Sidvyer, senaste månaden

söndag 17 juni 2018

BLITZKRIEG!! Kottakriget 2018

Mmm,,det ser fridfullt ut va? Lite tilltugg,vit duk,dippa och  nyttigheter? 
Det är kottakrig,,sanningen ligger som en oförättad gädda med magsår under ytan och kokar,,det var dax att skilja årets agnar  från vettet och gå loss på KOTTAKRIGET 2018! 
Bara någon timme senare stod adrenalinet som kaskadspyor i luften,kottafjäll skar sin väg genom luft tjock som dimman i Lützen och mången grogg blev besudlad denna kvällen,inga allianser var heliga,inte ens den inom laget! 
Det började så grannt med tilltugg och välkomstdring för att sen lite lätt jogga igång oss med Fotbollgolf ut i de ensliga ödemarkerna runt Fulltofta smedja!  Man skulle alltså sparka en fotboll  från äng till äng och sen få i den i krogen ENDAST med hjälp av fötter och ben,inga händer. För var spark fick man en kotte,så MINST antal kottar vann detta året. Omställningen var hård för oss alla.
Colin Pharell står och  suktar efter bollen,,med öppna sandaler och ett stängt sinne.


 beväpnade med extra kottar och grogg (extra kottar för att ingen av oss bar fotriktiga skor,hade bollsinne ,eller kunde få upp benen i mer än 30 graders vinkel från höften,,grogg för det senare problemet även så) gav vi oss av ut bland dödens fästingar  i mina gamla jaktmarker! (svär på att träden  häromkring allihopa har Twister Sisters logga ingraverad  nån meter upp vid detta laget! )
 Vi  kastade ut lagom på 7 kottar men drog på oss 9+9 på de sista hålen och kände oss ,,osäkra. Det var ändå ett gäng  att räkna med i år.
 Efter fotbollsgolfen chillade vi med häng runt bord och grogg,vissa mer än andra,,

 Gren nummer två var stapla klossar i två lager på tid,en liten pusselövning som   gjorde en lagon stressad och bitter,vi kvalade in på andra plats i af,,2 kottar till för laget och vi kände ändå att vi drog ifrån?

 Efter det,,häng. Väldigt viktigt att ladda energi och psyka det andra laget naturligtvis, inget kan vara viktigare ?
 Mellan de olika deltävlingarna hade Claes och Mona (årets mästerkottar)  satt upp lite diverse lek för oss som var utanför tävlan,bland annat bågskytte med skillad instruktör  och ett strikt vakande öga så man inte sköt ner motståndarna (ogillas tydligen) Det var såklart sjukt roligt att skjuta båge  och det HADE varit en bra delgren,,om kriterierna varit att  åtminstone träffa skjulet.
 Efter det var det ytterligare en gren jag blev alldeles för exalterad för att fotografera! Vi skulle springa som idioter till Vedskjulet i skogen för att hämta vedklabbar,stapla dem upp till ett visst märke,vråla klar sen springa tillbaka med alla igen. Först lag att vara samlat igen  fick minst kottar. TROR vi var lag 2 men kan inte riktigt säga er sanningen här,jag krockade med diverse motståndare och fick en spåga i fingret som jag fick kallbrand av och var tvungen att uppsöka fältskär.
Efter detta behövde man ju mat ,och i allt mitt ylande land och rike runt efter antikviteter GLÖMDE jag mat!!?? Tacka gudarna för Elin och Månsa som delade med sig frikostigt av mat så jag inte stupade för andra gången den kvällen.
Man kan säga att ganska så direkt efter att alla satt sig att äta hände där något,,
Det var som o fan flög i Lars och han sket i att äta och optade istället för att mula kottar på sin dotter ,som i sin tur aldrig backat för en fight i hela sitt liv och  gav igen med fulla överarmskast och svorord! Här har ni en liten film på hur ganska så mycket resten av kvällen såg ut för att ge er en idé om  den sanna meningen av KOTTAKRIG! Kottakrig,the komprimerad version of it!


 Blodvite och stora skador uppstod  och snart hade alla lagen skadade  och man kunde höra dem jämra sig lite varstans på slagfältet.
Här beviset för någon av stormakterna tog till ful taktik och började kasta MAJSKOLVAR!! som om ingen skulle märka skillnaden?!!

Alltså jag tyckte mig notera en viss syskonkärlek i detta skedet när Helen plötsligt dök rullebören som en piraya på diet och gav sig på Claes(broren) med allt hon hade! När inte det  hjälpte,,,ja då tar man till kemiska stridsmedel
 Basilikapesto på  framrutan,och Claes was no more,,


 Folk kan börja bete sig lite hur som helst i kris situationer och jag skriver väl inte ut vad Colin och Erica gjorde men jag KAN däremot säga att ett kilo kottaflarn i kalsongen sätter stopp för de flesta dylika planer.Urcellen  led stora förluster i framkant och fick en kotta axel rätt i nyllet! Blodet färgade Hörbyåns stränder röda.
 Som sagt,mången grogg led  till följd av kridets fasor,här en stackars tolvåring helt besudlad av natur.
För att avgöra spelen och troligen för att lugna ner själva kastandet gick vi så på en tipsrunda i de holländska ödemarkerna  i minerad terräng, och dett avra dagen jag insåg att jag inte vet ett skit om Kottar ur ett microperspektiv,enbart hur man kan använda dem. Vårt lag fick ETT jävla poäng och 4 kottar!!!!


Ni vet hur skolskjutningar kan smitta och grannländer liksom bryta ut i uppror bara av åsikten av krig? Skurup  Represent.
Nå,,efter att fullt krig brutit ut IGEN och jag noterat att Borgmästaren njöt lite väl mycket av det  OCH att hota med att ställa in Oktoberfest om vi  valde att gå till samlad attack!
  Det var alltså dax att se vem som tog hem loppet och det var alltså farbror Lars lag!  Nu vet jag inte riktigt vart Kottakriget /släktträffen hamnade nästa år men det får väl de överlevande se!

 Efetr det blev det  fri hopp och lek med frisering och blandade småförolämpningar tills det började regna och vi drog oss in i uterummet!


 Som en slagen hjälte  satt Lars med försåtsminor runt  anklarna,och vad jag vet så sov han med snabbeskorna på,det går helt enkelt inte att ta sig ur detta .

 Ungefär när Farbror Per skulle dra sig hemåt och Ellen bodyslammade honom för samma anledning passade jag på att smita hem  med smilgroparna i  öronen ,beväpnad med en massssssa fina foton från årets Kottakrig!! Ren kärlek alltihopa! Nu är det ett år till nästa och vi får väl se vad som sker,,och vart!??Inga kommentarer: