Sidvyer, senaste månaden

måndag 2 juli 2018

Prag 2018,,ja igen. Kvalitetssäkringen av deras Prosecco.

Ja,det var dax igen,,för den 16:de gången eller något åkte jag och Marita till Prag för att bara relaxa och sampla lite av deras Proseccoförråd som inte kommer att bli sig likt ever again. Vi startade såklart på Imperial,because why the f#&k not? ;) 
Det hade varit en tidig morgon för oss båda och vi sa redan vid lunch att  det blir en tidig kväll för oss,, Vi njöt av klassikern shrimp och avocado tian,

En perfekt Caesar sallad till det och en flaska prosecco för att starta   upp huvudet efter gårdagens Copenhelläventyr som jag fortfarande var lite slagen och stum av.
Sen nästa måste ställe för att man måste,Americky. Denna gången stod där en något sur bartender som inte ger ut någon drinklista utan bara stirrar på en som om man är ett sär. Kan bli lite frustrerad på hur ofta det ändras här nere ,från skitbra drinkar när Monica jobbade här till riktigt dåliga sist vi var där med en vikarie,till idag med,,ja drinkar. En avslagen mojito och en Cosmopolitan  kunde han åstadkomma iaf.

Sen bara lullade vi rundor tills vi kunde checka in på vårt hotell som låg alldeles bakom skogen på bilden,en riktigt trevlig placering faktiskt  då vi brukar bo på andra sidan bron annars. Denna gången behövde man inte tränga sig förbi Karlsbron och den trånga gatan där alla går utan bara smyga runt hörnet  till Old Town Square.
Vårt rum var skitroligt om än nedgånget och slitet,men TAKBJÄLKARNA!! Jag har fortfarande blåmärken efter att ha nyttjat dem till max!!Vi bli uppgraderade till en appartment efter att hon tittat på oss och väl där uppe konstaterade vi att det troligen berodde på  vår ålder och längd. 4 våningar utan hiss och en en medellängd under 1.70 gjorde oss perfekta för just detta stället. Inga bulor i pannan,inga hjärtinfarkter även om det var förbannat nära.

Efter att  ha shoppat rundor lite på stan gav vi oss av för att äta kvällsmat på favoritstället La Bottega och det var som vanligt über! Lite tartar till förrätt,,
Sleden skjortbärande (vad fan tänkte jag på ?) proseccodrickande jag.

Och,,ja kött till huvudrätt. Deras  ribeye är så bra att  jag hade kunnat ta detta till efterrätt med!!
Efter det drog vi ut för en "lätt" liten evening på Black Angels bar mitt emot astronomiuret,en underbart trevli bar i valven två våningar under jord som serverar skitbra drinkar. Man får inte fotografera  där men är man en rebell så är man!  Marita fick en mask i drinken som sen följde med oss hela kvällen runt i baren tills jag helt sonika åt upp honom. Thats what friends are fooooor,,,


Ja,, det slutade med att vi blev uppsnackade av tre Argentinare varav två sögs som små bläckfiskar till Marita. Marita however är INTE svårtolkad när oönskad uppmärksamhet  läggs  på hennes tröskel och strax drog två skamsna argentinare hem. Nummer tre stannade lite länge,,lite tuffare men fick   svansa hem även han när jag och Maritza högt (och något spritade )proklamerade att vi är SZÅ gifta! Ja,,den kvällen var lite dimmig men förbannat rolig. Underbart att vårt hotell låg på krypavstånd från baren,,,fyra trappor upp.

Jag hittade dessa fotona i m iin lur dagen efter och det beryder att bjälkarna fick sig en lapdance utan min vetskap. Det kan förklara blåmärkena på benen i guess.
Morgonstund hade INTE guld i mun kan man säga,, lite skakis och smått dämpade gick vi ner för att äta bort denna bakfyllan  på hotellets FANTASTISKA frukost,,,
Finn en matbit? Detta var seriöst vad där var och det som GICK att äta,ja det var gömt i små korgar på översta hyllan som nån gammal dammig prydnadsfrukt  man inte vill tänka på som mat. De har korv,,enbart,,som varm frukost,korv och yoghurt  fick det bli .


Vi vandrade ut till vår hemliga skoaffär för att fixa nya dojjor till Maritza och vädret var tack gode gud varmare än när vi landade(14 grader)  och det började bli brydsamt att shoppa  när vätskenivån var,,,satt ur spel.

Vi sightseeade lite till för at tdra ut på det oundvikliga,det vi visste skulle hända och tillslut  satte vi oss  ner vis 14 tiden och tog ett glas,, prosecco.
Det var ite utan att lite stridsminer framkallades vid första klunken men sen var det som om gårdagen inte ens hänt  och vi gled in i Pragmode.

Eftersom bordet på Alcron var  bokat sent på kvällen körde vi en sen lunch på Hotel Alchemyst,en restaurang jag rekommenderra varmt. Där får ni mycket av allt för mindre pengar än hemma ,både i mat och dricka såväl som service.

Marita tog en risotto med pilgrimsmusslor och jag en Tonfisk!


Efter det gled vi obemärkt tillbaka till rummet som verkade ha en slags anal dragningskraft på oss. Jag testade bjälkarna igen och Marita ringde mannen!
Utsikten från våra skottgluggar   var magnifik! Bästa hitintills faktiskT! Hotellet heter U tri Bubnu om ni vill testa penthouse och bjälkar!

Rummet lockade till lite powernaps och diskussioner (och för er som har facebook ,filmer där vi reder ut koncept som  vad skillnaden är på immunförsvar och lokalsinne? Jag länkar ,no worrys.
En liten Bellini på Como strax intill Alcron blev det och i efterhand kanske det inte var det smartaste draget men vad fan,, vinpaket är vinpaket och det var nog inte bellinin på como som satte käppar i huet på Marita(förklaring följer )Väl inne på Alcron  slås man av hur litet och intimt stället är och hur ,,instucket det verkar vara på ett ganska oansenligt hotell (säääkert dyrt som fasen men det har dem inget för)
Vi blev lite konfunderade på loggan och många bra förslag dök upp på snap bland annat scrutum elefantasis,man föder man eller bara bowling turnering?
Jag glömde såklart att ta med mig menyn så här får ni njuta av lite fina matbilder ni kan fundera på vad fasen det är !Detta var hälleflundra iaf,det kommer jag ihåg!


Jag kom iaf ihåg att fota vinerna vi fick om någon är intresserad alls. Jag höll mig till att smutta på dem och drack ca 10% av vinpaketet (det är FÖR lätt att tappa fattningen där )


Kaffe och tryfflar sen bar det av mot hotellet igen,ganska sent på kvällen då vi startade sittningen ca 20.30
När jag sade högt och glatt "sängfösare nu då!!" började Maritza gråta och vi gick hem helt enkelt! Hon tog vinpaketet på största allvar!
Morgonen efter mådde vi BETYDLIGT bättre och vädret utlovade en FINE dag att bara,,ja vad fasen skulle vi göra?
En lätt frulla på Café de Paris  och sen gav vi oss på det stora uppdraget att hitta en blå klänning till Marita.

Vi kämpade och kämpade men det var helt enkelt omöjligt att hitta något utan jävla rysch och pysch och så icke kroppsformat som möjligt. Vi gav upp och tog en mimosa på Café Café ,,

Långt senare på dagen drog det i tarmen ( jag åt tre tuggor på maritas omelett och kroppen sade ifrån ) Jag ledde Maritza till världens bästa sushiställe trots skeptiska tillrop från henne ,men jag TROR att hon faktiskt fick eränna sig slagen,,det ÄR magisk sushi här!
 vi klarade 4 var sen blev de medsläpade i doggybag hem och bortglömda till städerskan;)
POWERNAP!
 Sen  hade vi inga planer,,det var bara att gå och gå och hitta drickbara saker och det gjorde vi mitt emoyt Palladiom. de har XXL mojitos ,min kokos,hennes regular. Vi kom på efter 2 sådana var att de bara häller i mer is,,inte mer drink. Busted.


El ja,,vad tror ni?  det började dra sig mot kväll och det blev lite kyligare. Upp för de jäkla trapporna igen oför att dra på oss yllevantarna och ge oss ut för att ,,ja äta.

Nu kan det ju se ut som om vi ENBART äter  ,men nu är vi ca 5 timmar längre fram här och  vi tycker helt enkelt inte mycket annat är värt att dokumentera merän maten och diverse småhopp.
Jag fick en grym bruschetta  till förrät och en ossobuco till huvudrätt. Fick be dem att göra den varm då den var kall i mitten( micron fick gå varm  sen ) men den var INTE till att fota,,det såg mer ut som gamla oljiga kläder,men smaken satt där den skulle!


Ja vad gör  man sen? Man hittar ca 30 meter bort (det spöregnade ) och går på cash only bar. Denna gången fick jag massssa bättre drinkar än förra gången jag och Kapten var där . Maritza lyckades än en gång hitta den vidrigaste drinken och fick ge bort den,i utbyte mot en mojito.
Hennes beskrivning av bortbytingen är talande i sig.
Det blev en grym kväll med avslutning på black angels igen där jag träffade den underligaste Mariuana säljande amerikanska psykopatgentlemannen jag träffat på länge,,jag säger er,det vattenhålet drar till sig roliga kufar.
Morgonen   startade som vanligt med rundvandring coh lite piff för att sen bli till lunch på La Bottega di Finestra,en annan butik mycket närmre hotellet som visade sig vara,,för bra för att vara sann. Lunchen och uttråkningen OCH det faktum att kyparen hällde vatten imin handväska gjorde att vi satt kvar i  8 glas prosecco!  Vi tog deras sallader i lösvikt och jag kan inget annat än drömma våta drömmar om dessa . Testa,,var liet våglig,ni kommer att tacka er själva.


En köttspricka på det sen var eftermiddagen i antågande. Vart tar tiden vägen när man kollar på  folk?
Efter det tog vi oss över bron till vårt favorit thaimassageställe och fick en åktur av de små eldkvastarna! Jag har aldrig varit med om maken till starka nypor. Älskar att de sitter och pratar om en på thai ,,det får de göra,,vi pratar om dem.
POWERNAP

Eftersom det  var för bra för att vara sant och jag REDAN drömde om deras fänkåls sallad beställde vi bord där på kvällen med och avnjöt lite mer varm mat. Tonfisk file från deras öppna fiskdisk var PERFEKT! Till förrät5 bläckfisksallad  med fänkål .

Sen utmanade Dahn-Ola oss lite ovetandes på en Bengt Frithioff  och vi är inte sena att svara!


AAAnd theeen,,Black angels,,sista kvällen.  Det gick inte bättre där kan jag säga,,denna kvällen  var det Bartek från tjeckien som vågade sig på ett försök och  om han var full när han vågade sig fram var han inte nyktrare när vi kastade ut honom med hjälp av hans arbetskollegor (chefen dessutom) underbart roligt!!  Har ett minne av att han försökte sig på en liten grab och att jag vred om armen på karlfan !! hahah alltså han var 1.60 lång och  nitad bortom vett,,jag tycket nästan synd om honom .
Marita utforskar under tiden inredningen på Black Angels,,

Sista dagens  lunch spenderades på La Bottega orginal  och som vanligt var det himmelsk. Maritza tog Ravioli och jag deras sallad i Lösvikt. Deras sjögrässallad med Mango ,,ja,, bästa jag ätit i mitt jävla liv. Så bra att jag glömde fota!
Efter en regning strosande nykter dag fick vi äntligen ta oss till flygplatsen och säga Auf Wiedersehen till  Prag denna gången,,snart ses vi igen my love.
 Här  kommer så den kompilerade versionen av våra funderingar dessa fyra blöta kvällarna!  pragfunderingar


Inga kommentarer: