Sidvyer, senaste månaden

tisdag 27 mars 2018

"Detta är patienterna som blev liggande på mitt skrivbord"

Under alla åren jag jobbat har jag fått frågor som får en att storkna gråta och skratta. Att göra småblundrar  när man kontaktar ett specialistföretag är inget underligt,det gör jag själv hela tiden typ"jag vill byta däck" till en däckfirman och bara antar att de vet vad det är till,vilken typ av däck, hur många och liknande viktiga uppgifter. Sånt kan man inte veta innan man hanterat just den förfrågan en gång,men efter första ironiska svaret har man lärt sig;) 

Det är då skitsvårt att inte svara ironiskt på vissa frågor  som " vad kostar en tatuering" eller "vad jobbar du egentligen med?" men man får bita sig lite i tungan,för folk är inte insatta och det är som sagt sådant jag själv kan vräka ur mig och sekunden efter tänka på hur korkad jag lät.
Jag och några kollegor satt och diskuterade lite roliga mail man fått genom åren.


Läs nu följande med en stor portion kärlek och humor,jag är antagligen  precis likadan när jag kontaktar andra företag;) 

Det finns en del No No saker man inte behöver göra när man kontaktar en tatuerare.
Uppskatta inte tiden det tar själv.
"Hej jag vill göra en skitfet tattoo på underarmen,den tar bara 2 timmar,när har du tid"
Hur i hela Helsingland vet  kunden hur lång tid det tar? Det skiljer sig dessutom grovt från tatuerare till tatuerare i fråga om hur snabb man är,och då kan man ju passa på att nämna att prisfrågor då är rätt irrelevanta egentligen. Om jag tar 7500 för en heldag kan det ju tyckas dyrt,men hur långt hinner jag på dessa 6 timmarna ?
Jag kan ju inte heller gå med på vad kunden vill ha och efter exakt 120 minuter lägger jag ner maskinen och avslutar,jag tvivlar på att kunden då blir nöjd,men man vet inte förräns man testat?"hej,jag har en tatuering jag vill täcka över,kan du göra det?" och ingen bild,, det är som att fråga en tapetfirma,"Har ni denna tapeten?" ingen bild,,,

"Hej jag är 16 och jag läste att du inte tatuerar under 18 ,men jag och min väninna ska ha en vänskaps tatuering,gör du det då?"
??????


"Hej,jag vet att du inte tatuerar folk under 18 men min 15åring vill ha en och hon har tjatat"
Jaha,men då är det ett specialfall,det hör jag ju,tjat är en av universums största fienden,omöjligt att besegra.

"Du får fan ta och titta på tatueringen du gjorde,jag fick åka till akuten och få antibiotika,vad har du gjort!?"(Läs argt och bobbigt) 
Jag går i panikspinn och ber kunden komma in omgående för att se vad jag kan göra och hjälpa. Tyckte det var underligt eftersom det bara var linjer,något som är väldigt lätt att läka. Frågade ut ägaren  om vad denne gjorde samma kväll som  hen blivit tatuerad. Svaret var:Jag söp till jag däckade,sen slickade min polare på den,,,
Jaha.

"ah,jag ska kanske låta dig få äran att fortsätta på min ryggtavla som Kjell Kriminell påbörjat(sämsta hemmatatueraren,namnet är fiktivt) men jag vill först se om du kan få färgen att fastna?"
Nja,om jag använder nålarna fastnar det rätt ok,sen kan vi ju köra på fingerfärg och yogamusik  med ,men hållbarheten är då inte garanterad.

"det har hänt något jättekonstigt med min tatuering jag gjorde utomlands,vad KAN det vara!??"
Du har en jätteinfektion.
"VA,hur kan det ha hänt!?"
Det är ett öppet sår.
"VA!!!??"

"jag vill tatuera mig men är student,hur löser vi det?"
Det.Gör.Vi.Inte.


"Jag vill ha en helrygg där tatueringen går ut på armarna och ner i svanken i fullfärg,vad kostar det  och hur lång tid tar det? "
Ja du,en helrygg kan ta allt från 6-8 heldagar beroende på detaljer mm, och jag tar 7500 kr för en heldag.
"Kan man göra den på en?"
Ja ,jag bara tramsar mig klart man kan göra den på en,,,


"Hej,jag vill ha en tatuering som symboliserar mina barn och mig som jag är som person innerst inne,kan du hitta på en sådan åt mig?"
Eftersom synsk är mitt andranamn så fixar jag det rätt lätt trots att jag aldrig träffat dig eller dina barn och inte har en aning om vem ni är.

"Jag har en tattoo jag inte är nöjd med,kan du ta bort den?" 
Menar du med laser?
"Nej nej,tatuera bort den med hudfärg"
,,,,,,,


"Nu ska jag ta blodprov på dig här men jag kan ju inte sticka i tatueringen  för då kommer giftet IN i kroppen på dig."
Ja,för alla tattoofärger är giftiga ,det är därför tatuerade folk är så sällsynta numera,de har allihopa dött av tungmetallförgiftning,och det bara av färgerna som sitter UTANPÅ huden som nu,tänk om man skulle sticka in färgen UNDER huden,tex med nålar!??

"Jag vill ha ett kinatecken på halsen,hur länge sitter det?"
,,,,,,en bra stund,,,,,,,

"jag har en tatuering jag är ganska nöjd med,men den är lite för stor,kan du göra den mindre?"
eh,,mina skalpeller är PRECIS slut ,men annars ska du se att jag byggt om den hur lätt som helst.

"Jättefina porträtt på ungarna,jag är skitnöjd,men hur gör man när de blir äldre?Åldras de med åren eller måste man komma in och göra om ansiktena?"
,,ja,,,


"jag vill göra en stor tatuering,men jag kan inte sitta stilla ,har lite ADHD och blir lätt uttråkad ,hur löser vi det?"
Jag har en lång sladd,,klart jag springer efter.

"Jag vill tatuera mig hos dig,dina jobb är så fina MEN jag bor i Stockholm,hur löser vi det?"
Alltså ,när sundet fryser över så GÅR du på isen hit,bor här i ett halvår  sen migrerar du tillbaka när våren kommer ,överlever på vattensippor och torkat kött och hoppas på det bästa,,,eller så flyger du hit,tar tåget eller tillockmed bilen.

"Jag har fullt med prickar i min tatuering, de får du fylla i!!!!"
Såklart,det är gratis ifyllning,välkommen in. Jag tar en titt och ber kunden visa vilka fläckar hen menar,för jag ser verkligen inga. Kund lutar sig fram och särar på huden med fingrarna ,,,
Det kallas hårsäckar,,


"Jag vill ha en stjärna i naturlig storlek"

Du får nog bulka lite för det,,,
Har även fått en förfrågan på en viking i naturlig storlek,och bröt frustande ihopa i lite skratt,som inte alls föll väl ut;) Jag kan också göra bort mig!

"Jag vill ha en tatuering  som inte tar så lång tid för jag vill bara ha konjunkturerna"

Ska de vara hög eller låg?

"Gör du tatueringar i 3D?"
Ja visst men glasögonen får du stå för själv.

"hej,jag vill ha den här armen som Niki Norberg gjort,exat som den ser ut.Jag är väldigt noga med att det ska bli perfekt och är beredd att lägga en del pengar på detta "
Jag kopierar inte andras jobb och jag rekommenderar att du går till Niki då så du är garanterad samma kvalitét .
"Nej usch,han har så lång väntetid och är ganska dyr"
???

När jag bokar in coverups ,som har blivit mer och mer behövligt ,behöver jag ett foto på vad man har så jag kan bedöma om det ens GÅR att tatuera över.
På bokningsdagen:
"Hej! Jag vill göra en coverup men har ingen bild på det jag har än,men här har du en bild på mina hundar!"
Tackar.


"Hej,jag vill ha ett porträtt på min hund ,bifogar ett foto"

Tack.

"Hej,jag vill ha en ros på handen,ca 20 cm "
20 cm,,??
"ja ,ca 20 cm i diameter"
(väntar spänt på att få se detta naturens under)


Nedan följer ett vanligt exempel på hur folk missbedömer VAD man kan göra på  vilken yta.


"Hej,jag har en tatuering jag vill göra för att hylla min familj. Jag tänker mig ett vikingaskepp och i fören ska min pappa stå fast som viking och i bakgrunden ska man se en vinterstorm som rasar för vi har haft mycket motgångar men alltid rest oss. Framför båten vill jag ha draken Nidhögg som reser sig ur vattnet med ett fågelbo med 3 ägg i för mina syskon. Äggen ska vara blå och prickiga.Sen kanske man kan ha lite sädesfält i bakgrunden och några flygande korpar. Detta vill jag ha på handleden ca 10x7 cm,inte för långt ner för jag vill kunna dölja den.

Inte ens Gud,om han hade varit skillad på att tatuera,hade fixat detta på en så liten yta.

Något så har börjat komma med ett generationsskifte (tror jag)  och det faktum att man kan nå folk via nätet hursom närsom ,det är att vanligt folkvett försvinner rätt ut genom fönstret. Man presenterar sig inte,man tar sig inte tiden att skiva en extra mening som ren artighet,man får helt enkelt mail som:
"har du tid"
"vad kostar det"
"kan jag boka?"

Svaren på dessa frågorna blir:
"nej"
"pengar"
och
"nej"
Tar inte du dig tid att vara minsta artig gör inte jag det heller.


"Hej,jag vill ha en hel underarmssleave!"
Jaha,vad villd u ha för typ av motiv?
"en text som ska vara max 20 cm lång ,ca 5 hög"
Jag sluter mig  helt sonika till att kunden har den smalaste armen i människohistoria.

1 kommentar:

Linnea Lilith sa...

HAHAHAHHAHAHA alltså jag som för en gångs skull sminkade mig nyss, nu har jag skrattat bort typ allt smink så får göra om HAHAHA :D