Sidvyer, senaste månaden

lördag 23 december 2017

Julbord på Country Kårner 2017

Jag sade att jag inte skulle anordna ngt mer detta året  men en  julfest är svårt att låta bli! Att få träffa vänner,äta sjukt bra julmat och bara garva hela kvällen KAN inte bli fel!   Detta året löste  vi    julbordet genom att ha knyde så alla tog med sig lite vad de hade för specialitet  och det blev perfekt!  

(Ni får ursäkta att jag tar andras snap som bilder ,men det är svårt att hinna med  när man ska stå i allt)

 Jag pimpade, städade ,anordnade, kokade och annorstädes fejade hela dagen tills klockan slog 18.00 och möllegänget skulle anlända.
 Lugnet innan stormen,,

 Jag satte Kapten på att servera den hemmagjorda glöggen som,,ja jag gör inte om den,där kan vi låta det ämnet vila kanske. Den skulle vara vit och den var allt annat än?!! "Lite" spritig  och irriterande för doftsinnet men det smakade absolut glögg. Får tweaka den lite till nästa år eller helt enkelt bara bjuda på teknekt,,kommer att sluta väl. Folk  dröste in med maten och medans jansson prinskorv och köttbullar  mös upp i ugnen satte vi oss ner för att prova julöl!!
 Eftersom en vanlig julölsprovning i allmänhet är alldeles för artig och tråkig var det Värsta julölen för helvete som gällde ,dvs vi fick inte använda några positiva ord i våra beskrivningar. Inte nödvändigtvis att man var tvungen att klanka ner på ölen  utan "fy fan detta var den öligaste ölen jag druckit av dem alla" var ett exempel. Protokollen visar med önskvärd tydlighet att alla omfamnade detta konceptet helhjärtat,för fy fan vad det är roligt att klaga på saker;)
Sex olika sorter  var det som skulle prövas och jag valde Fullers Witer och Charlis snöfall, Dahn ola Valde Nedan följer några av protokollen,,en del rumsrena och sen Alex och Dahn-Olas,,vi tar den överst så ser de andra mycket vuxnare ut! ut!
Efter att ha bemästrat tvåhandsupphällningg av ölen och smakat 6 st julölar varav EN var ok  var det dax för julmaten!
Knytkalas och julbord är ett genidrag. Det låter en få smaka av var och ens bästa  julmat ,som tex Birgittas übergrymma Mexico sill med chili och Tequila,Hannas fantastiska ört och löksill,Christoffers köttbullar och MAGISKA senap,Boels grymma Rödkål, Sandras ägghalvor, Linus  farliga Jansson  med mera med mera!  Det var inte massa olika saker på julbordet men där var  det väsentliga och där var kärlek i matlagningen!!

Efter julbordet behövs deet en filosofisk paus och det löser man bäst genom att hålla tävlingar!  Första tävlingen fick en representant slita åt sig ett verktyg ur en hög på golvet och sen fick de vars en potatis som de skulle få ut en så lång bit som möjligt ur! jag hade så sett fram emot team hammare ,men de körde den sejfa approachen och karvade,,inte smasha !! Skärpning till nästa år,jag vill se stärkelse flyga!!

En av deltävlingarna var även konversationsleken och den gick ut på att folk fick var en hemlig mening innan middagen som de skulle försöka klämma in på folk utan att de fattade att det just var deras mening;) 5 poäng för var gång man får in meningen,ett poäng när du plockar någons mening;)  Jag höftade ut lite fraser som "jag har en fetish för mumintroll""jag drömde att jag var Stephen Hawking,fast svart" " ovanligt många lucior i år hade löss" och "ett år hade jag både borrelia och torgskräck",,massa stilpoäng till Sandra som nästan fick in meningen på MIG!!!
En snabb frågesport på detta och ett vinnande lag fick det stora priset som var,,en flaska wasabishots. Den var så uppskattad att den fick,,,stanna kvar på Country Kårner till nästa fest så man kan dela meeeeeed sig!!
Efter detta äventyr var det gottebord med kaffe och avec,,eller ja,diverse spritsorter i snygga loppiskaraffer!

Sista etappen på kvällen är den efterlängtade mongorimsjulklappsleken. Det går till som så att alla har med sig en paket för max 50 kr och man startar med sin egen paket. Man skriver en eller flera rader rim som hintar lite om vad paketen innehåller (eller inte alls) och viker ner pappret så bara sista ordet syns,sen skickar man paketen så många snäpp som tärningen säger,sen fortsätter man helt enkelt att rimma på ordet man ser med full fantasi. Så håller man på tills man tycker man är färdig och sen får folk öppna paketen de hamnar med! Att höra detta underbara rim är fantastiskt och årets rim gjordes så så mycket speciellare genom att vi hade Davide här! En italienares rim funkar HELT säkert i teori,men i praktiken blir det svårt när skånska möter Italienska!Många användbara småsaker packades upp som te bananskivare och dansbandsdoft för bil , till Alex bittra besvikelse inte en enda bakelitdildo,,de går ju sällan på 50 spänn om de inte är begagnade och tillockmed de går mestadels till Japan som export. Vi får anordna ett vuxenparty enbart för alex möjligen.
Vera bör ha dragit årets längsta strå och hur rätt är inte denna för drottningen av porslinstronen? kan man ta den to go?

Efter det drog det ihopa sig till kvällens final,pepparkuksbaket! Utrustad med en rätt rejäl klump ekologisk deg satte folk igång att skapa fritt från egen erfarenhet !Ja,,barnsligt,,ja ,,skitroligt!!
Talotti ser lite,,lite oimponerad ut ?? Han reviderade sin vinballe i 3D och satsade på en mycket större 2D i stolt givakt MED Prins Albert. Mycket ståtlig och dominerade hela bakplåten!
Birgitta hämtade hem sina bästa minnen från Mykonos och skapade fritt med kniv och berått mod! En porrpung med rejält skaft ,rak som ett spjut och trubbig som en ,,ja som en kuk.


Min stolta springare,,en hårig happy sort of fellow med vinterkräksjukan och ryggskott!

Efter avbakad herrbastu dansade vi kvällen lång tills folk insåg att imorgon är det den 23:dje och alla har åtaganden! Själv mös jag i säng kl 3.00 på natten,varm och lycklig av all energi vännerna ger när de kommer hit. Det är som att ladda ett batteri när man fyller Bjäresjö med folk som skrattar,äter och dricker i lika jämna doser. Älskar hur de går med på allt jag slänger i deras väg och inte bara går med på utan tar till sig i vart moment och har skoj! Det är trots det livet går ut på,,;)Inga kommentarer: