Sidvyer, senaste månaden

måndag 8 februari 2016

Laxmiddag med Full Bjäresjö!!

Helg!! 
För första gången sen urminnes tider var det dax att hålla en matlagningskväll med Sköldarna och Sjögrens  och på önskelistan från Kapten stod vår paradrätt Tartar.
 Ja,,tartar och sen  GT och Bloody mary och bacon och extra allt!  Inget ovanligt när vi kommer ihopa.
 Vera gör det hon är bäst på,dvs samplar oliver och testar det vita!°
 Jag förberedde Bacon till bloody maryn ,,
 ,,och för första gånge in mannaminne kunde jag förstå varför folk har starksprit hemma!! Vi har haft spritflaskor hemma i evigheter men aldrig aldrig använt ngt,,tiden då man blandade en cockagrogg är liasom förbi och snapsar,,nej det är bara meningslöst påskyndande av det oundvikliga,dvs en fulfylla.

 Praktfulla Bloody Marys i Orreforts street ,invigning på dessa med denna kvällen!
 Jag körde på ultrasvaga GT´s med selleri,det var trots allt jag som skulle stå för maten och ville inte tappa saltkaret eller så. Plötsligt är då alltså tonic water inte äckligt längre och det är ett kosrt så säkert som något på att man blivit gammal! Kanske ska jag se det som att det BARA var ett år innan jag fyllde 40 som det började smaka bra. Nästa år börjar jag väl dricka camparidrinkar och snegla på fina vindjackor åt oss. Kanske en husvagn,,,?
 Många premiärer idag!!Super Gou kniven skulle användas för att skrapa råbiff,,jag TITTADE på den och skar mig,,så bra är den! Kapten cirkulerade på ett tryggt tiometersavstånd.
 Vera hjälpte till med selfiesen och såg till att de var kroppsvarma och gyllenbruna.

 The råbiffen enligt Mannerströms recept går liksom inte att misslyckas med,den är superb!  Vanlig jävla högröv är det du skrapar,inte filé som är svindyr. Lite tillbehör på det (sjugliga mängder pepparrot såklart) rödbeta,kapris,fransk senap och rödlök,,nästan så man kan grejda så grannt!
 Till huvudrätt  bestämde jag mig för en ljummen fransk potatissallad med mandelpotatisar ,arrugadaskokta med massiva mängder smält smör som de fått dra åt sig. När de är ljumman vänder man ner dem i en vinägrette med fransk senap kapris,sockerbönor ,lök och bladspenat. Krydda som ni vill,men fransk salladskrydda funkar så bra så.
 Laxfilen gravade jag en jobbedag genom att gnida in salt socker vitpeppar och chiliflakes,ringlade lite honung över och lät stå tills  den skulle in i ugnen på kvällen. Då rör man ihopa lite grädde(nä,,inte lite) dill vitpeppar ,salt och massa citronsaft  som man häller över den avsköljda filen,,in i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader,,det blev TRAMSIGT gott. Dagen efter ,misslhandlad i micron var den fanimig fortfarande lika god!!
 Kapten och jag satt uppe efter att Möllena kört hem vid 2.00 och kollade på musikvideos och utförde hemmareparationer på ljudet i TV:n,,,inte att rekommendera efter en GT eller 3 ,, Klockan 4 tyckte vi det var dax att låte det kapitlet vila och återuppta dagen efter;)

 Såklart var det full Bjäresjö dagen efter som gällde med ALLT och lite till(Virus handlade pålägg,,vi kan skänka till tredje världen av det fortfarande) . Dagens lågvatten var leverpastejmacka med banan,,kommenterar inte mer än så.
 Kapten sov sen en dag till när Virus spelade Mad Max,medans jag och Vera släpade oss till Emporia för att handla lite.Allt som allt en underbar helg!!!

Inga kommentarer: