Sidvyer, senaste månaden

lördag 4 augusti 2012

Att tatuera sig på Enbrel Humira Cimzia

Många har börjat på de nya biologiska medecinerna Enbrel Cimsia Humira och liknande. Oftast får man då gå på cellgifter ,Methotrexate också,och i många fall låga doser av Kortison med.
Jag har ett ex antal kunder som har Psoriasis,Psoriasis artrit , Bechterews ,crohns ,Reumatoid Artrit och SLE bland annat som då går på dessa ganska ruggiga medecinerna.
Många som går på dessa medecinerna har då fått höra att man inte kan tatuera sig när man tar dem pgr av infektionsrisken (men operation går bra??) och jag har även själv fått höra när jag var hos min första reumatolog att huden då faller av i stora sjok och man är praktiskt taget halvt döende om man gör det!
Jag förstår hudläkare och läkare som tycker att det är hemskt med tatueringar,det är ju för att de bara ser det som gått fel. De som är nöjda och glada hör ju aldrig av sig.


Nedan följer lite bilder på folk som då går på dassa medecinerna som inte har några problem alls att bli tatuerade som ni ser. Läkta och fina,aldrig några problem.
Jag har ju själv blivit tatuerad när jag gick på methotrexater och det var inga problem. Problemen består nog snarare i VAR man tatuerar sig,för jag har tvärtom sett helt friska människor få gå till akuten efter att ha blivit tatuerad av klåpare som ETT:inte har rent och inte vet vad de gör och TVÅ:inte vet hur de ska instruera kunderna om hur de ska sköta sin tatuering. Då kan du vara hur frisk somhelst,du får fortfarande problem att läka.
Har ni NÅGRA somhelst frågor om att bli tatuerad,maila (stina_nyman@tele2.se) gärna eller fråga här ,har jag inte svaren ska jag leta efter dem.







1 kommentar:

Gabbe sa...

vad fina bilder :)!