Sidvyer, senaste månaden

måndag 13 februari 2012

Inte bara hemmatatuerare!

Dessa typer av inlägg handlar inte bara om hemmatatuerare,för du kan lika gärna få något så brutalt osnyggt i en studio med. I Sverige krävs det inte mycket för att du ska få öppna tattoostudio. En F-skattesedel,en godkänd lokal(dvs ventilation och allmänhygien) och en godkänd autoklav (knappt det ens med invasionen av engångsgrepp)
Sen är det fritt fram att bara öppna:) Det finns ingen skola,det finns inga gesällbrev,det finns inga krav. Kvalitetskontrollen görs helt av ER som kunder!
Och vem vågar ställa krav på renhet och kunnande hos tatueraren man tror är super awesome för att ens vänner har sagt det? Man är nervös och halvblind pgr av det. 
Ett fenomen som man ska vara medveten om är att om någon har tatuerat sig hos PallePenna(läs hemmatatuerare deluxe) så kommer denna personen att säga att  "Palle e skijtbra" oavsett hur tatueringen seru t. Det är alltid ägaren av tatueringens krav som sätter gränsen för vad som är skitbra,och i de flesta fallen är det endast priset som då bestämmer om den var skitbra,inte alls hur den egentligen ser ut.
Nedan följer lite guttiga exempel på hur "skitbra" kan se ut.
Nöj dig ALDRIG med "jag hade inte kunnat göra bättre själv!" Det är därför vi gör det vi gör och andra människor pysslar med det dem är bäst på!
Enjoy.
Om ni INTE ser det brutalt felaktiga i bilderna,då är ni fan i faraozonen för att få en äckligt dålig tattoo.
För det första kopierar man aldrig någons tattoo(Beckhams sneknullade skyddsängel,som var brutalt dåligt gjord från början är nog en av världens mest snodda) och för det andra ska inte linjerna se ut som om en minigrävare med larvfötter gjort den.
Det genialiska att rita om denna så att den inte helt liknar orginalet och därmed tappat fötterna är nog inget medvetet tyvärr.

 Ja,,,varför ger man sig ens på att tatuera när man inte kan rita och inte på något sätt har ett hum om vad som är snyggt,,,antagligen för att man inte bryr sig.
 Matrixing är något som oftast förstör det för dig. Man tittar på ett virrvarr av färger och linjer och sen sätter hjärnan ihopa det till en ,,ja en hondjävul. Samma princip som varför kristna ser Jesus i en bit toast eller madonnan i en hunds rövhår. Det ÄR inte Jesus,och detta är verkligen inte en bra tattoo oavsett om man efter ett slag kan gissa sig till vad det är.
Stjärnor och text är INTE ,mot vad folk tror,enkla saker att göra. Om du tänker efter så är det en massa paralella linjer som måste se raka ut för att funka,dvs inget man ger sig på i första taget. Och ändå,,,Jag tror inte att stjärnor med runda kanter kommer att bli modernt denna sidan om apokalypsen.

 Här har vi ett brilliant exempel på just det jag skrev nyss. Detta är äckligt svårt,och om man då misslyckas kan man alltid skugga runt den så att man döljer linjerna. Notera med att de flesta fotona är tagna när tattoon är nygjord. Det är som att fota en 15åring för en 55 årings rynkcremesreklam,,det kommer aldrig att se ut så när det är läkt! Den nya rodnaden (som oftast är helt sinnessjuk i dessa fotona) döljer överallt där man inte fått in färg. Denna stjärnan är ett prime exempel på en sådan grej. Den kommer att vara grå och urvattnad när den är läkt.
,,,OM det läker.
Förvisso har vi inte alls så stora problem i Sverige som de har i USA med MRSA och andra resistenta bakterier,plus att man aldrig får glömma kundens egna ansvar och leverne i denna biten,MEN en dåligt gjord tattoo kan resultera i att såret är öppet mycket längre och läker så mycket svårare. Jag har ALDRIG sett detta i mina snart 11 år i branchen ,live,och jag kämpar var dag med att aldrig få se det heller!

Komposition. Om du har tur och träffar rätt tatuerare så kommer denne att lyssna på dig när du säger att du vill ha något stort heltäckande men ändå luftigt och kvinnligt,mycket skuggor men ändå lite färg. Slutresultatet ska inte se ut som en skitig socke!!
Känner du att du inte får genom din vilja,WALK AWAY!!!!!!!!

Och slutligen porträtt.
Det finns en handfull tatuerare i  Skåne som reder av porträtt på bästa sätt. Om man då ponerar att det finns runt 100 studios i Skåne?(den siffran drar jag rent ur luften) så är det kanske inte så konstigt att det blir åt helvete om du går till KarlKlant i källaren och får detta?
En seriös tatuerare kommer att berätta för dig att så liten kan jag inte göra din idol,du måste go big eller skita i det om det ska bli snyggt. Vill inte kunden lyssna då,,,ja då blir det inget. Ingen tatuerare värd sitt namn vill släppa iväg en kund med något fult på kroppen för att KUNDEN ville det. Då blir det hellre inget gjort den dagen.


8 kommentarer:

Mr Bauhn sa...

Först skrattar man, men sedan gråter man faktiskt när man ser dessa bilder.
Fy faen för att gå runt med sådant på kroppen.

Sis sa...

Kan inte låta bli att undra.... Visar folk upp sig för att dom är missnöjda eller nöjda?
Är tacksam att du har en sund inställning till det hela :)

Kattis sa...

Jag har drömt ibland att jag skaffat en sådan tatuering och kan, även i vaket tillstånd, åkalla den panikkänsla det väcker. Sen drömde jag en annan gång att jag var kanonpackad på en tatueringsmässa (med artister av tveksam karaktär tydligen)och när jag började nyktra till hade jag en svart, sned tribal längs högerarmen och en röd soffa på ryggen.

Maria sa...

haha stina, klockrent inlägg! fick ju dagens garv när jag läste minigrävare med larvfötter, haha =D

Anonym sa...

Sitter och läser allt gnäll och inser att texten freedom måste ju vara helt perfekt då men undrar samtidigt varför är bokstaven r så mycket tjockare än alla andra bokstäver?
Varför är bokstäverna e helt olika i form och tjocklek?
Strecket över o ser ut att fått hicka och början på m ser suddigt ut och inte alls sharp. Tycker den ser ut att ha en hel del holidays dessutom både här o där. Sitter inte dom båda e:na för högt upp ser lite förstora ut i förhållande till resten av texten. Tror dom lutar bakåt när resten av texten lutar framåt? Förmodligen bara en fråga om smak, vad vet jag som inte är någon expert?

Stina sa...

Anonym(Skräll,antar att jag tramnpat på en öm tå där) det kallas typsnitt,det ser exakt ut så,kunden som valt.
Allt "gnäll" är till för att folk ska fatta att killen hemma i köken förmodligen inte kan leverera det som utbildade tatuerare kan. Gå du till killen i köket om du vill,du verkar hejja på honom.

Simon Rippon sa...

Anonymous (wow! that's brave of you...) Are you seriously trying to compare the text in the freedom tattoo (which looks just like it should) to those other totally fu@ked up tattoos? Ha ha! I would love to see your tattoos... I bet they are as messed up as you are!

Hanna sa...

Den där bilden på foten får mig att vilja kräkas. Först och främst är tatueringen vidrig. Men foten i sig då... Alldeles gulskitig *krääääk*