Sidvyer, senaste månaden

tisdag 16 maj 2017

Cruising i Ystad ,,och Evidensia.

So,, denna veckan brakade som sagt lite för mig och såklart  var det på Kaptens födelsedag den 12:e maj som jag inte orkade ta mig ur soffan. Jag kunde inte släppa Kis tillstånd och ville inte alls åka iväg och festa  utan stannade hemma för att bara slappna av. Det gick sådär,men det var extremt behövligt att bara vara. Jag spenderade den fredagen på soffan,kollandes på  brottshistorier och ritandes lite lätt. Kis var som. vanligt om än uppblåst om magen,inget konstigt efter en månads svält,men jag var orolig.
Lördagen kom och cruisingen med den. Jag var inte riktigt redo men jag var peppad,,jag älskar verkligen denna dagen och allt fint man får se! En  50/50  rose/tonic  och jag var i full tilt. Det krävs inte mycket i detta stadiet för mig att bli full.

Det har som bekant varit rövväder fram tills denna dagen med 4-5 grader och storm eller hagel och regn ,men gud älskar som sagt raggarna och denna lördagen blev det fantamig ca 18 grader och underbart!   det var inte helt varmt på kvällen men det räknar man ändå aldrig med,cruisingvantarna på sen drar man och glor på klykor och  vrålåk!

 Som vanligt var vi hos Sjögrenarna som vänligen bjöd på mat och  gille ,det ligger bara för bra till för at  INTE vara partycentralen på sommarhalvåret:) Tycker nog att Jonas har ett litet hysteriskt nervöst leende på läpparna här?? Sandra vaggar drömmande Jax och vi undrade alla om inte en sladdis var på sin plats;)?
 Den som ser fullast ut på alla av bilderna är fan Jax? Delad förstaplats med Dennis,som defacto inte är full,han ser bara ut så.

 Virus kämpade md de gigantiska burgarna som smakade dejligt,vi andra bara njöt och vräkte i oss i kylan  och jag vet inte  riktigt om jag tackade nog ,men då gör jag det här! TACK som fan för maten Virus och Lena!!
 Kylan på kvällen blev lite för mycket för mig och jag visste att jag troligen inte skulle kunna röra på mig dagen efter om jag inte åkte hem,så Kapten fick hämta mig vid 22 tiden,,,ja,,jag är pensionist. Kapten? Janä,det kan vara de generösa kaffegroggarna på hans födelsedag som gjorde att han inte riktigt var sugen på varken fest el öl  på lördagen,och han optade för att stanna hemma  med Otto och Kis.

 Och som för att liksom krydda på allt som redan hänt var vi inne akut igår kväll igen på Evidensia . Kis började hosta och hade det käpigt med att andas. Vid det laget  frågar du inte frågor,du hjälper ditt djur. Vi hoppar in i bilen och hon verkar ÄLSKA att åka bil? Jag låter inte henne sitta i sin väska utan har henne i knäet där hon trampar mjukt spinner och allmänt bara myser,inte alls stirrig eller påverkad! Snällare katt hos vet får man dessutom leta efter ,jag fick vara med och röntka henne och det var en barnlek,hon var så så snäll.
Jag trodde att vätskan i magen blivit värre och att hon därför hade svårt att andas. Hon hade ingen feber  så det kan inte vara en infektion, och då svävar värre saker upp som hjärtsvikt mm. Jag var så förberedd på at inte få hem min Kis igen,,det är bara för mycket för ett litet barn,och döm då av min förvåning när vet kommer in och berättar att hon har GAS i magen?!  Mycket mer gas än hon någonsin sett och det är inte bra oavsett,och hon vet inte  varför,men vi undrar om det inte kan vara mjölken hon är galen i?
Hon fick smärtstillande och vi blev hemskickade för att övervaka allmäntillståndet tills imorgon 8.30 då vi ska röntka igen. Om hon inte kan bli av med gasen får det opereras och det vill jag verkligen inte:/  I övrigt är hon pigg och glad,äter som en häst,går på lådan och leker tillockmed lite om än inte mycket (hon är ingen lekkatt tydligen)
 Hela vägen hem  masserade/skakade jag hennes mage för att få tarmarna att släppa ut lite av gasen och hon NJÖT i fulla drag av detta. Jag hoppas så så hårt att hon slutar vara svullen när  hon inte får mer mjölk,så får vi se  vad som händer. To be continued.

1 kommentar:

Paul sa...

Testa lactosfri mjölk