Sidvyer, senaste månaden

onsdag 9 mars 2011

Dag ett!

Ikväll kl 20.00 ska jag ta min första dos Methotrexat.

Det är lite skrämmande hur mycket säkerhetsföreskrifter dessa små små (5 mm) piller har!
Man får inte:Dricka sprit samma dag,el dagen efter intaget (en dag i veckan sker detta) Inga extra vitaminintag samma dag(som tex folsyra som hjälper mot biverklingarna) 
Inte bli gravid!!
Inte ta några ipren el Omeprazol samtidigt.
Inga antibiotika samtidigt!

Man SKa:ta den kl 20.00 en onsdag el torsdag  samtidigt med lite mat för att minska illamåendet.
Man måste ta blodprover en gång varannan vecka för att se så levern orkar.
Och trots allt detta och trots alla biverkningar det kan ge,,,så ser jag så fram emot att inte ha ont mer!!!!
Mental note to self(för att se om det tar bort det jag tror orsakats av sjukdomen)
Höften,käken,knäet,fötterna,händerna,musklerna i ryggen, hälsenan och handlederna.
Vi får se:)

7 kommentarer:

Tony Roos sa...

Skickar mina tankar till dig, och håller tummarna att du ska må bättre!!!

Catja sa...

läste ju nyss om denna medicin då en vännina (i Holland)också ska börja med detta denna vecka....jag hoppas verkligen att ni bägge ska må mycket mycket bättre och att det ska funka för er! Heel veel sterkte ermee!!

Dåren sa...

Stackars sate:(...

Vet att dessa mediciner kan hjälpa dig men vet också att det KAN bli en del tråkiga biverkningar. Har sett dem på nära håll. Det finns ett stort antal restriktioner när det gäller denna typen av preparat. Dock är ju dom till för din skull, allt för att minska biverkningarna och interagerandet mellan olika preparat.
Känner mig nästan skyldig när man sitter här i soffan, Misshandlar alltid min kropp och den straffar mig aldrig, har aldrig gjort. Du tränar, käkar rätt och verkar leva hyfsat hälsosamt så åker du på sånt här skit:(! Håller tummarna för att du skall må så bra det bara går:)...

Åsa sa...

Hoppas du slipper biverkningar, det finns bra mediciner som motverkar dock! Folacin som du redan nämnt själv, primperan som är bra att ta de dagarna man mår sämst. När dosen ökas sedan. Håller tummarna att medicinen gör vad den ska oxå så du blir bättre!

Carolina sa...

Ursch, låter inte alls vidare trevligt! Krya på dig!! Vore så jävla synd om ditt lidande ska gå ut över jobbet, jag älskar ju att beskåda dina verk!

Katla sa...

Låter överjävligt. Hoppas att det går bra för dig och att du skall slippa smärta.
Ang. mediciner, fan vad rädd man kan bli av den information man får. Har själv med. som har en hel lista på alla biverkningar det kan ge. Konstigt att man ger sig på dem i alla fall. För egen del så hoppas jag att medicinerna hjälper. Försöker leva med biverkningar och håller tummarna för att medicinerna skall hjälpa mig. Håller tummarna för dig. / Katla

Stina sa...

Katla:Jag vet typ vilka medeciner du går på och ibland får man väga fördelarna med att ta dem jämtemot nackdelarna att INTE ta dem,,i ditt fakk kan det fan vara touch and go,,,de är riktigt hemska:/ Hoppas så att det går bättre för diog,,eller att det faktiskt bara går,,,