Sidvyer, senaste månaden

fredag 1 november 2019

hemma eller inte hemma.

Lokal eller inte lokal,det är frågan.
Har i omgångar funderat på om man ska eller inte ska ha en lokal  då det medför en hel del kostnader och dubbelt arbete och istället ha studion hemma.  Nu när jag då sluppit ut Heimstadens mögelhål börjar jag tvivla.
Alternativet är som sagt  att ha det hemma och  sätta av en del av hemmet till en regelrätt studio.  Det finns för och nackdelar med båda.

Att ha det hemma, fördelar:
Ingen hyra,inga dubbla kostnader  när det gäller bredband el och parkering. Avslappnat. INgen pendling.Redan handikappanpassat.Slipper folk som kommer in och ska kolla.

Att ha hemma nackdelar:
Man är alltid på jobbet,man får ta hem främlingar,ombyggnad av hus krävs,mer trafik på vår väg, känsla av att man aldrig är riktigt privat. Ont om lagerutrymme ,hälsovårdsbestämmelser  mm. Dubbla sopor.När det är vinter kommer inte kunderna ut till mig.Man kan inte ta tåget dit.  Måste ändå köra till stan för shopping.

Att ha lokal fördelar.
man åker till jobbet,kontrollerad miljö,möjlighet att inreda precis som man vill, möjlighet till event såsom välgörenhetsdagar mm. Lagerutrymme förhoppningsvis.lokalförbindelser.möjligheter till andra verksamheter på plats .Man kan ta hand om det enorma trycket jag har.

Att ha lokal nackdelar:
tre års kontrakt,hyra,parkering , kostnader för renovering,handikappanpassning,  grannar,ev fel på en lokal jag inte kan kontrollera.

Det är svårt. Å ena sidan kände jag starkt för att flytta hem studion ,,så skönt att bara slappna av och jobba på halvfart eller åtminstone mer på mina villkor,,,å andra sidan känner jag migsjälv och vet att det inte finns ett läge som heter halvfart. Denna studion med alla sina fel har kostat mig ynka 5000 i månaden vilket är väldigt lite så tekninskt sett kan jag bara då slappa en halv dag extra i månaden för den pengen. Å andra sidan,om något händer och man faktiskt inte kan jobba är det 5000 i månaden i 3 år som ska ut varesig man kan eller inte kan betala.


Den siste april lämnar jag denna lokalen iaf,det känns vettigt och inte på något sätt dåligt då jag har fått så förbannat nog av den och all dess skit. Verkligheten är ju att de flesta lokaler har någon  dålig sida,men det kan oavsett inte vara så dåligt som det är här.
 Jag får helt enkelt se vart framtiden tar mig,tatuera ska jag göra varesig det är hemma eller i lokal;)


Inga kommentarer: