Sidvyer, senaste månaden

lördag 23 januari 2016

Lite jobb och gnäll;)

Ytterlligare en vecka till ända och många underbara garv har där varit;)Morvesson som jag redan bedömt lite utefter hennes facebookbild visar sig vara allt jag inte trodde och lite till och kvällen fylldes av garv och historier!
Dagen efter kom Morves ingifta svägerska (på långt håll) och utan att jag vetat det känner dessa varandra väl:) Boel fick skallen med blommorna och jag ser ytterst fram emot att få fortsätta på denna:)
 Fjärilen fick sin plats,,,
 och kärlekslåset fick sin plats:)
Igår när jag körde hem  tog min dagliga utsikt som vanligt luften ur mig och jag var tvungen och stanna och dokumentera. Bara 3 ynka minuter utanför Ystad ser det ut såhär,,,utsikten är ögonbedövande och jag är lycklig lyckligare lyckligast!Det fick bli en liten fredagsmys igårkväll hemma med ett glas vin eller 2 eftersom det var vinets dag! Kapten och Katt var liksom slagna hjältar de med.
 Och nu över till lite gnäll så ni som inte vill läsa sådant stoppar här:)

Jag har ju startat på öljästtabletter och zink för att få behålla något som liknar naglar och nagelband. Kan tyckas tramsigt i det stora hela,men det är fan så jobbigt att konstant ha trasiga såriga nagelband och noll nagel(och inte så grannt heller ) Eftersom jag hade massvis med kalcium i systemet förr valde jag de enda B-vitaminsupplementet som inte innehöll kalcium då det gick sådär bra förra gången. Har ätit dessa i ca 3 veckor och sakta men säkert har jag fått fina naglar igen,,det gick fortare än jag trott faktiskt. 
Som på beställning kommer all gammal skit tillbaka igen. Jag tappar hår mer,en dundrande konstant huvudvärk som jag vaknar med och somnar med. Svimfärdig mestadels av tiden,ont i levern,vaknar om nätterna med näsblod,ser suddigt och är yr.
DET VAR VÄL SJÄLVE FAN att jag inte kan äta ens små mängder av naturmedel???!! B-vitamin är vattenlösligt och ska kissas ut om man får för mycket och zink tar jag en ynka tablett om dagen,dvs ljusår ifrån överdosering,och inte ens då brukar det ge en allvarliga problem.
Huvudvärken är det som stör mest,den är allomfattande sprängande ögonpoppande och konstant. Kan inte träna med den(svimmar bara)  och det tär lite på en. 
Tankar om detta? Och säg inte stress då jag är som allra minst stressad just nu,sover gott och länge ,älskar att mysa rundor hemma och får ofta tid till det,varma bad mm. 
Stressad är jag INTE.

10 kommentarer:

Mama Jo sa...

Men fy fan va jobbigt :/ Jag fick en vidrig huvudvärk... som bara eskalerade. Värre och värre blev den. Med den kom ju yrsel och sen kräkningar o.s.v. Jag antog att det var relaterat till min EDS. Eftersom jag krampar så mycket och är spänd hela jävla tiden vore det ju inte så konstigt om jag råkat nypa till nerverna till hjärnan med musklerna. Efter typ 2-3 veckors extremt lidande blev det plötsligt en trip till akuten (för jag hallucinerade och pratade goja) där det visade sig att jag på något sätt råkat få ett virus i ryggmärgen som sedan utvecklades till hjärnhinne inflammation. Det var fan det SISTA jag hade väntat mig. Jag som vägrade kolla upp huvudvärken eftersom jag var så säker på att det var min EDS som spökade.

Tänk om du fått ett virus?
Eller så kanske det bara tar jävligt lång tid att vänja sig med det du äter?
Jag tror ju som du, det är ju en sån liten mängd du äter så hur kan det göra så stor skada? I don't get it. Låter otroligt jobbigt vilket som i alla fall. I feel for you.

Beställ lite Kava kava och gör te på det så ska du se att du mår lite bättre. Min vän är en "healer" i USA och hon brukar göra det mot ångets och huvudvärk. Hon gör bara massa naturtjosan på örter och rötter så det är inget som ska påverka levern eller dylikt.

Btw, när du säger att du har ont i levern... har du kanske ätit mycket tabletter genom åren rent generellt? Jag måste byta mina särtstillanden för det är för mycket ibuprofen och för lite kodein i. Jag ska fan ha det tvärtom. Läkare är ju jävlgt bra på att sälja kassa mediciner. Just sayin'..

Sen fick jag höra av min massör/rörelseterapeut att röka gräs kan hjälpa folk som oss som lider av smärtor och problem med leder etc. Han fick såklart inte rekomendera det av självklara anledningar. Jag har aldrig prövat det men det han förklarade lät faktiskt rätt logiskt. När jag blir en gammal kärring så är det nog värt ett försök. Min mor har också eds och hon sa att när hon blir för gammal så ska hon göra det för hon tror helt och hållet på att det finns otroliga fördeler med det. (Hon är absolut inte en person som har med droger att göra i vanliga fall) Även hon är en sån där naturmänniska.

Kolla upp det själv vetja. Kanske är en massa dumma råd du fått nu som kanske redan fått av andra. Men jag vet själv hur det är att inte veta vad man ska göra eller vad som är fel ibland, och jag vet att ibland kan råd vara skönt. Ooooch ibland blir man bara förbannad också. Så jag tar inte illa upp om du kanske blir irriterar istället nu. Men råd är ju bra, For better or for worse. En gammal dam lärde mig det häromdagen. She had the same problem as I do. Jag önskar att man kunde få prata med folk som har samma problem.
Tyvärr finns det många som fejkar EDS nu för tiden, och när man pratar med såna så blir det bara fel :( Väldigt jävla fel.

Btw jag glömde fråga, har du fått ett klart svar på vad som exakt är fel nu? Eller lever du fortfarande lite i det dunkla?

Sorry för det långa meddelandet. Jag kände visst för att babbla av mig haha

Lycka till nu, det är så jävla bra att du inte ger upp. Jag var på väg att ge upp om mina trasiga tunna naglar, mina sköra tänder och fuckade leder m.m... men nu känner jag fan att jag också måste kämpa på.

Stina sa...

Hahah nej råd o tips är så lugnt så. Inbland kan man tröttna ,men det är då bara bär det levereras som "Man MÅSTE försöka i ett halvår annars bla bli li och man ska sova länge och yoga och sola mycket och äta rätt" saker man helt enkelt inte KAN göra när man har ett normalt liv. Klart min sjukdom hade varit lättare om jag varit mångmiljonär som kunde sova ut,sola och bara yoga;)
Braj är jag inte intresserad av,mest för att min hjärna och min fantasi beter sig som om den går på brass hela tiden. att lägga till en drog på den är jag lite rädd att det då blir närmare psykos än de bra fördelarna gräs har,dock är jag super ok med alla som testar och känner att det funkar för dem.
Jag har ju Psoriasisartrit men som alla andra saker bryr sig inte sjukdomen sig om att bete sig exakt som läkarboken beskriver den,så immunförsvaret kan säkert ha gett sig på andra delar med som då resulterar i dessa udda sakerna.
Jag har gått på brufen retard i något år innan jag fick Enbrel och ALDRIG ens känt av att jag har en lever,det var när jag fick D-vitamin som det startade och det slutade efter att jag slutat med alla naturtillskott så i någon månad har ag inte kännt ett smack från den. Tar inget annat än Enbrel och enstaka dag i månaden brufen retard ,men mer piller än så blir det inte,aldrig smärtstillande.
Kan säker vara ett tillfälligt virus denna gången,oavsett så får man inte hjälp av sjukvåden då de inte heller kan hitta ngt,el ens lyssnar på en när man har ont i huvudet,det är ett för stort område liksom.
Klart du får babbla av dig,jag lyssnar gärna:)

Anonym sa...

Sluta med alla mediciner som förstör kroppen totalt och ge dig på homeopati,kinesiologi istället!
Värt ett jätte försök iallafall!

Mama Jo sa...

Tack, ibland är det bara skönt att babbla antar jag :) haha Jo just ja, brufen retard... den aktiva substansen i det är ju ibuprofen. Och den skiten förstör din lever som fan. Du får en värre lever än en alkoholist. D vitaminen kan ha gjort så att du kännt av det tillslut.
Du kan även råka va överkänslig mot etanercept (rätt vanligt) som finns i embrel. (Yrsel och skit kommer gärna på köpet) Jag har även hört att om du råkar ha en infektion i kroppen så flippar enbrel ut också. Läkare är för jävla bra på att skriva ut skit som egentligen inte är så himla bra. Smärtstillande tycker jag föresten inte att du ska va rädd för, så länge man hittar det som passar en själv. Nu har ju mitt funkat bra... men jag börjar få ont i levern nu efter att ha ätit det i ett år och nu vill jag ha mindre ibuprofen istället. Jag går alltid två veckor utan smärtstillande också om jag varit tvungen att äta det varje dag under en längre tid, enbart för att bevisa för mig själv att jag inte är beroende. haha Jag tror inte jag är en person som blir beroende av diverse smärtstillande. Min last har alltid varit choklad..........................suck.

Ja, ibland kommer folk med de absolut uppenbaraste "råden" någonsin. DÅ kan jag bli grinig jag med. Det där med att äta rätt får jag höra jämt. Eller att jag är fet. It's not always fun to hear. Har fått samma råd angående yoga och sömn också. Men yoga är ju så löjligt jävla dyrt så jag vet inte vad. Herregud. HUR kan det kosta så mycket?! Ja, nog skulle man va lycklig och må bättre om man va rik, kunde ligga och glida i en pool, vila, ha råd med de dyraste produkterna och inte behövde gå upp klockan 6 varje dag.

Ah åk in på akuten vetja, där gör dom ju oftast en massa koller. Be om att dom kollar vätskan i benmärgen. Jag menar, även om dom kollar sänkan så måste det ju synas även om du har en jätteliten infektion eller ett virus. Jag får tydligen infektioner väldigt lätt. Märks knapps. Bara i blodet, men jag råkade liksom snubbla över det hos kvinnokliniken sist då de tog blodprover bara. En vanlig grej bara. Och så fick jag plötsligt äta antibiotika i två veckor som jag blev ännu sjukare av. Flagyl är fan skit från helvetet.

Hoppas att något av detta kanske kunde upplysa en gnutta iaf. nämnde inte du i ett tidigare inlägg att du hade kalcium överskott? Vitamin D osakar ofta extremt överskott av kalcium. Vare sig man tar för mycket eller för lite spelar tydligen ingen roll. Du kanske är "hypersensitive to vitamin D"? För är man det så har man jättelätt för att få hypercalcemia. Men du kanske nämnde det i samma blogpost som jag tänker på?? Den här sidan var väldigt informativ tycker jag: https://www.vitamindcouncil.org/further-topics/vitamin-d-hypersensitivity/


Sorry.. jag gillar att försöka hjälpa folk hitta vad som orsakar dom lidande. Så jag går alltid all in när det gäller det haha Min sambo lärde mig att man alltid ska googla på saker på engelska, så sverige inte är lika utvecklade och lärda på samma sätt som många andra delar av världen. Det var så jag hittade seattle's sjukhus som specialicerar sig på EDS. Medan här har läkarna inte en jävla aning om vad EDS är -__-

Men som sagt, smärtstillande tycker jag ändå är bra i nödlägen :) Opiater eller saker som är mer naturella tycker jag är bäst. Jag gillar inte piller som blivit framodlade på.. ja.. va fan kallar man det? Syntet? Artificiella substanser. Jag tror fan att dom förtär oss från insidan. Min sambos morfar var cherokee indian (han är från alabama btw haha) och den gubben gjorde jämt Valmo té och gav mot diverse smärtor till folk för han sa att man alltid ska lita på naturen istället för artificiella substanser. Och där håller jag nog med. (dock skulle jag aldrig kunna dricka valmo té för det smakar röv) och så desperat är jag inte. Nope.

Du kanske ska kolla om du är överkänslig mot D vitaminer iaf? Det stod att man måste kontakta läkare omdelbart så dom kan hjälpa dig. It's worth a shot maybe? :)

Anonym sa...

Lustigt att läsa att ni blir sjukare av alla mediciner, ett tips är att sluta med dom! Mediciner skadar mer än dom gör nytta!

Stina sa...

Ja,,jo det var en intelligent tanke,förutom att man sällan tar mediciner utan att behöva det? Utan meds(som inte är problemet i detta fallet) ligger jag i en säng,oförmögen att jobba oförmögen till ett liv. Innan lösningen på det problemet kommer får jag så snällt ta mediciner.

Stina sa...

Och till anonym som tycker jag ska börja m homeopati,,inlägget handlar om att jag inte tål naturmedicin😂

Anonym sa...

Men homeopati innebär inte bara naturmediciner. Det är bara en liten del av många olika behandlingar!

Anonym sa...

Ursäkta om mannars vill komma med idéer till dig 😳/Anonym-Kaisa!

Stina sa...

Ja förlåt,, vet inte vilket råd det var du gav,,men att sluta på meds som funkar till förmån för naturmedeciner som gör mig superkass dunkar inte,,,