Sidvyer, senaste månaden

onsdag 19 september 2012

Dåliga tatueringar:en liten skola i varför de ser ut som skit.

Det genomgående med dåliga tatueringar är att ägaren eller den presumtiva ägaren av tatueringen inte vet vad som är bra och vad som är dåligt. Oftast tänker man bara "Ja,men jag vill ju inte ha en skalle,de gillar jag inte,en blomma blir mycket finare" när de ser en tatuering de inte gillar. 
De tillskriver motivet felet,inte tatueraren. Jag har samlat lite olika exempel för att visa lite vad jag menar,,
Vissa av bilderna är mina egna,men jag har även tagit  andra exempel för att detta är INTE menat att glorifiera migsjälv
Vi börjar med ett anatomiskt hjärta,,,
Den första bilden är då,,dålig,,,den andra bilden är ,,,bra,, kolla på den första. Ojämna linjer ,extremt kass skuggning,ett ovädersmoln i mitten som vagt påminner om ett anatomiskt hjärta som spyr,och en övervägande dålig design tyvärr. bild nummer två har spikraka svarta linjer ,klar jämn färgläggning och en helhet som gör att den är go att titta på:)

     Bild nummer två: en blodtörstig hånleende papegoja i mormorstrosor utan fötter som anfaller en  kuk? Notera den fantastiska twisten på svansen som för att understryka den artistiska friheten.
Den andra varianten av en rovfågel är ganska så tydlig i sigsjälv. Den ser faktiskt ut som en örn,den har mjuka fina färger och är placerad på ett sätt som följer kroppen,en tattoo man kan visa utan att folk brister ut i asgarv. Den har tillockmed fötter.
Klassikern ankaret. På bilden överst har man inte satsat på att få det att se rostigt ut,det är bara svinkasst gjort. Killen som smidde ankaret som stod modell för detta  har troligen blivit sparkad och kölhalad för längesedan. Krokiga knaggliga linjer ,och vi ska inte ens tala om stjärnan. Hahaha ser ni inte att den är bortom alla dåliga tatueringar så ska ni kolla upp synen.
Sen har vi ankare nummer 2,,rena vackra linjer,,skuggning som sammet och ett djup som gör ankaret till ett litet smycke:)

Barnporträtt,den eviga fasan.
Nu kan jag ju inte veta om ägaren till barn nummer ett har ett barn utan näsborrar  och en mun som en sjöborre,men jag tvivlar på att man vill ha ett porträtt på ett barn om det är fulast i världen,hence,tatueraren har misslyckats med allt. 
Sen ser ni på bild 2,varför nöja sig med något annat än ett perfekt porträtt så vackert att man vill dö lite?

Ett lyckokors någon? Det är en cover på något som säkert var snyggare än det som nu blev övanpå. Killen som ritade brydde sig inte så om symmetri,det är hursomhelst överskattat på symmetriska motiv.
Mitt kors råkar också vara en cover på en tribal.Och när man tänker efter så är ju symmetri rätt nice.
Jag funderar på om det första planet ÄR ritat av hennes barn ,men förståelsen för perspektiv får mig att tro att det faktiskt är en vuxen som tolkat denna bilden. Notera hur smidigt den sitter på hennes arm och hur den gröna färgen liksom malts in i köttet så den nästan ser jämn ut!
Näst henne,bror med en spitfire. Det SYNS tillockmed att det är ett plan.
Fjärilar är alltid populärt,och jag har ännu aldrig sett en riktig fjäril där kroppen är formad som en socke och vingarna som tagna ur en dålig pepparkaksform. Tragiskt nog ska den nog vara blå med,men den lär aldrig nå det stadiet någonsin. Brevid,,en blåvinge du faktiskt KAN hitta i naturen!Utan att få mardrömmar.
Kändisporträtt är svårt att få fel på ,folks ögon gör en matrix och ser det d ska se,men jag hade nog aldrig fattat att det var Chuckie och fredagen den 13:de masken om de inte suttit ihopa. Kolla på den vackra skuggningen i några hörn,som mer liknar lite jord man strött ut över sirapsträngar. Smakfullt.
Rosor är ju ever så populärt. Den på foten ser ut som ett inverterat anus,eller intill liggande härlighet,vilket ni vill. Rosen på armen är identifierbar som en blomma med mjuka klara färger och rena tydliga linjer.
Ugglan har blivit ett så populärt motiv på sistone,men det ursäktar ändå inte att den första ser ut som Benny Hill på speed med gula tåstrumpor?Notera att det inte är en sexleksak i bakgrunden utan en fyr.
Drakar är för jävliga att göra ,mycket för att där är miljontals fjäll även på den minsta draken. Kolla så smidigt den första killen undkommigt det genom att helt enkelt skita i det och hänga på den lille gynnaren en fjällräven ryggsäck.Som bortblåst,,man ser inte ens att den saknar färg på en bit av magen av att den vuxit ihopa som en tjernobylhamster nere vid gumpen.
Det avslutar dagens tattooskola.
NEJ jag säger inte att jag inte gör misstag och att jag inte får ifyllningar,detta är inte ett inlägg för att glorifiera migsjälv. Det är till för att NI ska tänka lite och få era nära och kära att SE vad som inte duger och hur det kan se ut:)

7 kommentarer:

Kattis sa...

HAHAHA! Jag skrattade högt på vagnen, speciellt vid biten med barnporträttet.

Maja sa...

HAHAHAHAHHA, FLABBA SÅ JAG DOG.
Gjorde min morgon!

Anna "Superbusen" sa...

Det finns nog ingen som skriver lika roligt som du! Vilken humor! Kommentaren om fjällrävens ryggsäck tog nog priset :P Haha!

Stina sa...

man tackar;)

Annelie sa...

Hallå tjejen..

Är det alltså DU som tatuerat dessa till höger..??
Om du gjort de så är du ju helt suverän.. jag smälte för porträtt-bilden.

Kan man maila bilder till dig och få kostnadsförslag..??

Ha en trevlig helg.. // Annelie

Stina sa...

ANNELI!!:NEJ,porträttet är INTE jag som gjort,det är ett supergeni i USA som gjort det,,tyvärr:) drake,uggla,ros,mask ,fjäril,flygplan och kors är mina. Porträttet var ett exempel på hur magiskt det kan bli,tyvärr är det inte inom min kunskapsnivå än. Men res till Eletric linda i Norge och gör det,HON är magisk!

Anonym sa...

"Benny Hill på speed med gula tåstrumpor".. Jag döööör. Det är alldeles exakt så det hade sett ut!