Sidvyer, senaste månaden

söndag 25 mars 2018

Warpigs med möllegänget!

Eftersom jag inte skulle anordna mer lekkvällar med älskade vänner gjorde jag just det och såg till att möllegänget blev inbokat på Warpigs i Köpenhamn! Det är en brewpub med magisk grillad ,rökt mat och jag har velat testa det ett slag efter att man sett fina bilder på facebook.
Denna snöbollen rullade ganska snabbt ner för en backe och en matkväll på Warpigs blev the  Barrelroom för 13 med övernattning på Hotell! En heldag helt enkelt .Tåget in vid 15,och vi bokade allihopa Axel Guldsmeden,,ett stenkast ifrån centralen i jävligt trevliga  kvarter! 


 Naturligtvis reser vi ladies med stil och proseccon joinade oss  i väntan på Skurup där Maritza och Rickard  skulle hoppa på!

  När vi hämtat upp Christine på Triangeln och bytat tåg befann vi oss så på Hovedbangården och ganska så direkt där efter ,som om Danmark triggar dekadent beteende börjar kvällens nivå visa sig!
Det hävdades att det var en tråd som hängde löst,men jag vet inte det,,,
 Vi installerade oss snabbt på rummen som låg lite utspridda över hela komplexet (de har 202 rum så oron för att det skulle vara fullbokat var fullständigt ogrundad!) och begav oss ner till hägringen i  lobbyn,,ze bar.
 En mycket snygg  meny tillgodosåg oss alla med vars en(tre)drinkar och lite snacks innan Warpigs(jag var svältande)

 Och när vi särat ner hela den biten av hotellrestaurangen var det dax att gå mot  Warpigs! Jag har inte gästat Köpendanmark så mycket och det slog mig hur vackert det är där och hur otroligt intressant Köttbyen såg ut ur mat och dricka synpunkt. Det kommer att bli ett sommarspontanbesök här för alla dessa pubar och restauranger kan inte  fortsätta vara otestade!

Warpigs är alltså en gammal gigantisk industrilokal som byggts om till brewpub och restaurang .Det ser inte ut som det mest charmiga  utifrån men glöm allt det du ser,inuti öppnar sig oanade trevligheter! 

 Ölsorterna uppdateras  väldigt ofta och man kan alltså ta ett nummer ur högen och testa hur många som helst känns det som. Eftersom Warpigs klöddat till det lite med bokningen (inget alls stort) bjöd de på en omgång öl först ,mycket uppskattad gest!


