Sidvyer, senaste månaden

måndag 8 augusti 2016

Loppis jobb och fynd och kompis!

En vecka har gått och jag har både jobbat och loppat. denna veckan är det mycket påbörjat,ihopbundet och ej färdigt så det blir inte massa bilder på tattoos men ett par kan vi bjuda på:) 
Filip tex,som efter många år inte kände att geishans ansikte var vad han ville ha lasrade bort de få detaljerna som fanns i ansiktet och efter 6 månader tatuerade vi över området med ett riktigt porträtt istället:) 
Daniel fick lite utfyllnad på armen vi piffat på i många år och den kommer att bli färdig nästa sittning minsann!
 Vi påbörjade ett ben på Anne med en sjöjungfru som virar sig hela vägen runt ankeln och ut på foten med kelp . Full färg på denna nästa gång!
Så till lite antikviteter! Jag kunde inte hålla mig från att införskaffa en fjärilsbricka till,denna något mer åldrad än den jag redan har,men så är denna dubbelt så tung och mycket större med. Underbara saker från Brazilien,tillverkade mellan 1920-60 . Underbara om man inte är en fjäril:/
 Drog ut till Svempan på deras onsdagsloppis och hittade 2 av dessa underbara kompletta lampor . de har bajonettfattning till glödlamporna så vi ponerar att de är från frankrike. Stora som satan med  ca 35 cm tvärs över.
 Loppade en Bengt Edenfalk från Skruf på torget i perfa skick:)

 Och en liten vattenkanna med glas ,även den antik,men vi har inte hittat något namn på den än. Liten skada.
 Efter en rätt lång dag andades jag i 10 minuter sen var det bara att sätta sig i Iqken med maritza och köra upp till Von Teskes för där stod tydligen cosmos åt damerna och väntade! Tacos och singstar stod på menyn och det slutade med att jag och min hals flydde kl 12.00 för att inte skrika sönder den! Damerna sjöng tydligen vidare till halv 4 på morgonen!!

Maritza som INTE skulle sjunga singst6ar sjöng varenda låtjävel;) Sjukt bra jobbat av någon som får tunghäfta så fort hon ser en mikrofon! Zelda var lite mer lättövertygad,,, Så när alla andra i flocken låg med måttlig huvudvärk drog jag tideligt på loppis och hittade som vanligt så otroliga saker på Kuriosafarmen! Här ett signerat fat och burk av Lars Hellsten!Liiiten skada på burken tyvärr,men det gör ingt,deär fan underbara! Tunga som bly och så genuina!

 4 stycken underbara lövtunna skålar  i grönt glas. Noll koll på vem som gjort dem men det kan kvitta,de är magiska!
 En bo Fajans tallrik åt miiiig!!
 En sjukt fin liten skål i samma färg som Nanny Stills Harlequinserie,en färg som tilltalar mig massa.

En skål från orrefors i opalglas signerad Gunnar Cyrén i mint condition:)  Så jävla vacker ira då opalskimmret gör sig så mycket mer!
 En helt underbar liten tacoskål i grönt pressglas från ca 50-60 talet,passar utmärkt ihopa med kylex burkarna jag fått ihopa på sistone!

 På vägen från Sjöbo till Hörby ligger där en loppis ända ut til vägen i en sväng,det må se skabbigt ut utanpå men bege er in dit om ni söker industrigrejer eller verktyg,kontorsstolar mm,gubben har allt och lite till. Han är INTE lätt att pruta med och det resulterade i endast en vas  signerad  Lars Hellsten den med:) Mint condition och tyngre än själva fan!
Kuriosafarmen levererade denna bålskålen från Ittala av Oiva Toikka  i serien Flora,,jag älskar den!! Har fått en ny förståelse för finskt glas plötsligt.Ett par nagg på skålen knappt synliga,resten hela och fina!

 Precis när jag skulle gå ifrån kuriosafarmen stannade jag vid deras 2-5 kr lådor och nappade åt mig detta fatet. Designen inuti var ju jugend med resten såg ju ut som ,,som smäck??  Jag kunde inte släppa den och gick in och slog till,,för en femma kan man chansa såklart! Det visar sig att det kallas för lysterglas eller carnivalglass,tillverkat någonstans mellan 1885-1925 av Northwood,,det är alltså jättegammalt och väldigt värdefullt;) Just denna kallas för Whisbone mönster.  Sjukt.
Även en 50-tals gullig väckarklocka för en femma åkte med:) 
 Efter detta drog jag en repa förbi höör och  till Billinge där  Auktionsgodsaffären ligger,fullt av roliga saker och saknar man något till sin fotogenlampa kjan man alltid åka dit,han har allt i reserv åt dem!
Jag fyndade en Gustav Leek retrolampa som är helt bedårande i färgerna.

Även en urskön tändsticksaskshållare (säg det 10 ggr snabbt!) fick följa med.Ren och klar jugend,,kan man aldrig få för mye av!
Nästa lördag kommer jag att loppa av lite av allt på torget i Ystad om vädret ger sog så kom dit om ni är sugna på lite fynd,det har utvecklat sig till en ren  liten marknad med alla som står där!! Väldigt roligt,och såklart öppet för vemmsomhelst med ett bord och 4o kr att utnyttja.!! Du bara betalar i p-automaten och ställer upp ditt bord!:) Tips från coachen!Inga kommentarer: