Sidvyer, senaste månaden

söndag 21 juli 2013

Varför jag hatar turisttider i Ystad

Mm bitterfittan här. Jag VET att det är bra att Ystad har så mycket turister,men det faktum att lilla lilla Ystad förvandlas till en storstad med väldigt små vägar! För att Komma till min nuvarande tillfälliga fristad i Löderups strandbad måste jag alltså köra förbi Sandskogen. I sandskogen drabbas alla av "jag kan inte köra bil" viruset och eftersom man dessutom har semester har man noll stress.
Detta i sin tur orsakar kopiösa mängder av stress för oss som INTE har semester och inte är intresserade av att köra runt och peka på saker.
För att slippa få magsår varje dag man kör hem (på morgonen är inte dessa 30 på 80 sträckor mongon ute) så kör man frivilligt någon mil extra för att slippa önska döden på folk. Istället för att dra den raka röda vägen som ni ser på kartan tar jag tusen gånger hellre den blåa  inte så raka vägen. Det går fortare och är nästan stressfri! De små röda blobbarna är de ställena man måste väja för folk som kör ut framför en utan att titta,köra om folk som tycker det är en bra idé att stanna helt abrupt för att de vill kolla på något eller helt enkelt funderar på om de ska svänga,och liknande.
De gula fläckarna är när fingret flyger upp,mitten eller pek spelar ingen roll,för att folk i princip utsätter en för dödsfara när de parkerar på vägen,släpper ut sina ungar rätt ut i trafiken eller tappar takboxar eller husvagnar på vägen ELLER helt enkelt bara kör i 45 mitt på vägen där vi andra gärna bara vill komma förbi.
VARFÖR är det så svårt att helt enkelt bara hålla hastigheten och bete sig som en vettig trafikant? Släpp förbi folk,sväng av och kolla din karta el GPS ,kolla gärna i din backspegel på köerna du orsakar och ta dig en funderare,och framförallt,,inte alla har semester,det bor en del stackare runtomkring här som bara vill komma till el från jobbet.
Jag ska ta flygcert!!


Inga kommentarer: