Sidvyer, senaste månaden

torsdag 9 februari 2017

Är det för att jag inte har mustasch?


(Snälla läsare,läs INTE detta som en råfeministisk text,det är bara ett fenomen jag råkar ut för JÄMNT!!)
Ja så var det dethär med laser. Som mina trognaste följare vet blev jag lurad på en laser för 82-tusen av det emineenta företaget Penlink. Jag valde att släppa den grejen efter 1,5 års jävla rotande med ett företag som bara vill ha dina pengar,inte tro på dig. Jag anser att en  vara som kostar 82t borde åtminstone fungera. De anser att jag bara ska betala och,,,sen kan de inte hjälpa mig.
Gjorde efterforskningar och köpte sedan en ny billig laser direkt från kina som  har fungerat klanderfritt väldigt länge! När lampan så är utsliten  behöver man köpa ett nytt huvud och detta gorde jag nyligen.
De skickar då en paket enbart med ett välpackat huvud,inga instruktioner. Man får själv löda på kontaktpunkter och mecka på vattenrören på den befintliga kontakten,men det är lugnt,det klarar vemsomhelst. När jag väl gjort detta frågar jag vad som ska flyttas över från det gamla huvudet till det nya och de svarar med "DO NOT DIY(do it yourself) ,follow the instructions."
Ja,,fast ni ge inga ,,jag fick efter 4 mail svar på vad som skulle flyttas över och jag börjar lyckligt lasra.
Från början hoppar den över lite pulser och så ska det inte vara men det påverkar inget nödvändigt alls,så jag noterar men klagar inte.
Efter en månad så SMÄLLER det till i huvidet på lasern och jag och min kund sket ner oss totalt! Detta får inte hända med så känsliga saker,och tack gode gud kände kunden ingen somhelst skillnad på effekten,så jag skriver till tillverkaren. De ber mig skicka bild på fenomenet. Att filma ngt som uppstår var fjärde behandling är inte helt lätt och  de ber mig då filma när jag lasrar ett svart papper.
Försöker förklara för dem att det är inget fel på effekten,bara att den beter sig jävligt obehagligt.  De ber åter igen om en film.
Jag filmar och skickar MED ytterliga påpekanden ,att det är INTE effekten utan de oförklarliga explotionerna jag undrar över.Av en ren slump får jag det på film då en hjälpsam kund filmad i precis rätt ögonblick!
Jag får då svar att de vet vad som är fel,,"använd bara den korta linsen och   kör in maskinen i ett par månader"
Jag svarar att jag bara har använt den korta linsen och har kört i ett halvår nästan!! Ber dem kommentera EXPLOSIONERNA inuti huvudet!!!!
Då svarar han att "det nya huvudet eg inte är gjort för min maskin och att kretskortet inte riktigt samarbetar med det nya huvudet,därför kan den hoppa över pulser.Använd bara den kort linsen och låt maskinen vänja sig vid det nya"

Jag börjar vi detta laget bli syrlig. Vad i HELVETE är det så svårt att kommentera vad som eg är fel!???och de hade faktiskt kunnat berätta att det nya huvudet inte är gjort för  min maskin och att jag kan förvänta mig hoppen i pulserna,men det tog ca 10 mail med enträgna frågor.
Jag skriver då att jag tydligen inte kan förvänta mig hjälp här och att jag slutar handla och rekommendera dem helt enkelt. Att det ska vara så satans svårt att åtminstone skriva "vi vet inte vad explosionerna beror på" ?
Efter en paus i konvon får jag så ett mail där han ber mig skruva sönder huvudet och kolla efter svarta fläckar vid kontaktpunkter ( tänk nu på att jag inte velat göra detta innan, den förra firman tog allt jag gjorde som en chans att säga åt mig att JAG tagit sönder skiten oavsett om kjag bara kopplat ur pedalen )
Jag  gör så och på baksidan hittar jag orsaken. Ett motstånd har exploderat på mitten och ligger nu och orsakar kortslutningar där det är helt svartnat. Se där,,jag var inte dum i huvudet,,,
Skickar bilder och han säger att jag helt sonika bara ska klippa bort motståndet och eltejpa det som är kvar så det isoleras och köra vidare.Nu ska inga mer smällar höras. Jag frågar då om detta inte funkar,om de ersätter mig med ett nytt huvud? deras svar är att de bara har generation 6 huvuden numera som inte passar min maskin.
Thats a no då.
Varför fortsätter detta att hända mig?
Har funderat på om jag är otydlig i min framtoning? Eller är jag för rakt på?
Ta mina bilar tex. Jag är inte helt dum i huvudet när det gäller motorfordon,jag vet på ett ungefär vad det är som låter när det är trasigt och jag har tex lämnat in min bil med ett skrapande ljud höger bak och bett dem kolla det,troligen bromsar. Får tillbaka bilen utan att de hittat något. Lämnar den till en vän och han kan inte fatta hur de kunnat missa att bromsbelägget var av på mitten?

Har  lämnat in Atosen till 3 firmor efter att den skurit,fått toppen planad och blivit ihopsatt  igen,men motorlampan fortsätter att lysa och den gick som en kratta. Fick åter igen svaret att dessa bilarna är bara såhär kassa ,ingen kunde fixa den ,,När jag föreslog att det kanske skulle kunna vara lambdasonderna som fått sig en omgång pgr av raset,,då blev jag skrattad åt.  Ber min vän byta lambdasonderna som en sista ave maria ,,,och se,,den går som en klocka.
En långsam klocka ja,men felfritt.

Ta minin,,den hoppade och spottade och var inte alls så pigg som en mini bör vara. Lämnar in den och beskriver problemet  och de ger mig tillbaka bilen utan att ha hittat något alls,den går skitbra enl dem.Problemet kvarstår och jag envisas,,de kollar  och säger med lite överlägsen ton att den SKA gå så,,, sen visar det sig att den bara ska uppdateras så bränslemixen blir rätt. Sen gick den som en bil!


Ta min motorcyckel. Jag har haft problem att den dör i fart när jag frikopplar. 90 km  i h,varm,frikopplar för att klia dig eller vad fan somhelst och den dör! Att mysa fram till en rondell i 2:an och frikoppla i väntan på din tur,då dör den,hur varm den än är,och du riskerar en highside om du släpper koppling precis samtidigt som den dör .
 Ja,de hojarna är inte gjorda för stadskörning,men det händer på FEL ställen! Farligt och inte ett dugg roligt att ha det så(än mindre som kvinna då folk bara helt sonika tror att jag inte kan köra) . Min mekaniker har skruvat upp tomgången mm men inget har hjälpt och ingen MAN har någonsin lyckats märka problemet.Jag har haft flera liknande hojar och ingen har haft detta felet  innan.

I somras kraschade EPU datorn och jag bytte  den,,vänder på datorboxen som brunnit ur och ser att den är till en 916,inte en 748 r,,, där hade vi den förklaringen.,,till allt.

En gång lämnade jag in en nyköpt begagnad bil och bad dem serva den så JAG vet var jag står i oljebyte mm,jag skulle köra långt och vill inte stå halvvägs till Jönköping pgr av att bilfirman ljugit lite lätt och sagt att den har olja mm . Får tillbaka bilfan och inget är gjort alls,,den var ju servad enligt boken så de sket i det.
Kan man bli trött  för mindre ? Är det för att jag är kvinna ?
Oavsett ska jag ha på mig en lösmustasch nästa gång jag  ska ha hjälp med ngt tekniskt  och se hur det går.
Färdigylat.
2 kommentarer:

Bella sa...

Ibland önskar man att man hade mustasch och löspenis... Just bilrelaterade saker känner jag igen mig i otroligt mycket! Man får en klapp på huvudet och en "lilla flicka" min... Retar gallfeber på en!

Stina sa...

Hahahah jaaa! På ett ställe kunde jag inte få ögonkontakt med killen som tog min bil och "beställning",inget fel med det,mest obekvämt för honom,men det KAN ha och göra med att det sällanblev rätt! Eller så har vi klassikern när man stannar på macken med Ducatin som har torrkoppling och gubbarna kommer fram och berättar för en att "din hoj behöver olja förstår du,den skär snart som den låter",,jag slutade förklara torrkoppling för 70-åringar efter de första 5 gångerna.