Sidvyer, senaste månaden

måndag 12 december 2011

Primalmat.

Har funderat en del.
Jag kollar på många av alla dessa viktminskningsprogram som finns,och en grej som slår mig är kommentaren som ofta kommer när personen som är för stor konfronteras med varför de dricker sig otörstiga på CokaCola istället för vatten
"men vatten är inte gott"
Där har vi roten till många helt feliga matvanor.
Kom att fundera på detta när jag gjorde mitt the nyss. Jag tvingade mig ta bort alla tillsatser utom just vatten och the för att jag vräkte i mig sötningsmedel(i mitt fall,socker i mångas  fall)
Det smakade skit jämfört med sötat,men efter en vecka vande man sig och uppskattar nu själva theét inte sockret och mjölken i det.
Så många säger att grönsaker inte är gott och därför äter man bara pasta och korv och såser,,,
Om man funderar tillbaka till när vi utvecklades så kan jag inte tänka mig att man tyckte all mat var god,utan att man mest bara åt för att man var tvungen att passa på när det fanns.
Inte förräns vi lärde oss att hushålla med djur och konservera saker började vi lära oss att sylta saker,spränga in fett överallt och salta på saker.
Så,,en bra grej att tänka på när man brottas med vikt är att all mat man äter behöver inte vara god,,,den kan helt enkelt vara bra och mättande,något kroppen behöver,,
på så vis slipper jag gå och sukta efter nästa måltid där något gott bjuds,och så startar man inte hamsterhjulet.
Ge det tid,,efter ett par veckor utan glutamat och fetter uppskattar man saker man aldrig trodde gick att äta,jag lovar.
 sött vs sött.


2 kommentarer:

kaffehörnan sa...

Hej hopp
Vad fint allting ser ut
Vilket jobb du gör, ett stort cred till dig

Rocklisah sa...

Som en stor Cola drickare sj...dock med sötningsmedel har jag märkt att ibland kan vatten vara mindre gott...men, det man kan göra är att dricka citronvatten enbart för smaken, jag har bytt ut stor del av min cola konsumtion mot detta, och en fördel är ju att citron gör att man får lite vitare tänder och att citronvatten är betydligt nyttigare än cola :)
Sen säger jag inte att man ska rata det som synden, men man behöver inte som så många ligga på 4 l cola per dag...