Sidvyer, senaste månaden

lördag 26 juli 2014

Bo Kaspers i Parken,med särskolan

Efter en lite hackad och malen dag i studion i bedövande värme var det dax för Bo Kaspers i parken,ett evenemang jag ville gå på så fort jag hörde att de skulle komma hit,inte så mycket för Bo Kaspers utan för att själva eventet med all säkerhet skulle bli magiskt! Jag menar,picknick  i parken,mjuk musik och särlingarna,,,det kan inte bli bättre:)
Vi sammanstrålade i studion vid 18.00 men satt kvar en stund då kön in till parken var löjlig.
Wilma var med ikväll,och tösabiten var EXCITED kan man säga!!
 Det började väl ganska så genast med att Grelber  använde Sjögrens tältstol som multna,och därefter slutade det liksom inte.
 Mårtensson/Nyman hade ätit innan eventet och de andra satsade på ett Tokyofat med sushi från sushinu,alltid lika gott och frächt,,åtminstone tills Grelber  får tag på besticken.
 Vi hittade en lite bit gräsmatta alldeles utanför Bajamajorna,,,tja,det var ju nära ifall sushin skulle visa sig vara skämd?
 Där var ingen utskänkning men det var picknick så man fick ta med sig eget fylle lite diskret,däremot så var kön till den jävla kaffevagnen enorm!? Den enda gångenordningsvakten var tvungen att ingripa var här,där desperationen växte och kön var tvungen att ledas om då ingen såg liveakten pgr av den. Det är i Ystad det händer.
 Sushin åkte fram,,wasabin lektes med,,Grelber utbildades i Japansk mat,,Wilma testade snällt sushi för första gången och det gick utmärkt.

 Man vet att man är i parken med Sjögrens när  sirapen kommer fram;)
 Efter ett jättefint förband  dök så Bo Kaspers upp,,tror vi. Så fort de påades ställde sig deras STÖRSTA fan upp och resten av kvällen stod hon där ivägen,så vi såg dem inte alls. Nå,vi hörde iaf dem.
 Särskolan har ett attentionspan av ca 10 minuter och efter att maten liksom avhandlats tar det inte lång tid innan diverse skor börjar vandra,isbitar flyger,det staplas i alla hörn och stora män blir till pågapittar på nolltid.
 Jag och Vera sneglade fascinerat på den oändliga kön till kaffevagnen och blev tillslut masshypnotiserade till att ställa oss och köa själva,nog mest för att där var en kö och för att folk kunde stå där så länge,,,,ja då måste det fan vara bra jäkla kaffe! Det var det. En halvtimme senat var vi tillbaka med lite latte . Denne körde så jag var rätt tacksam för kaffet faktiskt. Fredrik tyckte att några bitar sushi (vi tog resterna) inte var mat för en man,så 2 tjocka grillade senare var han nöjdare. Det ser verkligen gott ut ja.
 Som sagt ,efter 15 minuters dödtid av att moget lyssna på musik  börjades det stapla med dottern som grund,och vad är bättre att stapla på än en Wilma? Nä just det.
 Tösabiten koncentrerar sig extremt hårt på att  ligga alldeles stilla,,,magiskt nog gick det skitbra!

 Och får man stapla på sin dotter får dotters sen använda fader som höskulle,det är inte merän rätt!

 Här omkring började sandalerna att vandra,vera är väl en lagom 40/41 och Grelber bestämde sig för att han också borde vara det.
 Medans sandalerna skrek ut sin vånda passade Grelber på att göra regndansen (tack för det din röv,nu regnar det) och aldrig igen skulle de åter bli vad de en gång hade varit.


Wilma ville också dansa,och det är självklart,det är ett familjeföretag!


 Runt sista numret drog vi för att slippa trängas med alla och för att Grelber inte skulle få nöjet att köra av folks hälsenor med Wilmas rulle. Wilma är en bestämd dam,och när hon ser en kille hon gillar är det bara till att köra hårt. Kapten och hans rosa piké  var lovligt byte.
 Precis när vi drog flåsade de igång den sista och enda låten de flesta av oss kände igen" vi sitter i samma bil" ,,,Ja jösses vilken kväll,,mjuk varm musik i en mysig parkmiljö där åldrarna varierade allt från nyfödd till nästan död. Bo Kaspers är verkligen ett band som hanterar livespelningar perfekt. Ljudet är lika bra som på vilken skiva som,och mellansnacket är lättsamt men roligt och väldigt familjärt. Den enda gången jag hajade till var när sångaren blandade in politik i pratet och hävde ur sig ",,,så in med feministerna och ut med rasisterna" ,,ut med rasisterna är man väl ok med,men in med feministerna,,,det kunde han skippat. Man ja,,scenen var hans och han får säga vad fasen han vill:) Halva parken jublade,halva parken blängde;)

En magisk kväll allt som allt:)

Inga kommentarer: