Sidvyer, senaste månaden

tisdag 31 maj 2011

Statusuppdatering:endast för mig och andra reumatiker.

Har gått på Salazopyrin i en vecka nu och ledverken blir  stadigt sämre. Båda höfterna är nu påverkade och ryggen har svullnat upp så det är svårt att andas. Fingrarna gör ont att ta på ens,och handleder och armbågar börjar signalera (har aldrig känt av dem förr)
Vaknade för 3 dagar sedan i ett oerhört lågt tillstånd och kommer inte ur det. depression är inte för mig,jag har inte ens lätt för det,men nu är jag jättelåg? Det bränner i ögonen av trötthet och jag sover så fort jag bara kan.
Vet att jag inte kan säga åt doktorn redan nu,för då inbillar jag mig,man måste gå på  medecinen mer än en vecka för att ens veta hur det kommer att gå. Har fått beskd på att Enbrel och remicaid inte ges ut mer,då måste någon hoppa av programmet tyvärr. Staten vill inte betala för den bra medecinen mer.
Varför betalar jag skatt?

6 kommentarer:

Shirine sa...

Fan va tråkigt att höra! Jag träffade min läkare igår och fick klartecken att sluta med cellgifterna på en gång. Ska tydligen hjälpa att dämpa ledvärken och minska tröttman sägs det. Kommer gå enbart på remicade och den gör vekligen susen. För jävla trist att du inte kan få den! Hoppas att det blir bättre snart!
Kramz!

Tony Roos sa...

Skickar en tanke till dig Stina!!! förstår precis din otroliga frustration. Hoppas du blir bättre snart.

Anonym sa...

Hej Stina, jag förstår inte hur du orkar att jobba så mycket som du gör med dom smärtorna. Man kan inget annat än bli imponerad. Jag hoppas verkligen att du får någon vård som hjälper dig för det kan inte vara lätt att jobba och vara så positiv som du är, du är en underbar och stark person glöm aldrig det.

Mvh Lars

Kattis sa...

Jag gick på Salazopyrin för ett tiotal år sedan och var tvungen att sluta. Tror det var illamående som gjorde det.

Anonym sa...

Näe, va trist! Men kan det inte vara så att du kan bli sämre innan det blir bättre? Har aldrig testat salazopyrin, så jag vet inte.
Prata med läkaren iaf!

Visst är det sjukt att inte alla ska få rätt till medicinerna som tycks fungera så bra (enbrel och remicade)!

Tänk om alla reumatiker skulle sluta betala skatt. Jösses vicket liv det skulle bli! Vi är ju rätt så många.

Stina sa...

Har hoppat av salazopyrin nu och fullständigt ätit upp mig på lakrits och mår så mycket bättre. Fortfarande förlamande trött men inte deppig och kraftlös mer och det är ju alltid något!!
Ja du tänk om,,,,då hade det blivit liv:/