Sidvyer, senaste månaden

tisdag 23 maj 2017

Jag har då jobbat som ett sär under hela denna svåra våren och här kommer finalisterna!!!

Eftersom så mycket har hänt under våren har tatueringarna  och mitt jobb inte blivit dokumenterat som jag velat,men något får stryka på foten då jag knappt hunnit andas. 
Under tiden som vår mise dig och den enorma sorgen det medförde ,adoptionen av Kis ,hennes konstanta medicinska problem och nervositeten för en ny individ hemma,hennes försvinnande, precis före en Vernissage och konstutställning,hennes återfinnande efter en månad och katastroferna gång på gång med hennes  tillstånd,,ja jag kan ärligt säga att jag inte vet hur FAN jag klarat mig genom detta,men jag har jobbat fulltid under hela denna tiden trots vakna nätter och panikattacker(HELT utanför min kontroll,jag är en rätt lugn människa) . Här är då lite blandat av vad som hänt under den tiden! 
Jag får ursäkta bildkvaliten här,det spelar ingen roll hur klara bilder jag än laddar upp,Blogger bestämmer sig för att sunka ner dem:/ 
Ett Veronesiskt lejon på insida överarm med sonens födelsedatum under  då båda parets  barn är födda i italien ,ett mycket underhållande jobb   som inte verkar vara det sista på killen;) 

 Müllern fick lite pilgrimsmusslor och citronblommor med dill,,för att fisk och seafood är oslagbart!
 Catarina fick ugglan jag lade upp som tattoodle  nyligen,och fasen vad intressant det var att prata med en kvinna som städar flygplan som jobb!! Fatta vilka grejer folk lämnar efter sig och  vilka historier jag fick höra!
 Sen kom dottern till Catarina och gjorde en flodhäst,för att hon bara älskar hippos!
 Finbesök från Stockholm då Eva fick sin första tattoo ,en grafisk vallmo som jag fotograferade så kass jag bara kunde tyvärr,men ser ni henne irl så bara riv tag i henne och tvinga henne visa den;)
 Thomas blev färdig med sin helarm och  han som många andra av mina kunder har varit en oändlig tröst i hela denna sörjan då det utbytts en hel del visdomsord och tröst samtidigt som mina tårar fått falla fritt ! Yes jag kan böla och jobba samtidigt,det är en inövad skill jag har;)
 Anna hade en lätt oinspirerad avbild av sin bröllopsbukett på överarmen som innehöll en grön hon knappt stod ut med ,och jag får erkänna att den störde mig smått med;) Vi bytade grön,piffade färger ,försökte förstärka det som satt i mitten för att få bort illutionen att det var en svart lila röra. Fixjobb kan vara roliga och jag vet inte om folk fått för sig att jag INTE gör dem enbart för att jag är för "fin " för det? Så är det ABSOLUT inte,det enda jag förbehåller mig är att KUNNA göra det bättre. Kan jag inte det tar jag inte dina pengar och tid för att sen göra dig besviken igen. Sen är det såklart en fråga om hur många man får in på en bokningsdag-jag vill hellre spendera mina dagar med att göra bra orginal än att snygga till andras fadäser i 12  månader,det är  ju relativt självklart;)
 Sonja fick sin Atlasmal på skuldran och samtidigt täckte vi över en liten tattoo som suttit där läääänge länge. Jag minns faktiskt inte vad det var nu?  Detta ska så småningom byggas ihopa till en hel arm/skuldra,,kanske vet inte Sonja om det,men jag vet.
 Åge är färdig med sin vikingaskalle  och överarm! Jag hoppas lite på att få se denna på Sweden rock,spf:ad och grann;)!!
Vi påbörjade en helarm som hyllar Fredriks pappa ,en man som gick bort alldeles för tidigt. Faktum var att Måns var min kund en gång för längesedan,och det är smått poetiskt att nu få göra pappans minnestattoo på sonens arm! Korset som sitter på armen har farfar designat med en massa betydelser i,och just detta sitter på Måns gravsten:)
 Vi påbörjade St.Barbara,Artilleristernas skyddshelgon på Jonas överarm och jag hoppas att det gått så bra det skulle för honom sen vi sågs sist. Vi har en sittning var på Barbara sen är han fit för fight att röja minor och desarmera bomber åt oss alla lyckligt ovetande!
 Mathilda fick en korre på insida överarm,en liten gentleman som delar ut ballonger och blommor;) Inte riktigt färdiga med denna då det är ett smått känsligt ställe;)
 Lars ville ha ett uppocknedvänt kors som matchar ett vi gjorde för 10 år sedan på andra armen. Lite svängt pgr av svullenhet på bild;)
 Första tatuerngen på Maria  ever och trots ett rätt stort kontrollbehov klarade hon av att komma hit utan att veta vad hon exakt skulle få,något som liksom är mitt sätt att jobba på. Jag inser att det är obekvämt för många,men jag HINNER inte rita flera veckor i förväg utan ber istället kunden mappa upp så tydligt som möjligt genom bilder och ord vad de vill ha och ritar sen efter det. Man måste alltså inte ha exakta bilder,mer att man kanske har bilder på en färg man älskar (el hatar,det ger mig  en lika bra känsla för vad  kunden bör gilla)  en tanke en känsla,kanske en referens från tidigare jobb jag gjort,och vips så har man en tattoodle på skuldran;)
 Systers fick en pil på underarmen för att påminna sig om att aldrig ge upp,,inte för att jag tror det ligger i hennes natur alls. Det kan även tjäna som en känga till de som försöker slå ner en rent mentalt,,men de ska man å andra sidan skita i ,för dels tror jag det är ett alldeles för stort mirakel att hoppas på att  så småsinta människor ska förstå ett djupare budskap,och  så tjänar man på att bygga upp sig själva hellre än att riva ner andra;)
 Vi påbörjade en hel överarm på Anton som tillslut ska få bli en hel,men bit för bit tar vi.Nästa gång färg och piff!
 Finbesök inför cruisingen  hela vägen från Örebro för bara en liten tattoodle på sin fot,men  jag älskar´t! Man MÅSTE inte sitta 6 timmar för att det ska spela roll,det är minst lika roligt med en liten fin!
Vän Lisa och jag satt och käftade en sen lördag kväll och jag vräkte ur mig att om jag fick göra VAD jag ville på hennes lår skulle hon få den tattoon av. mig. Innan Lisa hunnit tänka sig för hade hon sagt ja,och DÅ droppar jag ordet rosa som ett jävla blyankare i konversationen och hon såg plötsligt mindre säker ut,men hon höll sitt ord och jag satte ditt slott och torn på henne för att sen komplettera med ett par välriktade magnolior;) Färg som FAN nästa gång!
Jag höll även en liten men intensiv välgörenhetsdag för katthemmet som hjälpt mig med ALLT när det gäller Kis,från adoption till en jävla massa frågor och meds som jag behövt få svar på ang Kis. Marita är vänlig nog att svara på allt  och har inte en gång dömt mig för Kis försvinnande trots att hon skulle kunnat. Därför  kunde jag stolt presentera 8500 kr till kisarna hon hjälper   med hjälp av mina fina kunder i lördags! 

 Så,, till specialdjuret. Kis är hemma igen och vi har på nytt fått lära känna individen som är henne. Otto hatar att det kommit en ny katt i huset och tjurar nu så mycket bara han kan. Det är inte lätt då Kis inte alls tar hintar,,inte ens däng med öppen tass får henne att backa från att buffa och pussa honom  i tid och otid! När de går ut (ja med helikopterövervakning från mig och Kapten ) är hon som en dubbelhäftande kattt på honom och ute verkar han tycka det är mycket mer ok. Inne inte alls.

 Hennes mage är kajko och det visar sig troligen vara just bara gas. Jag har ropat hej så många gånger nu att jag knappt vågar skriva det men hon verkar ha problem med maten och nu har vi inhandlat probiotiska pulvergrejjer som vi häller över blötmat som är dyrare än oxfile typ,men det går sakta mot rätt håll och hon är inte alls lika svullen. På morgnarna (kl 4.00) är hon helt smal igen och det visar ju på att det inte är vätska. Jag har gått genom ångesten att det skulle kunna vara FIP och då är det kört för henne,men då fiser hon plötsligt  ut all luften och dödsfarliga virus känns inte lika troliga längre.I all ångesten har jag haft tid att loppa lite med och helgens höjdpunkt var väl på torget i Ystad där jag hittade 5 riedelglas från Claus Josef Riedel. När jag försökte googla upp fakta om dessa hittar jag dem på Museum of Modern Art,,från 1958,, . Claus Josef var den första av  Riedel att inse att vart vin behövde en egen form på kupan för att framhäva rätt smak,och så tog han fram serien excuisit stemware 1958. Att hitta dess på torget i Ystad,,priceless.

 Testade ett så fort jag kom hem,,precis så awesome  att drick ur som det ser ut!
 Hittade en något udda men grym vs  ,,,den kan komma allt från 1910 till 40,väldigt svårbestämd får jag säga. Som sagt,trots att Kis  uppenbarligen inte får gensvar av Otto slutar hon inte att försöka,,
 Och försöka,,,
 För övrigt första helgen som vi fick SKITBRA väder. Från arktisk kyla och regn till 25 grader varmt och sommar. Skarpa kast detta året får jag säga! Hoppas nu det håller i sig till SRF!
 Jag lämnar ju alltid min pant till Lisas barn så de kan spara till vad de än sparar till och nu har det dröjt  en stund sen de hämtat,,så pass att vansinniga 2kronors petflaskor anfaller så fort jag kommer inom dörren till studion,,ett problem jag ännu inte hittat lösningen på.
 Så,, eftersom jag hamnat i en period av håravfall deluxe igen bestämde jag mig för att vara chef över denna gångens ångest och klippa av det fula höliknande ytterhåret som jag ,som en kalnande medelålder inte velat låtsas om. Har gått med en  pseudonym till hämtahem frillan i ett år och låtsats/hoppats att det ska växa ut ,men nu fick det vara nog. Ska det vara får det vara på mina villkor!
Det KÄNDES som om hon tog 10-20 cm,,men det var inte lika imponerande när jag tittade bak:/
 Så lite ljusare i botten och rätt mied kortare möter jag nu världen,lite lättare faktiskt! Nu kan jag ta och skita i om det faller,det  finns ett liv bortom långt hår även om det är vad jag eg vill i slutändan.
 Det var allt för denna gången,,updateringar kommer om tid finnes och plats ges;)


2 kommentarer:

Paul sa...

otroligt snyggt blev håret

Sonja Tumpich sa...

Haha.... Du underbara quinna - klart det ska bli en skuldra o helarm;) kreativa idéer finnes o expertisen ligger du verkligen inte med👍!!!