Sidvyer, senaste månaden

lördag 31 mars 2018

Evidensia igen

För tre dagar sedan började Otto spy igen och det är inte på något sätt ovanligt med en birma,det är defacto deras mellannamn ,men denna gången var det inte bara ett par dagar med normalt matintag emellan utan  nu sluta han äta och drack lite för lite och då skraltar han ihopa riktigt snabbt. Igår kväll insåg jag att det var så dax igen och  bestämde mig för att åka in first thing på morgonen med honom. 
 Han kräkte på morgonen och nu är det bara vatten och blod,,inget mer. Beslutet är då rätt lätt tagit att akut tid eller ej,han ska in. Såklart lyckas han pricka påskafton,,hur i hela helvete gör de?? Han hade ett liknande skov för 2,5 år sedan och det var då en akut inflammerad bukspottkörtel och  efter ett par dagar av rotande med honom fick han antibiotika. har försökt säga det till dem var gång men de vägrar lyssna på det . Får se vad de säger denna gången,oavsett så måste stackaren gå genom en massa prover igen,,, Han gillar ju INTE att vara på sjukhuset men det fanns inget annat alternativ denna gången. Han är piggare  än förra gången detta hände men då trodde vi å andra sidan att han skulle dö och han är trots allt 15 år killen,,han har inte många liv kvar.
 Han klagade högljutt när vi satt där inne och  gav sitt allra bästa morr för att veterinären  skulle låta honom vara ,vilket inte alls hade någon effekt,,han är inte särskilt skräckinjagande. 3 kilo väger han nu och uttorkad som få. Vi håller helt enkelt tummarna för att  han tar sig genom detta med,men vi är realistiska. Han är 15 år och har en rätt allvarlig sjukdom så behöver han få somna in nu är det det beslutet vi behöver ta. Denna gången är vi isåfall LITE mer förberedda. Med Katt var det en enda stor chock medans jag lite gått och väntat på detta de senaste 2 åren. Att ha fått över 2,5 år sen senaste katastrofen är ändå jäkligt fint och jag har tagit till vara på varenda dag av detta.
 Nu håller vi tummarna för att vår pojke inte har ont och at han får den vården han ska ,,mer kan vi inte göra.

Inga kommentarer: