Sidvyer, senaste månaden

tisdag 21 maj 2019

Nödpaketet aktiverades!

I julklapp fick Maritza och Lady Teske ett  tvåstegs nödpaket som skulle aktiveras om svåra tider krävde det eller om proseccotarmen sög alldeles för mycket!  Jag vet inte vilken av de två som orsakade att Maritza drog i  snöret men bollen sattes i rullning och nödpaketet  tog så plats i ,,Helsingborg. 
Det SKULLE varit Köpenhamn men eftersom hela stan var översprungen  Elton John fans och Götet var bara översprungit av joggare valde vi helt enkelt ett mysigt hotell i Helsingborg och drog dit! Lite snopet var att jag valde Mollbergs,ett magiskt art nouveau hotell och vi alla träffades där ganska så på minuten ,men ingen reservation hittades där, det visar det sig att  jag valt fel hotell och det bli Elit nere i hamnen istället!Nå,rummen spelade mindre roll och vi tog havsutsikt istället för  pelare och bladguld;)
 Jag och Lisa passade på att loppa på vägen upp såklart ! 
 Medans Maritza och Emma ,som blev vännen vi ringde in,  tog tåget upp till stan.
 Vi kunde nog inte bett om en somrigare vårdag att vandra rundor på  i stan  och  det visar sig att Helsingborg är en otippad semesterort att bara slappa på,,bra shopping ,trevliga fik och mysiga gator:)
 En sak de INTE har är Prosecco,,på första lunchrestaurangen Paolos(italienare)  försökte vi verkligen få  en flaska prosecco,,tjejen bara drämde ner en ishink med cava och sade att detta var vad de hade,,lite plumpt men visst,,vi tog det. Bubbel som bubbel och vi var SUGNA!
 Tog en pizza som jag mest skrapade av grönsaker och skinka på men den var jäkligt god!
 Ja jag frågade tjejen bakom kassan om hon var allergisk mot ngt men ikke,,men  det är  aldrig försent att skaffa  sig en allergi,de bästa får man i övre medelåldern!
 Vi hittade en jättehäftig skäggaffär där vi shoppade loss till männen och sen letade vi rätt på en gammeldags pub som vid närmare synande i sömmarna bara hade Cava,,och var lite skitäcklig med tjucka lager av DNA på plyschsofforna ,,men den VAR charmig på sitt sätt och ganska snart efter att vi stegat in fylldes stället med folk!


 Jag känner lite för denna puben då de också har en fetish för fula uppstoppade djur ,här något så ovanligt som en  torr terrier! Femton poäng för den inredningsdetaljen!

 Inte var dag man sitter  och har ett girltalk med känslan av att någon pissar en i nacken,,med avbröten pitt.
 Efter 14 kunde vi checka in på rummen och Maritza tog på sig sin superhjältekostym som var del 1 i paketet,grabbade tag i sitt  champagneglas som var del 2,fyllde på med del tre och sen bara mös vi!!




 Vad är en avslappningshelg utan massage ? det ser ut som  om Maritas fötter är skitta och danna med tanke på min min,men  det var snarare så att jag gör mitt bästa för att inte glo rätt in i mumindalen under superhjältekäpen !!
 Förstår inte  riktigt vart tiden tar vägen på våra träffar men ganska snart var det dax att röra oss mot vår kvälls restaurang Kol och på vägen dit HITTADE vi Prosecco!!!! Av alla ställen så fanns det på Bishops arms:)!

 Vissa blev så exalterade att de hade svårt  att dela med sig! Efter att vi fått vår blonda terrier att släppa flaskan inhalerae vi innehållet för att sen gallopera vidare till middagen!
Det tog inte så lång tid att  hitta till  Kol och  vi startade med drinkar och lite maud ,,ja inte så lite heller,, eras drink Marilyn Monroe var sjuglet god och det blev faktiskt den hela kvällen genom!

 Jag tog den största köttbiten jag hittade  och trots att den medium rare beställda biten blev medium well så var den så jävla god att jag inte behövde gny om den! Lite chimichurri och aioli till denna,det var så  gott att jag fortsatte på Maritzas köttbit med ;)

 Resten av kvällen är ett mjukt sorl av trams och kärlek och tre koppar kaffe för mig,,det var kanske inte det bästa draget för min del men det är å andra sidan underhållande att se fotona dagen efter  på vad jag hittar på i min koffeinkoma!
 Emma klagade på att hon får sad puppy eyes när hon blir lite berusad och jag  ställer genast upp med en lösning!
 Efter det blev det bara fler och fler som ville ha lite kosmetiska råd och jag försökte förklara att jag har bara två händer men de lyssnade ikke!Ganska säker på att jag tåade någon i min iver att hjälpa!

 Efter att vi downat alla drinkarna drog vi hemåt ,men stannade till på ytterligare ett litet ställe som såg fint ut men som inte kunde blanda drinkar för att rädda sitt liv! Jag bad om en sjuglet svag gt och det fick jag förvisso men deras bellini var en historia där   insulinnivåerna mer liknar en skräckhistoria!! Två ingredienser är ändå svårt at hålla reda på.
 Efter ett par goa snack på rummet  somnade vi  sött i våra sängar och vaknade till en  underbar morgon i Helsingborg,,staden som är TOTALT död innan kl 10 på dagen;) Rätt skönt och lugnt faktiskt  och hit kommer vi igen,det var så mycket vi inte hann se och så härlig stämmning. fem tusen solar för nödpaketet,pprosecco och grymma ladies!



Inga kommentarer: