Sidvyer, senaste månaden

söndag 3 mars 2013

En epok är över.

Nä kära läsare,nu är det fanimig slut på mässor för min del. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som har ändrat sig,men jag har en smygande misstanke om att det är jag.
Varför i hela friden ska man åka på en mässa,betala för ett bås,betala för hotell,sitta i ett litet trångt utrymme utan några av de bekvämligheter som möjliggör en extra bra tattoo ,längre timmar än vanligt samtidigt som det spelar 3-4 olika sorters musik så högt att du kan glömma att prata med din kund.
Varför?
Nå,här kommer detta reportaget:)
Fick min grålila utväxt nödfärgat och min lugg klipp precis dagen innan det var dax att dra till Trollhättan  för årets bästa mässa,,ser nu på bilderna att  ju kortare luggen blir desdå mer ser jag ut som ett gnälligt störigt barn,och det passar faktiskt skitbra,för det är så jag känner mig.
En glad överraskning var att 45:an  till trollhättan är numera ombyggd och breddad till 100 väg! WIN! Min GPS tyckte inte att det var lika win för den flippade ut och bad mig göra usvängar i några mil.
Skärp dig Patrik,,nya tider,nya vägar.
Into the wild
 Kom till the Trollhätt ganska så i tid för första och enda gången (allt annat än 3 timmar innan är ont om tid för vad jag än ska göra) Slänger upp mina saker i mitt bås som jag tvångsdelade med Jacob (Jag tvingade honom att godkänna borttagning av mellanvägg så det såg ut som om vi jobbade ihopa!)
Elin fick så sin underarm färdig ,och det var verkligen svinroligt. Tackar Jacob för lånet av armstöd annars hade jag haft lumbago efter en timme.
 Virus och Lena dök upp lagom för att tävla lite,och titta på när fröken Ellen Westholm drog hem pris för best realistic,extremt jävla välförtjänt. Boka tid hos fröken Ellen så snart ni kan,snart är hon lika omöjlig att få tag på som buena Vista. Hon drog även hem best small precis lika välförtjänt:)
 Efter det smet jag iväg vid 22 och åt lite middag med Sjögrens,en helt ok middag på det nyare mer uppfräschade Butlers.
Efter det gick jag hem och somnade prompt vid 12 som den jävla nörden jag är. Om ni trodde att det var fetfest och supa för min del så är det helt fel.Dock känns det som att jag ligger i den lägre procenten av tatuerare som gör det.  Dagen efter vid frukosten  ska det oftast berättas historier om hur radarfulla man var och hur galet allt var,något jag trodde var slut vid ca 18?
Vid denna frukosten blev det väldigt lite av det eftersom ca 130tusen jävla hockeykillar i storlek 8-10 års åldern invaderar samma hotell år efter år. Det är en ren plåga med springande och vrålande i hela hotellet,hissar som är omöjliga att få tag på för att de leks i,och en helt mongoloid frukost där världens största andra klass släpps lösa i ett hotellkök typ.
Dag 2 fick jag göra en lite mer Oldschool tatuering och jäflar vad det var roligt,och till råga på allt min alldeles egna stalker enligt henne själva:)!  Jag tackar för förtroendet och ÄN en gång ber jag henne om ursäkt för att jag inte kunde prata med henne,men det gick helt  enkelt inte. Grannen  tyckte det  var en bra idé att lite skämtsamt slänga på sin egen 80-tals acid house från brooklyn ,ett skämt som blir gammalt efter ca 30 sek. 
Han spelade för hela mässan dessutom,och mässan tyckte inte det var något problem,för de kunde ju överrösta honom med den skränigaste punken,all day. Bad grannen då sänka eller stänga av sin musik,vilket han sket i 3 gånger. Jag började få panik. En musik i ena örat,en genom andra,båda ashögt (min stalker Malin kan bekräfta) varpå jag fick säga till ordentligt. Hans svar var "det är en mässa"och fortsatte med att bara hänga i sitt bås. ,,jag fattar inte varför man ska ha med sig sin egna stereo när det vrålas musik i högtalarna? Numera har varannan tatuerare det för DE gillar inte musiken som spelas,och det antas då att alla andra gillar det som de i sin tur spelar?
Beteendet var inte mycket bättre än i matsalen på hotellet.
Färdig med detta.
 Efter detta gjorde jag ronden och sade hej till alla jag vågade prata med,vilket inte var alls många. Jag är socialt jävla handikappad när det gäller detta,så det är en ren skräck att bara dra på dass från båset. Känner inte igen de jag borde känna igen,och hejar på het okända,stirrar mest ner i marken och ser allmänt otrevlig ut. Förstår hur det uppfattas,men har inte hittat ett bra sätt att ändra det på? Får tunnelseende och säger jättekonstiga saker till folk!!!!
Barbara,du får be om ursäkt åt din väninna,jag hasplade bara ur mig supernervösa saker hela helgen,noll sense made whatsoever.
Gick och sade åt mig själv med rösten i mitt huvud "Vad FAN sa du så för?Vad tänkte du på,varför inte bara säga tack,bra,själv?Allt bra?"
Klockan blev mycket,mina ögon hängde vid knäna och oljudet i salen hade inte på hela dagen lättat utan snarare byggts på av diverse liveacts uppträden och fyllon i allmänhet.
Som vanligt ville jag fly från detta och INTE gå och sätta mig på efterfesten i samma jävla oljud och äta tacobuffé i tecnosetting ,jag ville slå mig ner äta en biff och ta ett glas rosé.
(Ja jag har blivit gammal och kärring)
Verkligheten blev något annorlunda. 
Maxxon joinade för att kunna säga mer än 2 lössletna ord åt varandra genom mässoljudet,och den stackaren tvingades då alltså springa runt Trollhättan för att hitta någonstans att äta där de har något utan gluten (NOLL i hotellets ljuvliga kallkyl,det enda som återstod)
Tillslut hittade vi en indisk restaurang med noll folk  som var skit trevlig,tog takeaway för de skulle stänga(extremt trevligt bemötande fast vi var så sena!!) och vi fick kyckling i skit.
Nå det såg UT så,men det var faktiskt riktigt gott! Tackar den indiska restaurangen innerligt.
Efter ett glas rosé i lobbyn på hotellet slocknade jag som den pensionär jag är!!
Om ni undrar så kan man inte ha med Maxxon i möblerade rum,,ej heller ickemöblerade.
Vaknade  mer bröten än hel dagen efter och bestämde mig för att reträtt var ordet.(ps tackar Cissel och Sköld för det grymma G-star tröjan!)
 Reträtt i mer än ett fall. Jag är färdig med det livet nu. Besökarantalet dalade rätt rejält detta året,folk har väl kanske tröttnat,och jag kan inte klandra dem när man själv känner så,och kanske också utstrålar det? Inget som är medvetet,men jag kan inte toppa detta mer,det blir inte coolare att sitta i ett bås och tatuera,det händer inget magiskt.
 Tatuerarna försöker överglänsa varandra i hur stora jobb de kan göra (mig inklusive) och man tappar fokus på varför vi gjorde detta i första hand. Att nå ut till folk med vår konst har gjorts nu,internet och TV har sett till detta,och nu är mässor mest bara ett ställe där man kan trängas och tatueras i grupp?
Mässan i sig var det noll fel på,den var som den alltid har varit ,riktigt skitbra,men jag har ändrats.
Jag har inget mer att visa,jag orkar inte längre vara nervös för detta,och inser att det inte är ett sorgligt beslut utan bara ett steg i en riktning.
Ska bli spännande att se var detta tar vägen:)

1 kommentar:

Malin sa...

Eftersom att jag redan kommenterat på både Instagram och facebook så är det ju lika bra att jag ger mig till känna som följare här med lr stalker som du säger haha! Får väl ta mig tilll Ystad iallafall då nästa gång tatueringsuget kickar in så vi kan tjöta ordentligt! Ska bara glömma hur jävla ont det gjorde mot baksidan av vaden först! Återigen är jag supernöjd och glad över att få träffat idolen ;)