Sidvyer, senaste månaden

fredag 13 maj 2011

Sitter på hotellet på Rhodos och försöker få internetet man köper för galna pengar att fungera,men det är sådär framgångsrikt. Det har efteer 3 dagar med storm och regn luognat sig lte och blivit varmare i vinden,vilket är underbart. Det finns liksom inte sp mycket att göra merän att äte och dricka här och det har jag gjort så det räcke för ett år framöver nu.!!
Vi har besökt den lilla byn Lindos,tagit öturen och besökt gamla stan.
Skall vi vara ärliga så blev vi galet besvikna på Rhodos de första dagarna. Allt faller söndere. Övallt står där hotell som vittrar sönder,tomma och hålögda. Igenmålade fönster på butiker som en hång var high end och en oändlig ström av tomma barer som aldrig kommer att kunna räddas eft de senaste årens förfall. Kommer du tidig morgon genom gatorna känns det som zombietown,,,allt är dött tomt och söndervittrat. Vad hände med vackra stolta grekland som tog hand om sina sevärdheter?
Gamla stan är ju korsriddarnas palats,en ovärderlig unesco utsedd fästning,,,som vittrar sönder. Bilarna river upp gatorna,avgaserna tar bort de få ornamenten som fanns,neonskyltarna river sönder fasader och turisterna luras att kolla på smäck istället för historia,vilket bara medför att ingen tar tag i det som verkigen är värt något och restaurerar det. Lokaler som vi i sverige skulle dödat för ,ca 800 år gamla ,står tomma och hålögda,växtna tar tillbaka sitt och katteer och hundar använder det som toalett,,,är detta rätt?
Trots detta besitteer Rhodos en skönhet som ingen kan ta från det,men frågan är hur länge det kan fortsätta så? Utan sevärdheterna kommer inte turisterena,och utan dem överlever inte foket,,,
Bilder och det POSITIVA reportaget kommer alldeles snart,så fort vi landat med väska och själ:)

Inga kommentarer: