Sidvyer, senaste månaden

fredag 6 juni 2014

Köksmästarna:finalen

Vi blev medbjudna till Vitas för att kolla på sista programmet av Köksmästarna  där Daniel Müllern har gått till final ,tillsammans med Daniel Engelau,och såklart tackar man inte nej när det  vankas råbiff,vin och sjukt guttigt sällskap!
 Det är behörligt mörkt på Vitas därför ser alla mina foton ut som de gjorde på en gammal nokia,bara noterar detta.
 The Shields bjöd in oss,och hade till min stora glädje Åge och LS med sig,dvs mamma och pappa sköld! Det är fan aldrig tråkigt när de är i  närheten!
 Fick inte ett enda bra foto på Ls,men jag mete bara säga: Vilken kvinna,,,hade jag kunnat stoppa ner henne i en liten sidenask och tatt med henne hem hade jag gjort det;)
Jag funderade ett slag på att köra denna kvällen ,men nej,en sådan kväll kommer sällan igen och det förtjänades att skåla lite i vin minsann!

Stämningen var hög och både Danne och Jocke minglade runder till folks stora förtjusning. Virus öppnade konversationen med Jocke genom att  fråga "vad tyckte du om klippningen"
Det var inte bara Jocke som undrade vilken frisyr han eg menade,tills det visade sig vara programmet och  hur de vinklat det;)

 Åge hade med sig en  mongostor kamera med ett objektiv som nästan meriterar stativ OCH stöd! Vitas är ju trots allt 30 meter djupt,man KAN missa ngt,som typ färgen på kockens benhår eller en retarderad son här och där.
 Jag startade med en Caecarsallad som var väldigt god men kanske lite väl viten. Hela salladshuvudet serveras och så häller de dressing i det,så man kan ju inte äta hela då stumpen blir lätt bitter,men gott som fan var det iaf! Såklart tog jag råbiff till efterrätt och den är som ALLTID ljuvlig!!
 Så startade programmet,och jag var nog inte ensam om att analysera alla vinklar av det,varför filmar de så,vad är juryns strategi mm. Kan inte tänka mig hur det känns att se sigsjälv på TV framför en live publik dessutom. Det märktes var allas hjärtan hörde hemma:)
 Till sista delen av programmet tog jag en Elderflowerdrink som efterrätt,svalkande och god i den RÄTT så intensiva värmen där inne;) En och annan flåsade  nog av spänning.
 Till finalens femrätters fick de båda välja en medhjälpare av alla de som medverkat,och Müllern valde såklart Jocke och alla jublade. Virus bestämde sig för att då bröa "VALDE DU INTE SVANTEEEEHHH!" för att lite senare se att Svante står där med,,,vi tackar för den Virus;)
 Det var verkligen en satans spänning eftersom Danne inte n enda jävla gång har hintat om hur det gick för honom,inte en suck,inte en enda smula har han råkat släppa,och det är imponerande efter alla dessa veckorna av folk som konstant frågar honom. Jag ville inte  veta,,i mina ögon har han varit en vinnare ändasedan de öppnade ÖG och bjöd på samma magiska matlagning som man såg i programmet . ÖG är djupt djupt saknat.
I slutet halvt om halvt stod folk upp av spänning och det blev ett jävla vrål när de väl kläckte ur sig "Müllern!!!" Underbart;)
 Alla,och jag menar verkligen alla turades om att få kramas med en lätt tagen,smått högröd Danne som ÄNTLIGEN kan dela med sig till världen vad han gått genom och vad han inte fått berätta på så länge!!

 Efter att Saltans ena ägare hållit tal och delat ut kärlek och presenter till Danne och Gina (Gina ska fan ha cred för att hon bara orkar med allt detta spektaklet!!) ställer sig då en av de väldigt tidigt utåkna kockarna Svante upp och gör ett något udda tal där han kallar Müllern för något synonymt med arrogant idiot,,där någonstans tappades den bollen. Bollen rullade vidare för att hamna helt åt helvete när han då underordnar sigsjälva vinnaren genom att kalla sigsjälva för en större arrogant idiot,och sen gratulerar Danne.  Han ger både Danne och Jocke en övernattning med femrätters på hans eget hak här på österlen  på lördagen direkt efter detta,och jag kunde inte merän undra lite vad han tänkte där,,, Har han inte sett programmet?

 Kvällen fortsatte med massa roligt mingel  och några drinkar till kan tänkas;) Danne och Ginas söner sov nog hysteriskt gott den kvällen efter all uppståndelse. 
Jag undrar vad de kommer att minnas denna av denna kvällen i vuxen ålder. Jag tippar på tillfällen som det på bilden då Jocke anfaller för att kittla ihjäl honom,,
Jag kommer iaf att minnas en underbart varm och go kväll där man kände sig som en del av en stor skitglad familj:)

Inga kommentarer: