Sidvyer, senaste månaden

tisdag 9 maj 2017

Hets,stress mirakel och katastrof.


Jag kan inte för mitt liv förstå vart all hets kommit från men veckorna är så fullpackade att det börjar bli svårt att fokusera. Man måste jobba men även göra roliga saker. Problemet är väl att även roliga saker kräver planering och energi och saker tenderar att hopa sig hur bra man än planerar och när tiden väl kommer undrar man hur fan man tänkt!
Denna lördagen fick vi ihopa vår första middagsdejt EVER med Kaptens vän Simme och hans fjälla ,ett rent brott att vi inte fått till det innan under de 14 åren vi känt varandra! 
På Simmes begäran blev det kockeriet i Malmö och det var en bra begäran!

'Fina lokaler och härlig atmosfär  i all sin enkelhet.

En härlig vin"källare" i glas precis bakom oss visade upp  vad de hade att erbjuda,,detta glaset skulle jag senare sprida all min sås på,,som en tjänst till personalen!
Maten var också enkel och mycket god och en fyrarätters går på 500kr där ett vinpaket till går på ungefär samma. Vi fick dela på ett vinpaket då vi alla tyckte att det blev för mye vin (jag skulle dessutom vara nykter)  och det var inga som helst problem heller! Gillar när  ett ställe är inriktat på upplevelsen,inte nödvändigtvis bara inkomsten.
Vi softade där till ca 11.30 (något som går bra,de stressar inte ut dig) sen åkte  vi hemåt mot Ystad för att tryna i 120km i timmen,jag hade en mässa att stå i dagen efter.
Upp som en idiot  kl 7.00 för att sätta upp skyltar och hämta allt jag skulle ha på mässan att sälja. Vädret var grymt och det visade sig på besökarantalet. Fullt på morgonen,sen väldigt dött efter ett tiden. Som vanligt gick vi säljare och bytte grejer med varandra istället då;)

På söndag kväll. var jag förstörd,,jag somnade en timme och kunde sen inte vakna riktigt så jag gick och lade mig kl 21.00,,och då ringer min telefon,, Jag svarar ju typ aldrig eftersom jag har telefonskräck,men jag skickade ett mess för att höra vad de ville,och får tillbaka ett MMS på en liten kisa där My (som ringde ) undrade om det kunde vara Kis,, ja,,ja det  kunde det vara!!!!
Har fått ett ex antal bilder på katter men inte en gång har jag varit osäker på om det är hon eller ej,inte heller denna gången!! Det var solklart! Vi KASTAR oss in i bilen och drar ner till McDonalds där hon hittats ,och mycket riktigt! Det är en utmärglad men intakt Kis!!
Vi lastade in henne i bilen och dreamiesen som jag använt för att locka henne med när jag letade kom väl till pass. Hon var så hungrig att hon inte kunde särskilja godis från mitt finger så igår satt jag på Novakliniken för att se om jag behövde stelkrampsspruta och antibiotika. Det senare blev det då mitt finger var rätt ömt.


Vi kan inte riktigt beskriva lyckan och det otroliga i att hon faktiskt lever! En döv liten katt på 2 kilo som klarat sig mot alla odds  i en stor hård värld!! Lyckan var dock kortlivad då vi vaknade imorse till en kräkande slö och jämrande Kis,,vi kastade oss in i bilen för att dra till djursjukhuset i Malm,och där är hon nu,,vi håller alla tummar och tår att det bara är vätska hon behöver och vila efter pärsen hon varit med om,,men med allt som hänt vågar jag inte tro på något mer. Universum har bestämt sig för att straffa mig på något sätt. Gode gud låt nu Kis få ha det bra för en gångs skull i sitt liv,,,

2 kommentarer:

Paul sa...

Släpp nu inte ut henne mer. Hade själv ett stort innätat utrymme för katterna när jag hade hus. Håller tummarna att hon blir bra.

Stina sa...

Klart hon ska få gå ut,men d dröjer