 Det tog inte lång stund innan det började spåra och kvällen vi sent kommer att glömma(och fläckvis redan inte minns) tog sin början. På tomma magar och SJUKT peppade på deras XXL grillmeny  njöt vi lite i marchfart av ölen (jag är ingen ölmänniska men when in Warpigs do as the pigs) och skrikdrack lite ihopa!
Vera demonstrerar HUR jävla hungriga vi är!! 
 Marajta är ,om möjligt,ännu mindre öl människa (Marajta är iof alltid ännu mindre,vad man än pratar om) och tarmen hennes sög efter viiiiin !! Det var faktiskt så att de har vin,en sorts vitt och ett rött,fullgott och jäkligt trevligt om man nu ska ut såhär många på en gång:) Alla kan inte gilla öl och sålänge det bara är en eller 2 som dricker det är the Barrelroom en jäkligt bra idé!
 Vi peppade,,mat,,mat var dagens ord. Mat och obscena mängder öl!
 Om man inte bokar ett privat rum hämtar man den grymma maten här,något jag rekommenderar alla crnivorer där ute att göra,det blir likom inte trevligare rökat och grillat än såhär!
 Down in the dungeons we go. Vår servitris var från USA och servicen var grym där. Spelar ingen roll vad man ber om ,de gör sitt yttersta att tillgodose en,något jag inte alls räknat med eftersom de är så stora och "hippa" . Rummet vi valde ligger så pass att man får vandra genom en del av köket för att komma dit,något som ger en ännu  mer känslan av att få  vara lite mer behind the scenes.
 Som ett gäng muppar fann vi våra platser och började genast riva åt oss vad som än var ätbart. Sköld testar deras barbecue honey dressing och dess egenskaper som ögondroppar. Resultatet är ännu oklart.
 Det är alltså en helt renskalad industrilokal med en liten bar där man får två utvalda ölsorter på relativt låg procenthalt(5%) och de får man våldgästa HUR mycket man vill fram till 12 på natten,sen fortsätter festen på ovanvåningen fast då naturligtvs får man betala för ölen.En liten blåtands spelare  fanns också och man fick köra sin egen musik om man ville det,,och jävlar vad vi ville det!! Musiken på ovanvåningen var 100% enbart bra med metal som tema så nästa gång kan jag absolut tänka mig att sitta uppe och inte vara DJ;)
 Sjukt mysigt och avskilt  är det här nere och med tanke på takten och ljudnivån igår är vi evigt tacksamma för det,,det var som att släppa in ett gäng tonåringar på grönbete med LSD och  bulemi med fri tillgång till baren!!
 Mysstämningen smittade av sig på  Vera och Chris och det blev förfärligt vänskapligt där ett slag.,,
 och ni vet när man tror att man tycker om någon så mycket att man skulle kunna äta upp dem ,men inser efter första tuggan att man faktiskt är kannibal,,den insikten fick Vera .
 Sen sitter man där i den pisamma tystnaden med lite bitar av vän mellan tänderna,,,janä.
Städat,,lugnet före stormen,,de nervösa minuterna innan man vet vad man får,den tysta stunden innan något skiter i din brevlåda och grannskapet ryker ihopa!!
 Marajta fick sitt vin och var nöjd och glad heeeela kvällen:)
 Sen kom maten,,snacksbrickor med hushpuppies ,friterade pickles och wings med tre olika såser/tillbehör. Vingarna var våldsgoda  men jag höll mig lugn och fin,,någonstans i framtiden hägrade en köttspricka av  astronomiska portioner och jag tänkte ge den mitt allt,min största och bästa tarm!

Sen kom maten,,den riktiga maten,den som gör att man NÄSTAN utvecklar köttallergi,den som gör att man drömmer mardrömmar om att kanske aldrig igen känna hunger,,den som raderar ut alla minnen av dieten man en gång påbörjade. The landslide XXL menu!
Mack and cheese ,chili ,revben,bringa,korv kyckling och skavt rökt kött ifrån himmelriket,,allt i en löjligt stor portion på två brickor som 13 pers skulle få ge sig på helt ohämmat.
Och VAD vi våldgästade,,vad vi besuldade,gnagde och på alla sätt vi kunde tröck ner maten i halsen!! Ingen tid för vett och etikett,det var bara att kasta sig på  köttet och deras underbara såser!Öltapen glödde och om man inte själv hämtade öl gjorde vännerna det åt en. Ingen ska komma ståendes här ifrån!!
Jag var kanske lite väl entusiast och skulle pumpa öl samtidigt som jag troligen dansade till något bra och råkade pumpa öl i BH:n. Obehagligt men så jävla lyxigt.

Till efterrätt två helt vanliga kaugor,mycket goda men nästan lite för mycket efter köttskredet och jag hade nog hellre optat för en kula glass,sött och inte så mäktigt. Även om maten var över var där fortfarande 2 tapar att tömma.1000dkr ska minsann nyttjas så att sömmarna skriker.Här någonstans börjar det bli lite dimmigt och det jag trodde var fett på kameralinsen satt istället inuti huvudet. Jag förstod inte varför man helt enkelt inte bli full och funderade ett flyktigt ögonblick på att ta in en köttspricka(shotsbricka för de utanför 0411 området) och jag tackar alla gudar jag kan nämna att den tanken förblev just en tanke,,
 Här följer en kavalkad av bilder vi inte minns men ändå medverkade så helhjärtat på,lite som "på spåret" fast inuti en öldimma!

Handukskriget ni inte fick se i spelfilmen;)

 När klockan närmade sig 12 och de började bli lite oroliga att vi kanske skulle välta industrilokalen föste de oss godmodigt en trappa upp och lät oss fortsätta kvällen där . Vi bunkrade såklart öl  i allt vi kunde (min handväska är suspekt blöt på insidan) och rullade upp för trappen!
 De RIKTIGT djupa diskussionerna tog vid här,,jag minns distinkt att jag mappade upp en helarm på Chris och att vi bråkade om jobbförmåner på ett sjukt moget sätt. Något i stil med "nä du förtjänar det mer,,NÄ DU,," osv. Säkert en sjukt vettig diskussion som jag troligen vann.
 Sen trillade folk av lite och jag bestämde oss för att haka på ,Kaptens panna hade blivit lite tung och  satt mest klistrad i bordet medans jag  tyckte att kvällen var ung!  Det var tur att jag faktiskt hakade på för det är oklart om jag ens hittat tillbaka de 800 metrarna till hotellet;) Jag visste att jag var på rätt väg när jag hitta kon jag ville vänslas med tidigare den kvällen. Nu hade jag lagt alla hämningar i en lockbox på hotellet och valde att topprida denhär plastkon och berätta för den hur jääääkla gott det smakar med,,näää det gjorde jag faktiskt inte,någon måtta får det vara. Frågor?

 Tydligen missade både jag och Kapten att baren var öppen på hotellet (tack,,tack tack tack) och vi bestämde oss för att bruka hotellrummet som aldrig förr.Sköld Alex och Virus kände inte samma sak och efter en sjukt djup politisk diskussion (jag har fått detta recencerat för mig ) drog två av de tre musketörerna ut för att  jaga fatt en ,,KEBAB?!!! Seriöst,jag TRYCKTE ner en liten frukost dagen efter för att jag fortfarande var mansmätt  efter gårdagens koskred  men dessa två har fan ingen botten och en babbe satt tydligen som en smäck även om Sköld skriksket ut det mesta under de plågsamma 4 timmarna han faktiskt var på hotellrummet. Jag fick obehagliga flaskbackar från Vera Maritzas och min pragresa där vi blev kebabförgiftade ,men det är en annan historia.
 Frukosten på Axel Guldsmeds var jätte jättefin och brödet var så nybakt att det fortfarande rök i princip. LIte synd att struplocket PRECIS hade blivit fritt från mat sedan gårdagens korvstoppning,men NER SKULLE DET! Detta hotellet rekommenderas verkligen  .
 Jag fick krama kudden i några minuter till innan hotellet slutade snurra,men sen var det fasen ta mig inga problem att gå upp! Andra var inte lika hetsiga med att åka hem och  med andra menar jag Kapten som nog legat kvar än om jag inte tvingat iupp honom.

 Det var ett  manglat gäng människor som samlades utanför för att  ta sig till tåget,det ska erkännas men det var faktiskt så så värt det!!Jag vet inte om Kapten håller med mig i skrivande stund,men jag skiter helt enkelt i att fråga tills bakfyllan har dämpat sig!
På Hovedbangårde  sysslade vi sen med en underhållande dans som bestod av att folk gick ömsom på dass  ,ömsom och åt!?? Som att samla en skolklass på lsd igen,,inget ovanligt.


 När vi väl kommer till Ystad har fantamig våren häntgs upp och det var en helt underbar 8 gradig  dag att komma hem till!!

 Slutsats? Ja ja och ja,,detta kommer att hända igen och det ska inte dröja alldeles för länge innan vi återser Warpigs,kanske inte Barrelroom men dock underbara köttbyen och  alla de härliga små kvarterspubarna och restaurangerna vi passerade på vägen dit! Stay tuned för del 2.

Inga kommentarer: