Sidvyer, senaste månaden

tisdag 27 november 2012

Prag:there and back again.

 Prag ropade på mig igen,och denna gången tog jag med mig den ytterst dåliga influensen Cissel och Sköld ,därför och endast därför står det en Victorias sectret påse på min plats. Stammishaket på Kastrup med de gigantiska vinglasen(precis vad man vill i början på semester)

 Väl nere går vi in på fel hotell som visar oss till ett mindre,lite skabbigare hotell brevid,MEN låt aldrig utsidan på hotellen skrämma er på något sätt,oftast kan rummen vara både överasskande och mysiga i alla olika fomer och utförande. Jag och Kapten fick inget rum utan en hel jävla lägenhet! Det negativa var att den inte lågi Hotellet så man fick gå ut till frukosten,men vadfan,jag tyckte ändå att det var guttit meds en jävla trerummare till mitt förfogande.
 Rätt ner till Old Town som alla andra turister ocu tog en vinare på U Prince,alltid en bra idé.

 Det gnistrar och glimmar i Sköldkörtelns ögon,men skit i honom,kolla på doffsingen bakom istället!!
 Jag hade förbokat ett bord på Municipal house i den grymma restaurangen,(som troligen är vackrast i världen)online,och före det måste man gå ner i Ameri´cy Bar och uppleva den udda känslan av att få röka inomhus!! Jag fick ÄNTLIGEN (efter fjärde gången?) komma in och kolla på de små privata båsen och de äckligt vackra hörnskåpet som jag blängt på sen jag först kom dit! Win.
 Tyvärr motsvarade inte maten de förväntningarna vi hade,lite lätt pinsamt när jag skruvat upp allas förväntningar,men det skiter man i när man sitter där inne!


 Lite oväntat och som socker i kakan fylldes det långa bordet under gigantiska klockan med någon slags maffiosofamilj,och en flock gorillor med öronsnäckor cirkulerade runt och blängde skitt på alla i resturangen! Ett riktigt scarface moment vi inte kunde ge fan i att fota,med risk för våra liv.De svartkostymerade männen längt in mot väggen är gorillor armerade till tänderna.
 Ner till källarbaren igen,och DETTA är ett foto ni inte kommer att få se fler gånger,,det är så jävla ÄCKLIGT(läs på stockholmska så fattar ni HUR äckligt),men bara för att man får röka där nere var jag tvungen att ta ett bloss och se fet ut.
 En annan dålig idé jag hade den agen var att stoppa vid en absintheria och välja den finaste dyraste absinthen som anses vara en delikatess.. Den smakade såklart Get,handgranat och lite fiskslem. Fy för den brune vad äckligt det är!!!  Man fattar lite HUR dåligt de hade det förr om  de anser att detta var en delikatess! Ta ett snickers förhelvete.
 Och brevid hotellet låg denna guttiga baren;) Att gå in dit var ett måste med så fin dekor.
 Om  man tänker på hur många vinare och öl vi fått i oss var det inte alls konstigt att Kapten kom på användningen av den lilla meningslösa toan som fransmännen kom på! Det är oftast i brakfyllan man kommer på de mest genialiska sakerna,som att klättra på dumpers,invadera mindre städer eller använda bidén som fottvätt. Geni.
 Utsikten från Hotellt var INTE så skitt kan man säg!:)
 Lite obligatoriska foton på Karlsbron är ett måste,annars har man inte turistat ordentligt.
 Och vi fick även en skymt av brofästet!
 Om ni läggr märke till mina supersnygga skor på bilden,så ska ni också veta att de i just detta ögonblicket konspirerar emot mig  och försöker döda mig genom att långsamt inverterat gnaga sig genom mina fotben. Det gamla trickset. Detta resulterade i att jag tvingades köa de fulaste skorna som existerar efter Foppatofflor. Men vad fan,har jag gjort Prag i Fivefingers kan jag göra det i Uggs.FTW.
 Medans jag och Cissel letade Bekväma skor tvärs över gatan var det upp till männen att hitta en bar,och ni kan ge er fan på att dessa 2 sniffar upp en honobar snabbare än kvickt,tillockmed när namnet Straight Friendly  står stort på det mesta,tillockmed på hunkarna som jobbar där. Jag skiter i vilket,men det blir ett jävla pivande på karrarna när de inser att de ÄN en gång lyckats bejaka sin metrosexuella sida utan het per automatik.
 Efter det drog jag ut folk på en lång villoväg där vi faktiskt hittade Darling Kabarets Knullsläde,en gigantiskt skitig limo som mer hålls ihopa av sagg än av järn numra,ett riktigt kap för folk i köttbranchen. Hittade tillslut Hotel Imperial,ett ställe som har den mest hysteriska mosaiken och förbannat god mat till jävligt ok priser trots den klassiga servicen!
Notera killen bakom Sköld,som redan här måste ha sett att Cissel vaktades av ett sär enbart och såg sin chans att göra sitt move.
Han frågade om han skulle ta foto på oss alla och propsade på att få ta det med hennes iPhone också,vilket vi tyckte var lite udda. Senare förstod vi varför,,här är hans kärleksinbjudan ,i Cissels telefon;) Vilka kulor killen låg inne med!!
 Utanför pågick en lätt demonstration i övervåld,något den Tjeckiska polisen inte alls drar sig för. Fräscht och upplyftande,som en flashmob för två liksom.
 Shopping fick bli Lördagens grej,och männen lyckades än en gång få "män som inte shoppar" att se rejält gay ut!
 Föreställ er svansjön i bakgrunden och lite glitter runt detta,och så är ni hemma. Manskärlek at its best.
 Efter många immar på fötterna bestämde vi att när man är i Tjeckien är Thaimassage det enda rätta!(?)  Cissel och Sköldkörtel forslades bort bakom en suspekt gardin och blev brödna av en hälften så stor Thailändska,som tydligen kunde sin sak,för depåminde lätt om ett nyvikt lakan på vägen ut. Jag och Kapten testade Doktorsfisk,något jag varit sugen på länge. Trodde de små liven skulle formligen dyka mina ben pgr av psoriasisen,men nej,de flockades som får på LSD runt Kapten,,,wonder why.

 I jakten på nästa bra restaurang hittade vi en gränd med trafikljusen,så smal den var. Den leder dock bara till en rätt lökig tjeckisk resturang. Gå ner på hin sidan brofästet vid karlsbron(inte old town sidan) och hitta in brevid en liten resturang via en parkering ner mot vattnet. Då kommer ni till en riktig toppresturang. Underbart inredd och kändistät vid tillfällen;) Maten var magisk! Söndagen var det bara uppåt som gällde ,uppför backen mot Pragborgen med obligatoriska pitstops på vägen (ja vi dricker i princip endast när vi reser)


På sommaren vandrar man gärna ner från Pragborgen och Katedralen till vingården med fantastisk utsikt över diplomatträdgården ,men uteserveringen  är stängd såhär års. Dock har de öppet ända längst ner där vi upptäckte magiska lokaler att bara sitta och mysa i!


 Över till Hotell Paris och en kauga,för att höra det oändliga ylandet på 2 hanar som tyckte att F1 i en stad som Prag var förbannat viktigt,och letandet efter en sportsbar hade pågått nervöst hela dagen. Alltså var det ett måste att hitta en F1 bar. Den rökigaste hullan någon våning ner  (dubliners?) hade sport TVar,och efter en massa letande hittade vi dit(männen GPSade upp sig)

 På väg hem från en rejäl thaimassage 20 meter från hotellet,i samma bar som Ducatin stod(skräll),stå det stort och tydligt,,,,suck.
 Jag valde att återbesöka en rätt guttig Krog ibland bakgatorna på borgsidan av Karlsbron som heter  U Maliru  www.umaliru.cz . De har ett väldigt spännande hus,lugn matsal ,väldigt bra service och MONSTRUÖSA jävla portioner mat!! Maten är dessutom jävligt bra,ännu en riktigt riktigt bra resturang bland alla dessa Michelinrekommenderade ställena:)

 Sista dagen måste man hitta på något för att få tiden att gå och det kändes helt naturligt att sodomera alla statyer vi bara hittade,av helt okända anledningar.Statyerna verkade inte ta så jävla illa upp .

Vi lyckades luncha 2 gånger på en rätt guttig Resturang som htere Kolkova,michelinrekommenderade 4 år i rad! Sätt er på nedanvåningen där det är nästan rökfritt och beställ vadfan som,allt är magiskt!


 Hittade en genialisk present till Sköld. När man känner att man bor i en liten stad och man bara inte vill hälsa på folk,,,,
 Tanten bakom uppskattade också den,eller tyckte hon sig se släktdrag.

 Och väl på flygplatsen med WiFi slutade all kommunikation att existera.

En jävligt snabb men otroligt nyttig resa. jag blir bara mer och mer kär i staden jag aldrig kommer att sluta besöka ,inte förräns mina ben inte rör sig mer eller jag ligger kall i marken.

8 kommentarer:

linda sa...

Fan vilka goa bilder, ni verkar ju minst sagt haft en guttig helg;)

Simon sa...

Hi Stina! Looks like an awesome trip. Loving that last pic of you on the baby's back! :)

Mia sa...

Åh vackra underbara Prag. Vill så gärna tillbaka dit! Då jag är hemma i Sverige igen tror jag jag kidnappar med dig dit på en tur...

Anonym sa...

Hallå!

Vilket otroligt underhållande inlägg :) Älskar din beskrivning av de snygga skorna som var mindre bekväma ;) Dessutom tyckte jag att de nyinköpta inte alls var så fula :)

Ha det gott!

Stina sa...

Förbannat Gärna Mia! Men denna gången kan min väska kanske bli försenad;)

Jessica sa...

Många coola bilder! Fan jag måste åka till Prag snart. Verkar asnice

Anonym sa...

Vad härligt ni verkar ha haft det!! Ni verkar kunna konsten att hitta underbara mat ställen. Prag skulle jag gärna besöka någon dag!
Kram! Julle

Ludde sa...

Härliga bilder och det ÄR en underbar stad:-)! Baren med Duccen lyckades jag också hitta när jag var där senast. Tänkte på dig direkt:-)...