Sidvyer, senaste månaden

torsdag 19 mars 2020

Dagboksinlägg:den som lever får se .

Jaha,,vad händer nu? 
 Som läget ligger nu har jag min lokal fram tills den siste april,sen har jag inget nytt ställe. Jag har velat fram och tillbaka  hur fan jag ska göra ,för jag älskar att ha ett ställe att åka till men jag älskar inte att jobba mig gul och blå för att bara  få ihopa till preliminärskatten och hyran,, Seriöst,tar jag en sjusst lokal med en lagom hyra (utan mögel råttor översvämmningar  mm) som kostar 8 plus moms i månaden ska jag alltså först jobba in  27600 kr för att bara få lov att jobba ihjäl mig????????? Man måste verkligen älska svensk beskattning  och regler för egenföretagare. 
 Jag såg fram emot en ny lokal men,,

 Coronaviruset slog världen med  en fet ful flugsmäck.

Inte så mycket för vad den gör mot folk men vad den gör mot företag och  den sociala ekonomin. Alla som behöver saker från kina  har stått tomhänta i flera veckor nu ,och det är ganska mycket alla företagare,inklusive jag(nålar mm)

Folk håller sig hemma i jättestor utsträckning och naturligtvis håller dem i sina pengar med! Inte mycket pengar spenderas dock eftersom ALLT ställs in. Öl och Wiskey mässan,konstrundan,sci-fi,konserter mm mm. Biografer stängs ,,,ja det känns fan som allt som är roligt stängs helt enkelt. 
 Så,,om man nu ska se det ohämmat positiva i allt detta är det rätt sjukt att jag lagom till kölvattnet och utebliven  inkomst helt strypt alla  utgifter i firman som  internet hyra el,parkering mm,eftersom jag skulle flytta! 
Jg tänkte helt enkelt att jag skulle sänka min preliminär och rida ut detta så länge det bara behövs och faktiskt lite försiktigt tatuera hemma  tills stormen lagt sig och folk slutat skita ner sig över en mansfökylning . 
Från att helt hundra varit säker på att jag skulle tatuera hemma till att jag velat och kollat på lokaler till detta,,en käftsmäll av tydlighet. 
Den som lever får se.




Inga kommentarer: