnen av lycka!!,,,då var det slut,,,?  Hade de varit smarta hade de bett Frida sjunga den medans de sköt fyrverkeri  för att göra en bra grej av det,,men nej,när Ystad trodde att det började bli gatufest var det dax att gå,,

 På vägen hem till Chris och Tobster insåg jag att jag verkligen börjar bli riktigt gammal,, Tjejen framför mig hade en kjol som slutar ca runt venusberget och gick i den som om det var helt normalt att förfrysa fisken  och visa halva röven!? Är jag gammaldax? (har blurrat bilden för minimum igenkänning )
 Väl hemma hos Chris hälsade jag på de 2 underbara katterna och ett barn som var förvånansvärt odrygt;)   Där satt jag tills jag fick syn på Kaptens  ögon som vid 2.00 var ett snitt i en pastramiskiva ,inte en frisk glaskropp som  den borde vara och jag insåg att detvar en uppfriskande gångtur till körlings väg   var dax att gå hem.

 Det var rätt uppfriskande att få vandra hem genom ett väldigt levande Ystad kl 2.30  och få lite friskluft medans jag vallade Kapten. Från H&m till körlings gick jag troligen 1km medans han klämde in 3 km,rätt bra jobbat ändå!


 Förutom sjukt underhållande Snaps från vänner får man även lite  WF meddelande från vissa deltagare  som får en att grina rätt ut i luften!! Hahahahahahah


Det blev ett riktigt bra avsked av 2015  ,trot min motvilja mot detta,och nu väntar ett helt nytt år som ska fyllas. Det kommer att komma dåliga dagar,men ännu mer garanterat är att det kommer att  komma riktigt bra dagar med.  2016 vill jag fylla med mer hopp och lek med Möllegänget och massa roliga jobb och uppdrag.
Vi startar detta året så bra det bara går,i ett nytt hus vi bara älskar  sen tar vi det därifrån,utan alldeles för stora förväntningar men en massa massa förhoppningar:)!!

1 kommentar:

Marita sa...

Hahahaha hahahaha 😂