Sidvyer, senaste månaden

måndag 3 oktober 2016

Antikmässa på Yllan och Bastard

Efter ett helt ÅR av att v ara grymt upptagna på varsitt håll kunde Jacob och Lisa och jag och Kapten äntligen träffas på Bastard för att äta deras grymma mat! Förra året i November blev ju Otto så sjuk att ingen av oss kunde tänka på ngt annat,sen föll detta mellan sprickorna.
 Vi tog kockens val och det är en härlig blandning av vad kocken tycker ska serveras av alla de små halvrätterna som finns på menyn. Bastardbrickan är riktigt bra att börja med då den inte är för stabbig men har så många bra smaker.
 Sen kommer ostpudrade majsbollar,sjukt goda och bara fina,,hade de inte varit goda hade jag beställt dem ändå,för att de ser så jäkla bra ut!
 Tonfiskröra och spetskål/grönkål,,grymme!!
 Det blev en massa andra rätter med men jag glömde fota,som sig bör. Samtalet var för uppslukande och maten för bra! Vi avslutade med 4 olika efterrätter som vi skickade rundor på tills alla hittat sin grej och det var riktigt roligt att äta så,man får en chans att smaka allt!
 Jacob testade också drinkar,något som inte är helt vanligt och det gick ibland bra ibland dåligt;)
Allt med vermouth kan undvikas hädanefter;I)
 Jag höll stenhårt på cosmopolitans ,den har fått en nytändning igen;)
 Jacob stoltserar med en  vanvettig hårvääxt,hands down det tjockaste jag sett ever,,mina planer att slå ner honom och skalpera glömdes bortmen nästa gång,,oh yess,,,
 Efter att vi fått matcoma på Bastard snubblade vi på Peter Lagergren med fru Majsan som planlöst letade efter en efterrätt och så blev det att vi gick till skeppsbron eller  vad det heter precis brevid stationen och skulle ta en mogen nightcap,,det blev inte så,,, som om inte det  var bonus fick jag heja på Spindelmannen och Helene som råkade komma förbi! Long time <3
 Lisas glasögon åkte av var gång snapsen åkte fram(mmm det blev så,,nån typ av lila shot och någon piffig halvsnaps,,,)och vandrade rätt över på mitt hue! Majsan hade en grym allergiattack och kände sig lite röda mulen,den fick alltså inte vara med på bild;)

 Partytricks och egenskaper utdelades,näsor jämfördes,svålar skrynklades;) Det var så roligt att  vi nästan missade sista tåget hem;)

 En faceswap med Peter,,något man aldrig kommer att kunna "unsee",,
 Det var inte graciöst jag trillade ur sängen på söndag morgon och släpade mig till Yllan i Kristianstad för att kolla in den nyupplivade antikmässan där,och det blev ett par mysiga saker att ta med hem:)  En kompis till mitt Monica Bratt glas,för Reijmyre:)
 En signerad Bo Fajans och lite andra små mysiga Bo grejer;)
 En vansinnigt vacker WMF bricka med gamla stämpeln som DO redan lagt vantarna på;) Denna dateras innan 1914 och är så galet fin;)
 En Gunnar Ander ljusstake för Ystad Metall:)
 3 guttiga ölsejdlar ,vem som gjort dem vet jag inte men dessa stora tunga med slipat puntelmärke brukar vara någons,som tex monica  bratt eller Lars Wallien. De är underbara att dricka ur så det kan ju kvitta vem som gjort dem:)
 En underbar 40-50-tals lampa som är hel och fin,bara lite TLC som behövs här:)
 Och så dagens fynd,,en Nanny Still kanna <3 Jag letar ständigt efter hennes grejer men de är enormt ovanliga,,så hittar man n på en mässa och de är ju inte märkta eller signerade så folk vet oftast inte vad de har. Nu kan jag komplettera min samling  glas och bålskål:)
 Sen detta fatet,,alltså det är så maffigt att hälften räckt! Ca 6 kg tungt och väldigt fint i opalskimrande på toppen och klarglas i foten!

Lite retro äggkoppar och smörlknivshållare:) 

 Sommar uppläggningsfat från rörstrands,helt felfrtt!
 En grym 50-talare från syco
 Retro ostbricka med kupa och så hittade jag den kyligaste osthyveln till i bakelit(?) ,,den kastas också med i tradera auktionen  under användarnamn ducati22gul
 Nostalgisk Bergdala glasblomma :)
 Meeeer Bo fajans!!
 En lyckad söndags expidition och alldeles lagom till antikmässan här i Ystad som brakar loss den 23:dje oktober! Kom och fynda gott folk,det kommer att bli toppen! :)

Inga kommentarer: