Sidvyer, senaste månaden

måndag 2 juli 2018

Fulltofta ölglasen 2018

Fulltoftavänner! 
 Efter förra gångens omgång  glas som man beställer från Kina,glasen anländer till 50% trasiga,man beställer igen,samma visa,sen är det fel på tillverkningen så man beställer igen och får ändå bara,,glas,,ja då tänkte jag till. 

Min stora hobby är loppisar och det slog mig att jag  går ofta förbi prima ölglas av rang vartenda gång jag är ute,bara inte ett helt parti  på 300 st,,men måste man det? 

Jag och Fulltofta Bryggeri har därför koncentrerat oss på återbruk denna gången . Istället för att ni får ett OK glas som  fraktats halvvägs över världen  så får ni Orrefors ,Spiegelau ,Schott Sweisel  ,Royal krona mm,, Denna gången kan ni dessutom välja vilket glas som passar just er smak och servis bäst! 
Glasen kostar 100 kr stycket och alla intäkter går oavkortat till det lilla bryggeriet som ger oss vår favoritöl! 
Här under följer alltså en beskrivning av var grupp glas och hur de säljs.När de är slut så är de. 
Hittar ni något ni vill ha mailar ni på eyescreamtattoo@gmail.com och berättar vilket namn och vilken mängd ni vill ha. De hämtas i Ystad men det går även att ordna sjuts till Fulltofta. 
 Enjoy;) 

Vi startar med Asterix,ett glas  lagom för en 33:a
6 st kvar!
Till dessa hör ju Idefix,de lite mindre glasen för er som vill dela en 33:a HUmlenunna innan ni går ut i trädgården el hoppar in i duschen,dvs rymmer inte en hel 33:a men är attans söta. Idefix finns det 11 av så de säljs 4-4-2+1 (dvs den som tar sista laddningen får ett extra,bara för att) 7 ST KVAR! Emmer betyder ju hink så här har vi sen en liten hink . Otroligt fina glas med slipat puntelmärke  från något av de större glasbruken.  Dessa har vi 11 av så de säljes 4-4-2+1 el 6-4+1.(ni börjar fatta tror jag)
9 st kvar
Men inte ska vi stanna där med hinkar för här har ni Mellanhink, också bra till lite större än 33:or. Dessa har vi 6 st av. Tunga som få med slipad puntel och botten.

Ännu en personlig favorit är de små ölflöjtarna,för de som hellre njuter lite åt gången. Dessa skönheter finns det 4 av.  Kulan är också en större flöjt  och detta smäckra glaset har vi 4 av. Tunnt härligt glas.


 Orrefors,eller åtminstone har jag starka aningar om att det är därifrån de kommer. Slipad botten och hög kvalitet på glasmassa ,tunna väggar . Dessa har vi 17 stycken av. 6-6-4 +1gratis. 
11 st kvar! 

 Regular,ett lite vanligare glas men riktigt trevligt för den större ölen. Dessa har vi 6 st av. 4 st SÅLDA Saloon,ett tungt kristallslipat glas med tjock botten ,otroligt läckra och vintage. 6 st finns det i dessa för den mindre ölen.
 Favorit bland de smäckra glasen i tysk kristall.Dessa har vi 14 av 6-6-2 eller passande kombo.
 Sommarflöjt,även de väldigt tunna och vackra. dessa har vi 15 av då 6-6-4+1 gratis.
 Vattentornen,,för dig som vill hälla upp en 50cl direkt och njuta i fulla drag. Dessa underbara flöjtar (bazookor) har vi  20 st av. 8-8-4 eller passande kombo.

Inga kommentarer: