Sidvyer, senaste månaden

lördag 23 juni 2018

Midsommar ,,my least favourite efter nyår.

Har gnytt om det tidigare  och eftersom saker inte blivit bättre ska jag gny om det igen,,aftonar är inte min grej riktigt. Det är så satans upphajpat och oavsett om man gillar jordgubbar el matjessill så ska man fan ha det,,not us.
I vanliga fall brukar jag o Kapten dra ner till border shopen för  att fylla på förråden lite (helt onödigt eg men ändå,,) men detta året blev det istället ett mini gille då Marita och Rickard inte skulle göra sin sedvanliga afton,och ja,vi har ju två helt lediga flamingos som ligger till ingen nytta så off we go! 
Eftersom alla vill äta olika var knyde det enda rätta  och jag bestämde oss för att grilla ;)
Tips som ni säkert redan vet,,köp potatissallad färdig,tärna gröna äpplen och melon,tillsätt lite mayo och gräddfil och rödlök,sen har ni en kick ass päresallad istället för Icas svettiga.
Vi förberedde tipsrunda på fyrhjulingen,Bjäresjö style ,satte upp lekar och allmännt sprang i cirklar eftersom detta var den sämst förberedda festen jag hållit på några år,men det SKA gå,the power av självständigt tänkande vänner är inte att underskatta.Kl 14 trillade  folk in oh vi minglade så smått i  köket innan tipsrundan avverkades,,i full storm.

 Eftersom D-Os hjärna är några microgram större än alla andras fick jag para ihopa mig med honom på tipstundan där jag såklart var  stoiskt opartisk i alla svaren.
Det SÅG ju jävligt idylliskt ut och det är tack vare att detta är stillbilder,hade jag filmat  hade man kunnat se mindre kor och uthus flyga förbi.

 Vi  förberedde maten ihpa så sombara vi kan göra,dvs Marita hanterar alla,,,squashformade grönsaker och mänen grillar.

 Sen måste manför fan checka in påCountry Kårner,annars finns man inte!
 Här nedan följer lite obligatoriska midsommarbilder  man bara måste få med för att urskilja blogginläget från vilket random inlägg somhelst ,,romantiskt va,,,

 Efter det följde lekar  och ja Flamingosarna fick sig en omgång denna gången med,,nu har jag köpt kregen,då ska de rastas.


Marita var som vanligt före alla händelser och stoppade ner sin son i en Flamingo för att drilla honom på banan (en teknik som isade sig vara genialisk då det laget vann första grenen)  och snart var det stora flamingorejset igång!

 Följ länken FLAMINGODANSEN för en kort rendering av hur detta såg ut plus lite annat smått och gott på kvällen;)
Efter det stora flamingoruset 2018 bekantade vi oss lite till dvs lappleken "hand mot röv" osv. Spelet går ut på att laget ska kunna hålla så många lappar de kan  innan det antingen blir omöjligt eller en tappas på marken. Jag fick då närsa mot röv vilket förklarar ganska bra vad jag gör där bak,,
Lag ett tog hem en rafflande seger  och såhär i efterhand känner jag att förlusten var ganska omedelbar så fort jag satte näsan mot skinkan där.

Efter det  var det  det ever så populära Mongokubb där man har seriemördarglasögon på sig när man kastar kubb och  tro mig,det behövs bara en omgång där  då den drar ut på tiden,dels för att det tar tid med brillorna men även för att man får samla pinnar runt halva Bjäresjö.Siktet är inte optimalt. Lag ett ,,,fightmode,,,
 Lag två ,,flightmode

 Jag SKA tvinga på Baby brillor i framtiden,,blir fan rent till mig av tanken att bo med en seriemördare!


 Har man en gång jobbat på en flygplats så är det for life,,,,Marita vinkar in en DC9:a samtidigt som hon kubbar,,skillat.


 im telling you!!,,,han SKA ha dem om jag så ska försämra synen på honom själv!!!!
 Dahn-Ola är väl den som är närmst en seriemördare redan och sedemera rönte bäst framgångar i spelen då han faktiskt ser skitbra med mongoglasögonen!!
 Hahah Olivia är den enda som lyckas se ut som en humla  och inte seriemördare!
 Ni skådar DET VINNANDE laget tack vare Veras fantastiska insats!!

med en pinne kvar och spänt läge i det andra laget knockade hon Kungen och rev hem segern och jämnade ut ställningen för ett inte så ödmjukt lag! Med alla poängen inberäknade  i laget vann lag 2 (mitt) med 1 poäng!!! Nä,,man ska aldrig låta gästerna vinna!Under tiden som vi andra flanerade passade paret Nilsson på att utforska monstertrucken som gömmer både ett och två mindre nötkreatur i hjulhusen och diverse annat småvilt. Inte alltid döda heller.

Det blev en tidig kväll för oss alla utom den fem man starka truppen som satt kvar och tog de tunga posterna efter festen,dvs tömma flamingosen! Fantamig inte lätt.I slutändan vann ändå Marita på sitt boagrepp,en väl beprövad tömningsteknik som de gamle Mongolerna använde sig av vid slakt ganska ofta. Efter väl utfört arbete sjutsade jag hem alla (ja jag var nykter) och friden sänkte sig över Kårner,, Nä midsommar har jag inte mye till övers för men en god omgång med vännerna? Any day!


Inga kommentarer: