Sidvyer, senaste månaden

onsdag 20 september 2017

Fulltofta Oktoberfest 2017

Det var åter igen så dax,,September och allt vad det innebär! Slutet på allt vad sommar heter OCH OKTOBERFEST i Fulltofta! 
Året till ära införskaffades en svart Dirndl med cerisa trimmings pch jag får erkänna att den var lite väl push up,men köpt är köpt och plast är vad fan det är! 
 Detta året lyckades jag få med mig Kapten också,och jag misstänker att det kan ha med Herr Furutorp aka Karpmeister att göra,som om  de inte fick nog av varandra i slaget om Fulltofta??!!
Som vanligt förfestas det hemma hos Claes och Mona  och en lagom samling på 7-8 personer blev snabbt en byakrog!
De alkoholfria  veganska alternativen  var till för diverse kusiner som ENVISAS att vara  gravida eller ammande  på årets  event;)
 Tillockmed Silverbjörnen  asade sig ut från sitt bo i Småland för att komma ner och hälsa på  det gamla urgrytet i de Skånska ödemarkerna!
Som sagt,årets Dirndl från Kerstins Landhausmode  var cerice och svart,inga getar på förkläder ,dock extra allt inom paljetteringe på livet. Kände mig lite som en blandning av sexy kitten och Kikki Danielsson om man nu kan göra en sån jämförelse. Det är väl ungefär som att säga att " nu ska jag gå och mys-spy!"?
Urcellen hade också en  snygging från Kerstin,en blå semilång skapelse! Kan verkligen rekommendera deras onlineshop om man behöver dirndl,lederhosen eller bara tillbehör som blusen strumporna eller liknande!   Kerstins Landhausmode De är snabba på att skicka sakerna,ca 3 dagar tar det att få hem det.
Christine och Johan  var också på besök och  Christines  Dirndl är ju den röde ME GETARNA!!!Favoriten;)
 Johan hade minsann även han äkta Lederhosen och slikt stiligt par de  utgjorde!!
 Vid 18 tiden går man så till Borgmästarens trädgård för  att höra på talet och se själva drickandet invigas och detta året var det synnerligen  tråkiga men även roliga nyheter som  utdelades.
 Fulltofta gårdsbryggeri som det såg ut vid årsskiftet ser inte längre ut så , utan flyttas till bättre,friskare  lokaler med mindre störningar i produktionen och mer pålitliga omständigheter och jag VET att detta kommer att bli ett bättre tryggare bryggeri  när det väl är i full gång igen. Små menlösa knutor i vägen  kommer man alltid att  uppleva,,de bara trampar man på och ser framåt ,och det är det vi gör nu:)!

Ja,,ja jag körde med dubbelmontage där ett tag,det är liksom så vi rullar i Fulltofta,,all in eller gå hem!


Karpmeister  och Kapten   verkar  ha någon slags osund anal magnetism och innan man visste ordet av försvann de två in i dimman vid Lützen ,dels pgr av  obegränsad tillgång till öl ,men även pgr av att Mr karp bolmade vape  värre än de flesta industistäder . Man kunde alltid hitta ungefär VAR de var i trädgården,följ bara doften av Tropical Sunrise  och där inne sitter dem!Förväntade mig halvt om havt att hitta dem djupt upptagna med att tillverka slangabellor och  myrfällor  eller liknande!


Ja,,ja det KAN förekomma ett par bilder på ,,,blusar i detta inlägget.
Som vanligt bara älskade vädret oss och bjöd på fint hela kvällen. Detta är av fördel då mången hade förfrusit tårna under borgmästarens tal som  liksom har försökt att kortas ner men som ändå är mer  en  komprimerad TV version av Borta med Vinden ;)
Vi mellanpeppar,,snart ska man få anfalla hallonölen som ett par  boaormar med baksug!!

Det är en särdeles grann bus denne,,,
Nä,har man inte en dirndl tar man såklart ett hudförkläde. Helt ärligt Claes,du behöver fan  bara ta på dig lädershortsen ,bakgrunden kan jag fotoshoppa litt blåare,sen är du himma!

Jag fick dessutom ett namnat glas för 5 års trogen tjänst! Detta är viktigt att ha med sig till nästa år annars får man dricka norrands  guld,,lättöl.
Mellanpepp med Sonja!!
När borgmästaren väl släppt  inos som en hord galloperande gnuer i tältet  serveras det Sauerkraut och Bratwurst   med Zwiebelkuche  och kartoffelsalat!  Där emellan får man stämma in i snapsvisor så det flyger bratkartoffeln över bordsdamen,men det ÄR högst sång som gäller ,inte snyggast.
Min bordsdam har ju ändå  en uppsamlingsplats,så ingen mat gick till spillo. Den trillar ner där i springan och sen håller hon den varm resten av kvällen sen blir det NATTAMAUUUUD! Och  nä, kukfällan på bilden har inget med Christine eller ämnet att göra,det KAN vara så att hon i ett obevakat ögonblick vände sig om och min tallärk blev  en korvpung fattigare,, det KAN vara så.
Johan är liksom helt redo att börja jämföra storlek,för lederhosen har en inbyggd lucka fram så man lätt kan ventilera, ultrafiltrera eller bjuda på annat  kalsongvarmt gotte. Nu spårade detta lite,men jag har fått tre koppar kaffe och tycker att jag själv är rätt jädra rolig!


Man kan väl påstå att det spårade ytterligare när nån lustigkurre kom med denna jävulens påhitt. Hade jag kollat på flaskan innan hade jag känt igen dansken på den och vetat att han IKKE var att lita på! Bitter kan ju stämma på så vis att jag inte känner för att förlåta vem som än bjöd på skiten. Maten jag nyss så mödosamt tryckt ner i klänninslivet var på g upp igen, med tonsiller och allt . Tror jag skymtade en tolvfingertarm springa förbi mitt inre öga med, innan effekten väl försvann efter en kvart. Det  utan tvekan äckligaste jag någonsin hällt i halsen  och det inkluderar Amerikanskt kaffe  och kaustiksoda.

 Ja,jag kunde ha varnat Ellen men så  vill man inte lida ensam;)

Genierna står och googlar något livsviktigt samtidigt som de hovrar vid ölpumparna,en vansklig kombo  i vanliga fall,men jag känner att Kapten  nu är så bevandrad i Fulltofta att jag med gott samvete kunde släppa honom lös utan att vi riskerar skallgång på kvällskvisten.
Världens tredje högsta berg var även han på plats  med mössa på toppen som för att berätta att  de 4 meterna i takhöjd var snålt tilltaget! Ska lägga en petition till nästa år att en av ölpumparna bör flyttas upp en meter för Affes skull,man kan få lombago av att böja sig så ofta.
 Ni ser knappt Gandalf i bakgrunden men han är där i ett moln av vanilj och smörkola.
  Det hölls små egna lekar,partytricks och annat smått Karpmeister lärt sig på sina valfiskeresor . Kanske såg det mer impobnerande ut på Isahvet ,jag vet inte,men visst,han GÖR 2 saker samtidigt,,bara det med hängslorna på.
Vi hade trevligast bordsällskap av Urcellen som detta året INTE ammade eller var gravid!! 
Ganska så exakt här tappade jag bort Kapten och Karpmeister igen för att inte återse dem  på resten av kvällen,men så var jag själv inte så kapabel att  hitta någon ens om jag försökt. Hallonöl och gott sällskap sänker en rätt snabbt moralen,men så är också alla i tältet (utom Frida) på samma  våglängd så man märker inte hur krockad man är förrän man pratar med en nykter människa. Turligen nog hittade jag inte fler sådana den kvällen .

 Årets omgång flöt förbi som en oljad ko i slädbacke och kvällen kändes mer som 1 timme än 6:(  Det är bara att ladda inför 10:års jubileumet nästa år  ,,då jävlar! 
Stort stort tack för detta året Anders och Agneta!! Ett stort grattis till er nya förbättrade version av Fulltofta Gårdsbyggeri  och allt vad det medför/utesluter;) 
Inga kommentarer: