Sidvyer, senaste månaden

måndag 28 december 2015

Lifehack på Bauhaus och husmorslooken i hemmet!

Så har ännu ett moment kommigt jag väntat på så otroligt länge. Flera år innan vi ens sålde huset i Svenstorp  började jag hamstra lampetter jag skulle kunna tänka mig  i ett hus helt designat av oss,och det tog så lång tid att jag glömde drömmen om dem,,tills igår! Insåg när jag hämtade hemmet från studion att de ligger och väntar  på mig,,, 
Studiodelen av huset  behöver inredas och nu är det bara att montera upp!! Jag bestämmer helt <3


 De 2 större väggarna som var helt tomma saknade en stortavla var så aviator och the Sound of violence åkte med him!
Ett par gigantiska lampetter på var sida och saken är biff!
 I min avdelning  får mina favoriter hänga,Alzheimer och spacesnail får egna nisher och egna lampetter till Alzheimers!
 Dessa är så grymmespeciella,det är väldigt stora gamla gaslampetter med rosa glaskulor med en ca vikt på ett kilo var minst, lite för små för stearinljus i toppen då det ska vara gas i dessa   men vill man så går det. Har gått och dräglat över dem länge och undrat vilken herrgård de kommer från,och frågar dem lite då och då om de trivs uppmonterade  igen;) Ja jag  pratar med mina antikviteter.
 Sen hade jag gudagott stöd av Maritza idag när jag behövde komma in till Ikea för att köpa hyllor till köket. Ikea i mellandagarna är så satans korkat. Det gick med hjälp av Maritza  som själva hittade lite grejer, medans jag hyperventilerade bland tvättkorgarna och välte pallvaror över folk. Deras hyllor visade sig vara billiga och skitfula,, jag fick inte wowkänslan utan bestämde mig för att söka på Bauhaus där jag tyckte mig minnas snyggare konsoller i svart gjutjärn,,
 Sagt och gjort,vi drog över där och visst fanns de,,till 300% av priset då Ikea sportade sina för 15 kr medans Bauhaus tog 148 kr st för sina,men så är det också värt det i slutändan! Jag vägrade dock att betala 240 spänn för en förborrad planka i spån som då tillhörde konsollerna och fick genidraget att gå bort till fönsterkarmarna,,DE borde ju vara tillräckligt långa,hållbara och framförallt billiga!
De var tillockmed falsade! De lär ju dessutom hålla bättre för eventuell fukt när man använder hyllorna:)

 In på Triangeln (SM i folksamlingar)och in på  Systrarna nånting(minns aldrig vad de heter) och köpte lite glasburkar för torrvaror,,ojoj vad jag känner mig VUXEN!!! Fi fan,jag har det lite som i tidningarna jag inte läser!! Hahahahahah  Detta är skitroligt och kompis tills möget måste städas,,
Lånade 2 übersexuella glasburkar ( de minsta ) av Virus och Lena  som jag hoppas de kan sälja till mig en dag,,denna hyllan är inte sigsjälv utan dessa;) de små  hönorna är salt och pepparkar från Önska Sjögrens och den stora Råkan är från en konstnärinna på österlen:)
 Ugglan och glaskuporna har fått komma hem till mig nu och nu fattar jag varför jag överhandlade glaskupor på Interstil,,de behövdes här hemma!  Maritza,,kommer du ihåg skylten från Bryssel;)?
 I ena hörnan får Bruerstolarna stå så länge,de KOMMER att bytas mot öronlappsfåtöljer eller en shäslong  med ett litet bord när jag hittar dessa:) Då får vi se var Bruerstolarna får bo sen,känner lite att de inte trivs här HELLER,men det löser sig!


1 kommentar:

Marita sa...

Några glas vin och skylten skrek efter oss - "Ta med mig hem"!!hahahaha
Helt klart att den bara längtat i alla sina år efter att den skulle hamna i ditt hem