Sidvyer, senaste månaden

måndag 18 juni 2012

Malaga 2012 there and here(för att hitta på något svårt)

Japp,jag har varit jävligt slö med bloggen på sistone,MEN händer det inget spännande så är det inte lönt att skriva. Då tenderar man att bara slöläsa inläggen om de är 5 per dag,men NU har jag en duzie att lägga ut!
Vi fick erbjudandet om att följa med ner till Spanien,till Fuengirola,tillsammans med min bäste mansvän och hans äckligt snygga hona. Lägenhet skulle hyras ,men inte ens det fick vi göra då familjen Wendt var så otroligt gästfria att de helt utan skrupler LÅNADE ut en toppenfin 2:a till oss,fullutrustad med jäsbalkong och AC (thank god)
Att Cimber gick i konkurs och blåste oss på biljetterna,det glömdes ganska snabbt ,det var bara så jävla värt att ha varit där!
Som vanligt börjades det med en stor saftig på Kastrup och sen slutade det väl inte riktigt att hända,,,och där har ni i stora drag vår semester. Men stora drag suger,vi ska in på microperspektiv här.
 The Shield och Cissel hämtade oss på flygplatsen,lagom till jag fått näsblod så jävla varmt det var. Jag insåg med skräck att allt jag packat var för folk utan underhudsfett en kall vinterdag (inget av det lider jag av ) och de 37 graderna blev inte svalare på hela veckan! Hem till Shields lägenhet som pappa Åke och mamma Lena så snällt lånade ut. Det underlättade att vi var de enda svenskarna i komplexet och resten Finnar,,det gjorde balkonghäng och smutskastning så mycket lättare(något vi ägnar oss åt som ett skämt INTE för att vi ogillar finnar speciellt,det är bara för roligt att vara överdrivet elak när ingen hör)
 Sorrento,närmsta haket vid lägenheterna råkade ut för oss 4,värmelaggade och extra tramsiga,där vi fick pizza och fotboll. Notera hur glad jag ser ut fastän jag har ca 45 grader i kroppsvärme? Fotbollen kunde vi  ju skita i eftersom det inte fungerade så  bra för Sverige,,,igen. Vi kom iaf fram till att Zlatan är 195 cm ,,bara en sådan grej kan vara livsviktig information.
 Medans vi ylade om kackerlackor(fanns en del på gatan) fann sig alfahanarna tillrätta och hade en tyst stark minut ihopa. Alltid lika magiskt.
 Dagen efter var prio ett att shopa något som inte var vadderat eller  gjort av gjuteväv till mig,och Corte de Ingles hade en hel jävla del att välja på,så mycket att jag fick snetändning och inte kunde hitta ett dugg bland de ca 40 olika märkena som bara skrek på mig.  Ett par solbrillor vrålade högt ,och lite utan att tänka köpte jag dem,något jag är jävligt tacksam för nu i efterhand,det hade varit kämpigt utan. Har inte lyckats sätta mig på dem än.(WIN)
 Sen,,Zizzels enda och stående måste på semestern,,beachen. Om hon inte får till  en rungande lila ton på alla lemmar efter en dag på stranden får hon små utbrott av tjurighet och ångest,något vi andra utnyttjadr till max. Tanorexi kallades det tydligen.och som alla nojjor och manier är det sjukt roligt att driva med.(att tex påpeka att hon ser blek ut) Motorsågar och grävskopor var 2 andra nojjor som kom fram,jag avslöjar dock inte vem som tillhör vilken,för att undvika grymma skämt. Endast vi får utnyttja detta.
 Tror det tog hela 15 minuter på solstolen tills hanarna skrek efter öl,och det blev uteservering,magners och Pizza;)  Notera hur plaststolarna matchar mina plastpattar,senare på dagen fick de tillockmed samma färg.
 Cissel,mitt i missbruket,,,jobbigt. Maila till brunångest@rynkcancer.se om du har samma problem,stödgruppen finns där för er.
 Vissa av bilderna nedan kan vara skrämmande och ska inte kollas på ihopa med minderåriga. Utav respekt för de inblandade offrena har vi valt att inte beskriva bilderna utan bara låta de tala för sigsjälv. Alla rättigheter går till Moby Dick.
 Äckligt lyckliga bider,,,spela gärna upp nån Vingrelkam i bakgunden,fast snabbspola förbi ungarna och killen i den skitäckliga bamsekostymen.

 Är man Kapten så är man,och sådana badar fanimig inte i havet! Man sitter istället en hel dag och lider i värmen för att sen tvångsdränka sig i öl och i poolen. Hav kan vara farliga. Många hastiga rörelser och främmade dofter.

 Att Snabbt göra sig i ordning efter havet ,och då får man syn på  den gamla klassikern,babynegerängel med banjo. Mitt hjärta svämmade över.Nynnade på den långa färden och sminkade mig.
 Hittade en klänning  av billabong(dvs jag tvingades leta bland sportdelarna för att inte se ut som en tyllgardin,vilket var det utbudet de flesta damklädesaffärerna hade) Classy ÄR inte jag,och kommer aldrig att bli det.
Att hitta bra matställen var inte helt lätt i Fuengirola. Det har blivit mer och mer turistiskt,och huvudparten är Engländare,och det de vet om mat kan fylla etiketten på en fryspåse med,och det har troligen påverkat ställena tyvärr.
Dock är det fortfarande ljusår ifrån gran Canaria,och dessutom 3 timmar kortare flygresa hit;)

 Trodde i min vilt galloperande självbid att jag var relativt vältränad,men när man åker på semester med en supermodell fattar man snabbt att ens speglar har ljugit för en och att man mer ser ut som muminmamman i chaps. Skönheten och odjuret kallar jag denna bilden,,,ska försöka sälja den till Vouge,,,,de kan säkert redigera bort den ljusblå psykpatienten jag råkade få med.
 Frukost,,efter denna frukosten gick vi dock aldrig mer ut och åt detta utan Skölden jagade bullar med sina bara händer istället. Vidrigare än orginalet trodde jag inte man kunde få engelsk breakfast,men Spanjorerna hittar ett sätt,lita på det. Baked beans var inte med,konserverade microvärmda champignoner,vittbröd med stekflott på istället för smör ,och råa ägg,för att inte tala om den friterade korven,Llorena Bobbit style.

 Malaga city var tvunget att tittas på så vi tog tåget in  och var lite turister på en så kallad hop on hop off buss. Detta visade sig vara en mer hop Off,för vi såg inte röken av den mer sen och fick gå hela vägen tillbaka igen,men SKIT i det,vi var fulla och glada:)

Fick strikta order om att INTE skriva på bloggen att Sköld har sörplat rose på bar "el Carmens Bitch" ,faktum är att jag inte fick säga att det var han som valde ut bögbaren  heller?
Varken Kapten eller Shield vågade gå på dass där,men homofober kan ingen skylla dem för att vara.Bara försiktiga,,, I RÖVEN!
Bakom mig ser ni deras planch och logga,,redan där borde han anat?
 Picassomuseumet är ett måste när man är i Malaga(en plikt för esteter),och nogfan är det något konstigt i luften där han växte upp,för visst ser Kapten brydig ut helt plötsligt?

Jag har aldrig  gillat Picassos grejer och det ändrade sig inte heller up close och på riktigt,så jag valde att fota interiören på det enormt vackra huset de hängde i;) Taken var imponerande!!

Och en hyllning till Picasso,han hade ju ändå humor (det måste han ha haft om man kollar på det han gjorde)
Shield och Kapten gick för övrigt inte in,och vi är nog tacksamma. Det fryns lite på asgarv och kukfällor i ett sådant museum.
Vi tappade tråden lite efter det,det var varmt,vi hittade ett fik som hette Pittakebab(det gnyfflade vi gott åt länge) som verkligen kunde sin sak,och fräschare falafel har jag aldrig sett.
Vi trillade på Thirteen ghost huset tror jag iaf,,(bara det smällde högre än Picasso) och vi vandrade tillbaka till tågstationen. Kan säga att det är busenkelt att åka tåg från Fuengirola till Malaga eftersom det inte går merän åt d 2 hållen! Tågrädd som man är kunde helt slappna av.


Trötta asade vi oss upp till Kuik (ja,det glasstället kommer för alltid att heta Kuken,och eftersom det fanns Kuik1 och Kuik 2 kändes det ännu mera ödesbestämt att de skulle få höra det genom alla porer i kroppen) och banne mig om jag inte hittade den mest orginella smaken,,på Engelska då iaf.
Alla ni som vet vad kukfälla är ,garvar nu.
 Dagen efter var det Puerto Banus som råkade ut Jag vet inte riktigt vad jag tänkte men,klänning på är väl alltid rätt på sådana ställen (nä,det var det inte ser jag nu) och vi gav oss ut för att göra som de lokala förmågorna gör,,

 Steka.
 When in Banuz,do as the Banuzians do,, stoak. Och det gjorde vi. Fredrikarna lyckades hitta de sämsta vinhaken med mormorsdukar och tyll,där alla 200kilos tyska mormödrar inte var en hint nog om vad för ställe det var,medans vi spanade in vinglasen och toaletterna. Bara så kan man se om det är ett bra ställe;)
 Nåja,,jag åkte rakt hem och klippte mig,kan inte på något sätt försvara detta fotot med mer än att jag måste glömt min sjävinsikt i samma ficka som man har spypåsarna i på flygplanen på vägen ner,och vandrade lyckligt ovetandes omkring som en marshmallow i flytväst.  Alla spelade med och det var inte förräns nu,väl hemma på fast mark som jag ser migsjälv och spyr lite i högran. Vad göra,,vad göra.
 Sissel däremot fiskade sig som om hon vore i vatten,och jag kan lova er att hon kelar med den väskan fortfarande. Skölds allt fick nog inte följa med hem till förmån för Louis ,men vad ska man säga,de vet hur de ska få en att känna sig viktig! Eller ja,,jag kände mig löjligt bortkommen och lite trashy,men jag kan ta det.jag ÄGER det!
Vi ska INTE glömma händelsen som Sköld dock var skuld till. En eller annan meningslös tysk designer hade öppnat en butik på värsta läget där en realistisk skalle ca 1,5 mter hög täckt med Swarovski kristaller välkomnade en. Man kunde ju inte låta bli att gå in och kolla ,och 6 anställda vakade över kollektionen på ca 6 räcken. Ett par kopior av dr Martens i jeanstyg md en Swarovski skalle på gick loss på 10000  och en menlös scarf 3400:-. Sköld bestämde sig för att tacka ja när de brunnästa  försäljarna ville öppna och bjuda på champagne. Vi skulle alltså aldrig komma därifrån. Jag och Cecilia hade redan börjat manöverar oss ut mot dörren när champagnen anföll och vi tvingades titta på de gräsligaste kläderna i Spanien. Tjejen som sålde tyckte att vi var mer T-shit människor och kom ut med hans kollektion däri. Nakna 80-talsbrudar i ett bubbelbad med texten "smack me" i extremt dåligt tryck för bara 2500,,,, vi flydde på ett ytterst ovärdigt sätt,dvs när hon hämtade fler t-shirtar.
<Och såklart,,,Hummer,,Vart ska man annars äta det om inte i denna lilla skrythålan? Den var seg som en jäkel,,,Men visst ser det guttigt ut?


Cecilia lurade in mig på en jävligt trevlig affär som har anor bak till 50-60-talet när kvinnor plötsligt skulle ha rätten att klä sig vackert under om de ville det,och där hittade man en massa massa habgär. Även där fick man champagne ,men denna gången kändes det helt ok att ta mot det. Kunnig personal och en vara jag mer än gärna bär och är stolt över!
Dagen efter blev det stranden,,ett slitigt göra men någon måste fylla solstolarna. Jag tror det var här jag brände mitt knäveck så det var svullet i 4 dagar. Fjälla någon?
 Fuengirola och Ystad har något gemensamt,,världens fetaste solskyddsfaktor.

 Nästa dag var det grottor att utforska(de utan kött)! Ett par killar hade snubblat över denna fantastiska grotta som tonåringar och sedan de lyckats övertyga folk om att den verkligen fanns ,gjort den till sitt levebröd. Grottorna är enorm stora men vi får bara se en bråkdel av dem som säkrats för turister,,och blivit fullständigt sönderexploaterade,,menmen,,de är breathtaking oavsett:)
VAD NI ÄN GÖR!!!!!! ÄT INTE PÅ RESTAURANGEN där uppe!!! Det är en matförgiftning waiting to happen. Råa pommes(tillockmed det misslyckades dem med) burkmat och skit. Jag  gick utan att röra maten ,,då är det illa.
 Och bara precis utanför har de en praktfull aqvedukt som fortfarande är i bruk:)
Sen stranden,,
Ja ,,jag bjuder på att jag ser ut som ett sär medans Siccelz rockar vågorna,men jag skyller det på att en av oss är den bättre fotografen,,så måste det vara?

 Dagen efter,,,strand,,,det är verkligen slitsamt göra att vara ute på skobåjden och slita sol. Jävla tanorexiamonster,jag skyller henne för att min röv nu är randig.
 Kapten saknar bilkörandet,,,
 Cecilia har tydligen samma underliga faschination för mördare och pervon som jag,så jag har fått roa mig hela semestern med att läsa en sjukt bra bok om Ed Gein. Vi har även delat namn på seriemördare,scary places och en massa nytt för oss båda. Who Knew? Vi hänger här på piren för att Sizzel har fått syn på ett Pedo och ville dit med superhjälteförstärkning för  att skära kuken av honom. Tyvärr hade han gått,,jag hade fixat biffen utan att blinka,,det ser ni.
Senare stötte vi på en söt liten thailändska som erbjuder massage, som var jävligt bra på det hon gjorde.! 2 helkropps(45 minuter st) och ett par fötter senare  var vi 50 euro fattigare,,jösses,,,

 Vi hittade ett ställe som blev favoriten på hela semestern,ett litet holländskt ätcafe med bra service ,god öl och förvånansvärt bra mat!
Grand Café Santé heter det och ligger på Av.de los boliches 95  telefonnummer +34 951260703 www.grandcafesante.com
Allt vi smakade på var toppen,fräsch och hjärtligt. Deras pommes med mayonäs,som alla aktade holländare måste ha,var fanatiska:)

 Söndagen kom,snabbare än jag trott,och det är tur för jag brukar få ångest efter 3-4 dagar och bara vilja hem,men inte ens söndagen gick långsamt,och efter en helt fantastisk middag på Aroma (ligger på restauranggatan,ett av taxischaufförerna känt stråk) var det dax att ge sig till flyget!
För övrig var det på Aroma som jag bad 10 fulla engländare att dämpa sig för fan,detta är en fine dining restaurang och asgarv och engelska pubvrål funkar inte här. MItt första bryt ever,,,mycket stolt. De tystnade dessutom,så jag måste sett ilsk ut,och bad senare om ursäkt. Där ser man vad ett släpp kan göra,,ska få fler sådana.

 Signing out för denna semestern,,nu är det bara jobb som gäller och träning,,löpning framför allt.
Jag vill tacka min mansvänSköld med Sizzel av hela mitt hjärta för allt han ordnat med,jagat bullar sjutssat oss hit och dit,fixat underhållning,stått ut med oss,fixat lägenhet ,ja ALLT.
Har aldrig blivit så väl behandlad på en semester som på denna,och det kommer att bli svårt att toppa;)
Men vi SKA försöka!!

2 kommentarer:

Paul sa...

skönt med sådana vänner, tycker ändå att du är vackrare än sissel. sorry sissel

David sa...

Haha, världens bästa ängel.