Sidvyer, senaste månaden

måndag 21 mars 2016

Levaxin nu då?

Hallelulja!!
Idag var det läkarbesök och inför detta har jag tänkt så det knakar och efter ett min kusin Ellen avslöjat att hon med fått Hypotyreos  gick jag all in för att försöka få min läkare att tro på mig och hur jag egentligen har det . Kollade på Hypothyreos samfundets hemsida och  kollade listan för symptom och skrev upp alla på ett papper.Ja,vissa behöver inte alls vara kopplade till sjukdomen men såhär många bör inte stämma utan orsak.
Jag fick order från läkaren idag att skriva upp alla jag har och se om de blir bättre efter en månad på Levaxin ,,som han skrev ut!! Inte på några miljoner år trodde jag detta skulle gå genom,men så tittar jag på listan och undrar hur fan jag själv kunnat missa det? Vi börjar:

Förlamande Trötthet i perioder:Ja,,utöver att jag sover 10 timmar per natt så kan jag vara halvt i coma efter jobbet,och då menar jag som i att jag glömmer hur jag ska starta bilen.Kombinerat med hunger är det ens svårt att tänka och jag har fått enorma svårigheter att klara min vardag.

Noll sexlust:
Ja,nu blir det personligt,men detta är för att hjälpa migsjälva men också andra. Tyvärr har det varit så i hela mitt vuuxna liv,dvs inget jag tänker på aktivt längre,det är bara ännu en grej som jag vant mig vid och trott att alla andra ljuger eller överdriver åtminstone.

Ingen uthållighet:
Nä 4 minuter på löpbandet,sen skriker kroppen åt mig att stanna,och då är det inte skämtsamt menat utan allvar.

Intolerans mot fysisk aktivitet:
Jag kollade tillbaka på bloggen och efter 2009 när jag opererade livmodern för första gången började jag träna pgr av den hemska valken och strax efter det började alla mina problem med lederna. Tyvärr rekommenderades jag att träna eftersom det skulle vara så bra,,och blev bara kassare. Efter husbygget har jag haft ett hopp i träningen och har inte behövt varken medecin eller sprutor om det inte varit för psoriasisutslagen. Så fort jag börjar träna är det som ett brev på posten samma kväll eller dagen efter. Extrem trötthet och ledverk deluxe. Även när jag tränade undrade jag ofta om träni9ngsverken skulle vara SÅ intensiv? Jag grät i hemlighet av den ,men alla sa bara tt det skulle vara så. Jag bet ihopa.

Minnet påverkat: 
Ja,,plötsligt ligger det lappar överallt,annars kommer jag på mig med att köra hem och inte göra något av det jag skulle,men det känns som en vanlig o normal bieffekt för ngn med mycket på sitt fat.

Förvirring: 
Ja,,herrejävlar,,ibland har jag en bomullsask i huvudet och kan INTE bryta den känslan hur jag än försöker.Vid hunder förvärras det extremt.

Tappar självförtroendet:
Oh yes,men det känner jag är en normal konstnärsgrej.På sistone har jag dock haft stora kriser i mitt jobb där jag fullständigt tvivlar på allt jag gör.

Anfådd:
Hahah ja,,Minns en gång i prag då jag fick stanna 3 gånger på väg hem till hotellet för att bara kunna hänga med Vera,,det var pinsamt att se ut som en 80 åring med Kol,,kommer och går.

Svårighet att ta djupa andetag:
Yess,kommer och går rätt ofta faktiskt,ofta förknippar jag det med ryggen men hur jag än stretchar så försvinner det inte. Ett tag sökte jag hjälp hos massörer med mera för att rätta till det men ingen hittade något relaterat.

Stela leder:
Ja den behöver jag inte ens gå in på,,även om de inte gör ont alltid så är de stela som fan efter en stunds inaktivitet.Kommer och går.

Muskeldsvaghet:
ja,verkligen. Efter att ha tränat i många år har det inte gett m ig mer styrka utan snarare tvärtom,,irriterande och ett symptom som man helst håller för sigsjälv av rädsla att folk tycker man är inbillningssjuk. Vissa dagar är tex huvudet för tungt för nacken.

Svullet ansikte eller anklar:
Hahah ja det har dykt upp på senare dagar,om än att mitt jävla högerben har varit obehagligt svullet i ca 2 år nu där INGEN läkare tror mig på några villkor.Otroligt obehagligt när man sitter ner då det blir helt stelt och pulserar och domnar.Ledverk:
Ja som fan alltid,överallt utom armbåge och sällan handleder,,ALLT annat är fritt byte för den skiten.

Svarar dåligt på behandlingar:
Biverkningar är mitt mellannamn ,så pass att läkare avskriver mig för att de tycker jag är dum i huvudet. Tål inte naturmedeciner,specifikt kalcium och vitamin D,,det sätter hela mitt system ut spel och handikappar mig. gallsten,håravfall,ännu mer frusenhet,viktminskning dimmig syn,ångest mm

Lågt blodtryck:
njä,,inte enligt mätningar men svimmar för det mesta  i de flesta situationer,oftast kan jag inte stå i kön till kassan utan att behöva sätta mig på huk för att inte dimpa. Något jag haft sen jag kan minnas.

Hjärtklappning,oregelbundna slag:

Oh ja,speciellt när jag lägger mig  för kvällen. Då hoppar det över slag och det känns som om mattan dras undan för en TROTS att man ligger ner.Det är obehagligt att känna att man ska svimma liggandes.  Äter jag vitt bröd kan jag maxa detta fenomenet.
Höll nyligen på att blacka i bilen. Sjukt obehagligt.
Haft sen jag kan minnas,troligen tonåren.

Svimningar:
Ja,var vecka minst ett par gånger. Har svart bälte i att undvika det så jag svimmar sällan helt men sist var det ett varmt bad som orsakade en total blackout.

Yrsel:
Om jag tar d-vitamin eller kalcium(hårmedel)  så blir jag äckligt yr i månader tills jag slutar med dem.
Kanske normalt,vad vet jag.

Torr och flagnande hud/grova fläckar :
Ja psoriasis är bara en gissningslek,och det kan lika gärna vara detta.


Känslig mot solljus:
Ja på alla sätt.Känner mig frösen och febrig om jag solar,kan få röda fläckar på underben och blir allmänt kass efter en solning.Undviker gärna stark sol alltid.Har aldrig fattat det,Huvudvärk och dunkande i öronen är bara en helt vanlig grej.

Tappar hår/skört hår:
Ja,de senaste 2-3 åren har mitt barr trillat i sjuka mängder och kvar av min tjocka man är en bräcklig liten svans som fortsätter att bli tunnare i rask takt. Håret bryts av vid tinningarna extremt lätt.

Torrt hår/naglar:
Ojojoj ja.. Det enda som inte gav upp när jag åt hårkurer var just naglarna men jag tål som sagt inte kalcium så jag letade upp Öljästtabletter och Zink,det verkar funka toppen. Kan  bara ta 1/4 av rekommenderat intag annars börjar skumheterna igen men nu är de magiska,har aldrig annars i mitt liv haft naglar,de flagnar som fiskfjäll och är böjliga liksom.
Notera avsaknad av vit rand på de längre fingarna så ska vi se om det ändrar sig på levaxin.


Överkänslig hörsel:
Ja jävlar ja. Utryckningsfordon är som ett slag över öronen,barnljud och andra liknade decibel-ljud gör mig rent förtvivlad,arg,ont i magen och helt enkelt panikig. Sover med öronproppar annars får jag inte sova oavsett hur tyst jag har det här hemma. Kan utan problem höra höga ljud men måste liksom vara beredd på det ,,öronproppar är min snuttefilt. Så har det varit sedan övre tonåren.

Ljud i öronen:
Hahahahahahah ja jävlar efter 2 månader av skumma ljud i öronen (speciellt när jag lade mig ner eller trycket var uppe) så lät det som gnällande valpar i öronen,i takt med pulsslagen!! Hahah jag gick tillslut med klump i magen  till läkare med risken för att bli intagen. Hon kände på min hals  men sade att hon inte kunde härleda ljudet och att jag skulle komma tillbaka om det bli värre. Trycket satt då klart inne i halsen bakom öronen.

Fryser:
Alltid oavsett hur varmt det än är.Så fort jag somnar fryser jag.Duntäcke när alla andra sover nakna.
Man hittar på smarta sätt att klä av sig bit för bit och hoppa in under täcket för att man inte ska krampa av skakningar.
Sen alltid.

Svettas ej:
Nä,,aldrig ,inte ens på gymet. Bastu har alltid varit ett mysterium för mig hur fan folk tycker det är toppen,men kan man inte svettas så överhettar man och,,just det,svimmar.
Någon enstaka gång per år kan jag dock vakna helt blöt och vara sjukt förvånad över detta,för det händer liksom aldrig.  
Kollar på svettande människor med förundrad fascination!

Intolerans mot alkohol:
Ja när jag åt D-vitamin! Blev nojig hela natten och dagen efter,deppig och ångestfylld oavsett hur underbart det än varit. Slutade med d-vitamin och hårmedel-tillbaka till helt normal,ingen bakfylla bara skoj.

Förstoppning:
Ja ,hej o välkommen till mitt liv. OM allt är optimalt får jag gå en gång om agen el varannan dag. Minsta lilla man bryter sina rutiner och stressar lite lite då stänger röven igen sig som en dålig restaurang och vägrar att ens ha känningar. När dte sen kommer spricker det på ställen du inte vill prata om och det gör att du inte VILL gå sen. Ja,,jag sa att det blir personligt,men säger inte jag det så säger ingen det.
Resltatet blir en väldigt stor uppblåst mage och nu på senare tid gallkänningar eftersom det trycker på diverse inre organ.

Lågt blodsocker:
Njä,men känningar! Äter jag vitt bröd får jag enorma sockerfall som slutar i att jag är grönvit i ansiktet,ligger och skakar på golvet och känner mig som en urvriden trasa. Med hjälp av en vän tog vi mitt socker under en sådan omgång=6,4(perfekt) så sockret är där iinget fel på men min kropp uppfattar tydligen signalerna helt fel. 
Detta har jag haft sen jag kan minnas långt ner i åldrarna.

Tryck över hals:
Jajamän,på sistone har jag börjat dricka massa vatten för att jag tror att jag är törstig när den känslan dyker upp,men det försvinner inte. Har aldrig kunnat sova liggandes på rygg med huvudet lutat åt ena hållet då det trycker obehagligt på halsen. Sen jag kan minnas har det varit så.

Dålig andedräkt:
alltid tyvärr:/

Huvudvärk:
de senaste åren konstant. Vaknar med den,somnar med den. Det är som en dålig vän man inte tänker på att göra slut med. Piller hjälper måttligt så jag slutade helt enkelt ta dem.

Muskel och ledvärk: 
se avsnitt ledverk.

Inflammerade senor:
ja som fan,i perioder. Stapplar för det mesta som en tant på kvällarna då hälsenorna är helt kass,så även senor i armar och axlar/rygg.

Stickningar/domningar i armar och ben/ansikte:
armar och ben,ja tyvärr. Det har dykt upp på senare dagar ,ca ett år sedan. När jag åt D-vitamin och hårmedel blev de värre deluxe.

Endometrioser och andra genitala besvär:
Ja,som fan jag har haft mens i naveln,det säger en del. Nu har jag fått operera bort paketet efter den senaste ansamlingen skit där inne(4 olika sorters cystor) så ja på den frågan är ett lite för svagt svar.

Svullen i kroppen:
Ja i perioder,men det kan nog alla flickor bli. 

Suddig syn:
Ja,,har varit hos optikern massa gånger men han hittar inget fel!! Att gå på gågatan är som att ha fisheye view,det är extremt jobbigt. Suddigt och snöigt  med oförmåga att koncentrera sig på saker. Är jag hungrig blir denna effekten värre och jag kan inte på några villkor tex handla i affärer för jag kan inte ta in allt på hyllorna pgr av fiskperspektivet. Har  bitit ihopa o inget sagt,,hurfan ska det låta liksom?

Ingen tårvätska:
check. I perioder är jag blind som en blind på morgonen och har alltid tårvätska i nattduksbordet! Kan inte öppna ögonen när det är som värst.

Infertil:
har aldrig varit gravid och även om jag aldrig satsat på det i ung ålder har det varit ovanligt tomt i den avdelningen.

Mentala problem:
Hahahah ja du,,fick anorexia och blev psykotisk på p-piller men annars har jag varit relativt jämn i den avdelningen.
Jaha,,det var listan.  Nu ska vi se om den ändrar sig något överhuvudtaget. Håret ska börja räknas igen,det är det lättaste att kolla garanterat och snabbt.
Håll tummarna!!

12 kommentarer:

Marie sa...

Håller tummarna att detta kommer fungera för dig!

Nova sa...

Håller tummarna för dej att detta ska hjälpa , blir så ledsen när jag läser allt du är med om :(

Pixi sa...

Man behöver ju tyvärr aldrig bara ha en diagnos utan så klart flera , vilket jag har och mycket som påminner om mitt men läs på lite om Fibromialgi, POTS och SLE om du mot förmodan inte gjort det , önskar att du kommer få lindring iaf..oftast finns ju inget bot (då är man naiv) men kan nånting lindra symptom lr det som redan fastnat och inte försvinner så är det ju bättre än ingenting..Jag har vart så djupt nere men så länge jag hör av nån , "att det finns kanske hjälpmedel, då hoppar jag på det fast det är alternativa metoder men så jag gör ALLT tills det inte går längre..Lycka till nu söta du !

Pixi sa...

Här kommer en bra länk på POTS
https://intebarasjuk.wordpress.com/pots-autonom-dysfunktion/
kram

Cia sa...

Hej Stina 😊
Dina besvär låter även väldigt likt fibromyalgi. Har det sjölv ofta så som du beskriver. Jag är själv usk o kan en hel del inom sjukvården. Har du fått ta ett blodprov för borrelia? . Du beskriver även en hel del symtom på det. Vad ligger ditt värde på inom sköldkörteln. Jättebra du ligger på med läkare mm. Man måste vara frisk för att vara sjuk,tyvärr.
Kram Cis

Anonym sa...

Efter ett år fick jag nyss min dos (lägsta 25) höjd till 50. Efter Påsk ny provtagning.
Karolinska har sänk maxvärdet som varit på alltför hög nivå vilket inneburit att många lidit i onödan. Jag ger mig inte förrän värdet på mitt prov ligger omkring 1.
Då kommer antagligen fiskfjälksnaglar, ämnesomsättningen får fart, håret växer ut i stället för att hamna i borsten och mycket annat. Äter idag D-vitamintillskott med 5000 IE per dag samt C vitamin. Äter även lchf-kost. Mår bättre i kroppen än på länge. inte trött numera. Hoppas du hittar vad som fattas dig.
D-vitamin fattas hos de flesta.
Livsmedelsverket har alldeles för låg rekommendation.

Stina sa...

Anonym: tål inte d-vitamin,den valsen testade vi förra året och jag bli svinsjuk :/ slapp ledverken men fick 5-6 andra saker som inte var bättre;)
Pixi: sle har jag utrett o det är det inte o fibro inte heller.allt detta får ju in i varandra o kan ha karaktär av varandra,det är ju vi som bestämt att de heter olika, sen skiter kroppen i det;) har ju en historik på farmors sida m enbart sjuka flickor så oddsen att min sköldkörtel skulle vara ok är små,o med all denna skiten är det bäst att testa levaxin:)
CIA,ja borrelia har jag fått testat men jag vet att man måste ta flera gånger,dock är det inte jättetroligt eftersom jag blivit biten 2 ggr i mitt liv och ingen av dem gav utslag alls. Fästingar gillar inte mig;)

Stina sa...

Ps .Anonym,kolla upp lite vilka ämnen som stör ut upptaget av TSH i blodet,D-vitamin och kalcium har ett intimt förhållande och kan orsaka att man inte tar upp sin dos,så även magnesium och kobolt om jag inte hade helt fel. Gjorde en håranalys och de tre ämnena var skyhöga på mig,kalcium helt åt helvete på grund av alla hårmedel jag tog. D-vitamin brukar då kombineras med kalcium för att det anses bättre,,men inte för oss

Paul sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Stina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Stina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.