Sidvyer, senaste månaden

fredag 8 februari 2013

Det finns inga snickersträd.

Paleo,,eller ja Fulltoftapaleo då.  Jag brukar gå ut i affärerna och jaga. Tanken är "Om jag hade varit ute i skogen(på sommaren i de bästa av omständigheter då) skulle jag kunna få tag på vad?"
Jag hade sannerligen inte gått fram till närmsta oxe och klubbat den,inte heller hade jag gett mig på en gris,de är SKITfarliga och dessutom gigantiska. Jag hade fullständigt fegat och bosatt mig nära ringsjän. Där hade jag plockat blåmusslor och fiskat fisk. Svamp rötter och lövgrönt hade sen fått duga och nötter och torkad frukt hade fått vara min energireserv.
Hade jag fått syn på en gravid get hade jag snott mjölk från den vadfan folk än säger om laktosintolerans.
Vatten hade jag druckit i massor,det enda som faktiskt är lätt att få tag på.

Jag hade INTE:
fått syn på ett magiskt fält av bara vete ,skördat det,torkat det,malt det,jäst det och bakat det i ugnen jag har murat upp lite lätt en eftermiddag.
Jag hade INTE slagit ihjäl en ko,tagit ut de finare bitarna  och frusit in resten i frysen jag inte har.
Jag hade inte brynt upp lite smör hällt i lite fond och grädde och serverat den med svartvinbärsgele,,
Till det hade jag INTE druckit saft,,inte på några villkor.


Tänk efter hur ni själv äter och inse den enkla sanningen i att mat faktiskt är det som formar en på gott och ont,. Ett av symptomen man ser är ju fetma,,vad mer gör mat vi inte ser och förstår?
Då plötsligt inser man hur absurdt ett snickers är? Hur vansinnig en cola zero är?
Jag säger INTE att ni ska sluta äta det ni äter om ni inte vill,jag har ju själv vräkt i mig sockerersättning i hela mitt liv,för flera livstider,,,men så har jag också utvecklat en del tråkiga bieffekter man inte vet varför man gör.

Det finns inga snickersträd.


4 kommentarer:

Catja sa...

: )

Anna "Superbusen" sa...

Bra talat. Det fick mig att tänka till lite.

Stina sa...

@Anna,fan vad trevligt!!

Mirijam sa...

Jag håller med, men tycker att vi fokuserar på fel saker här, nämligen att det BORDE finnas snickersträd. Eller vilken slags godisträd som helst. Tänk dig det som barn, "sitt inte här inne och ät äpplen, gå ut och plocka en påse gott & blandat så du får i dig lite vitaminer". Det hade varit något det!