Sidvyer, senaste månaden

lördag 24 oktober 2015

INTE håravfall och lite jobb:)


Så ,sista hårstatusen för ett bra jävla tag hoppas jag,men bara för att visa de som tyckte att detta (nedan) var normalt,så kan jag säga att dagens "skörd"är mer normalt för mig,infact den är den första tussen som är normal på ett helt år!!
40 jäkla hårstrån på 2 dagar,det ska jag fira med ett besök på  Daniel Berlins ikväll;) Detta är den största lättnaden på länge!


Sen har det hänt lite på jobbfronten med!
Startar på Magnus med hans första tatuering och det var en rätt rejäl pjäs;)

Sen har vi Jens som ville ha en hjärna med för honom viktiga områden utmarkerade,och framförallt Wernicke´s area som har visat innehålla  talförmåga och talförståelse,något som är viktigt för folk som stammar kraftigt. Jens har kommit över sin våldsamma stamning och håller numera föredrag om detta. Stort och starkt!
Sen kom Mimmi in och ville ha ngt helt överlämnat till mig,och jag ritade en fjärilsdrake med blommor som balanseriingsrosetter på snöret:) Det visar sig att Mimmi och barnen har flugit massa drake i sitt liv,,lite scary när det blir så utan att man pratat om det!

4 kommentarer:

mingla78 sa...

Hej! Jag har aldrig någonsin tappat mer hår än vad som anses vara "normalt". Har alltid haft många men tunna hårstrån. 2012 opererade jag bort min sköldkörtel. Allt gick bra och jag körde på som vanligt i livet utan att reflektera eller prata om eller på något sätt bearbeta det jag gick igenom. 2014 får vår 5-månaders dotter kramper och ingen visste varför. Det var heeelt galet krisartat. Det visade sig att det var spädbarnsepilepsi och efter 1 år med medicin så är hon idag helt frisk från allt :D Men 3-4 månader efter hennes kramp-period så började jag tappa hår och gör det fortfarande. Det har alltså pågått i över 8 månader. Jag ser hårbotten och är såklart enormt stressad över detta.
Vad tror du är anledningen till varför du började tappa mindre hår? Har du några tips? Jag vet att inre stress kan ställa till det och försöker lära mig mer om att leva i nuet och så :)
//Anna

Stina sa...

Hej Anna!
Att operera bort sköldkörteln innebär att man tar bort en massa hormoner som styr allt i kroppen och jag antar att du fick mediciner som skulle kompensera detta? Dessa nivåer måste kollas upp regelbundet och stabiliseras och jag tror inte du gjort det? Producerar du dessutom massa stresshormoner är detta inte så konstigt att du tappar hår. Du bör vara trött och lättstressad med pgr av hormonstörningen och det är bara att boka tid för prover och justering av meds:)

mingla78 sa...

Hej!
Jag har gått och går fortfarande på regelbundna kontroller av mina värden och allt ser bra ut. Jag har haft en förjävligt stressig period sedan barn nr 2 kom för 1,5 år sedan. Nu lever jag bara på hoppet att det ska sluta rasa hår och att nytt ska komma :(

Stina sa...

Okej,då finns där inte mer att hämta hos läkarna utan kanske ska du köpa öre öljäst tabletter och zink? Det enda som faktiskt hjälpt mig är de 2 produkterna,allt annat gjorde det värre.