Sidvyer, senaste månaden

onsdag 28 september 2016

Babyhår,,en så välkommen syn!

Jag satt och kammade  mitt hår imorse och som vanligt dröser det ut rätt rejält med hår,men numera håller det sig under de normala 60 om dagen  och det får  jag vara tacksam för. De som faller nu är fortfarande de långa håren, så jag antar att kroppen avslutat den cykeln och påbörjat en ny lite abrupt efter operationen och sen lägger man till långt gången hypo på det så har de senaste 3 årens håravfall förklarats  väldigt bra.
Jag har en hel BÅSKE babyhår som sticker ut överallt och det är jag så så tacksam för,jag  är bara otålig  inför att de ska  växa ut lite lite så det slutar spreta. Men ändå,,babyhår,,vilken välkommen syn efter dessa åren!  Försöker lägga detta bakom mig nu och sluta reagera på varenda hår jag tappar och det går faktiskt bättre och bättre:)

Det som kan sägas nu efter allt detta är att håravfall INTE tas på allvar av någon inom vården. Film och TV har gjort att man tror att det tas på allvar ,men sanningen är att jag bara mötts av axelryckningar och "jamen du har ju massa kvar". Om man upplever detta är den enda som kan hjälpa du själva. Först funderar man på om man är stressad som fan,,är man det kan det helt enkelt bero på detta. Det som är moment 22 i detta är att om man har hypotyreos kan man inte hantera stress alls och tappar även därför hår. Då ska du fundera på om du,din mamma,moste mormor farmor mm har det sen gå och kolla värdena. Värdena är också jävligt svårtolkade om man inget vet,men 3,6 i TSH är det högre normala värdet,, jag har aldrig haft kassa värden men i övrigt varit svinsjuk ,så det är en kamp att bli trodd tyvärr. Nu mår jag som en kung och ligger på 0,01,tydligen ett värde som passar folk med livslång hypo alldeles utmärkt:)
De andra grejerna man kan göra är att se om man har gluten intolerans och därför saknar B12 och alla de andra vitaminerna man behöver.
Den tredje är alopeci,,har man det är det en autoimmun sjukdom och  man ska till sjukan för att stävja den.
Fjärde,,ja finns det andra alternativ så är de allvarligare och då mår du troligen kass i övrigt med.Möjligen en reaktion på medeciner eller hormonpreparat:)

Vet inte vad jag ville med detta inlägget,,bara skriva av mig lite;)

Inga kommentarer: