Sidvyer, senaste månaden

torsdag 10 juli 2014

hört i en tattoostudio

I alla yrkeskategorier får man höra saker som för en oinvigd hade kunnat låta som helt ok frågor/påstående men som yrkesutövare antingen grinar man ihjäl sig åt eller sliter sitt hår lite.
Härunder ska jag på det mest  ödmjuka sätt jag kan  lägga fram de stora favoriterna utan att trampa på NGNS tår! Kom ihåg att jag med all säkerhet gör samma sak hos andra yrkeskategorier utan att ens veta det;)

Här följer de vanligaste favoriterna:
"hej,jag vill så gärna ha en av dina verk,men jag kommer ifrån Stockholm,när kommer du hit?"
Visste inte att det var så ont om kollektiv trafik i Stockholm minsann. Detta gäller ENDAST stockholmsfolk,inga andra städer frågar så;)

"Hej,jag vill ha hela ryggen med en stor stor tatuering i färg som går ut på armarna och ner på häcken,MEN jag är student,vad kostar det och hur löser vi det?"
Den frågan är vanlig,och oftast svarar jag att de betalar som alla andra ,med pengar. I detta fallet svarade jag att det troligen skulle ta 6-7 heldagar minst att göra en sådan tatuering, Kunden svarar " Kan man göra den på en dag?"

"Kör du på fria händer?"
Du menar till skillnad från slavhänder?
En rätt vanlig fråga om man kör på frihand ,men jag undrar lite varför det är så viktigt hur jag får dit motivet innan start,med penna eller stencil? Men,man får vara hur petig man vill:)

"Jag vill ha tid till en tribial/triball/trajbal/tribunal/trebal/tribbal"
Jag kan nog bara hjälpa dig med en tribal,allt det andra får du fråga FN eller svenska akademien om?

" Jag tycker alltid att Konjunkturerna/kulturerna gör ondast"
Ja ja,det är hårda saker båda 2.

" Hej,vad kostar en tatuering?"
-Ja.

"Hej,jag vill boka tid"
_jaaaa,,,?

"Jag vill ha en sleeve/sleave/sliv/sleev/slive  på min arm,har du tid denna veckan?"
 Ja jag sitter faktiskt på händerna för det mesta när jag inte bloggar nåt snajdigt.

" Hej,jag vill tatuera båda underarmarna hela vägen runt,MEN jag kommer ju så långt ifrån,så jag vill göra dem båda på en dag.
Mvh Helsingborg"

Ja,denna 1,5 timmen hit är en ödslig och ensam väg,men någon måste vandra den.

"Hej,jag vill ha en helrygg men jag bor i Genarp och jag har inget körkort,hur löser vi det?"
Du tar ditt körkort?

"Så tråkigt att du har så lång väntetid,jag  vill verkligen ha din stil på tatueringen,kan du rekommendera någon som har kort väntetid?"
Ja,,men där någonstans tappar man konceptet kvalitet för det mesta,inte alltid men oftast.Det finns sjukt många bättre än mig,men de har inte kortare väntetid,det är helt enkelt så det funkar.

" Jag vill ha en helarm,men jag vet inte vad jag vill ha"
Det KAN vara läge att tänka lite längre på det då?

" Tatuerar du mig fast jag är 14? Mamma godkänner det ,och jag har redan tatueringar som vår kompis gjort hemma i soffan,så det är inte min första och därför är det okej"

Jösses i helvete.

"Tatuerar du min 15 åring,jag säger att det är okej,hon vill egentligen ha en piercing men det kommer jag ALDRIG att  godkänna!"

Detta är en riktigt vanligt förekommande grej,och de flesta mammor blir väldigt arga när jag inte tar mig an deras barn,men vad värre är att en piercing lämnar knappt ett spår,medans en tatuering,,,ja nä logiken är ofelbar.

"Men varför har du bara EN bokningsdag,hade du haft flera så hade fler fått tid juh!"
Än en gång slår logiken till med ljusets hastighet.

"Jag har försökt komma fram hela dagen på telefonen (bokningsdag då jag fortfarande tog telefonsamtal) jag har  ringt från tre olika telefoner och det har varit upptaget HELA tiden!!"

Mmm,,antagligen för att du stod ivägen i telefonkön för digsjälv.(detta påpekade jag lite frågande för kunden som sen garvade gott åt misstaget)


(Hört på telefonsvararen på bokningsdagen )
"Det är ju förhelvete omöjligt att få tag på dig idag,jag SKA ha min tatuering ,ring mig jag vill boka tid!!"
Ja,du och 200 andra,men eftersom du frågar så snällt,,

Snälla läs detta med humor,och kom gärna med liknande som kommer från ert jobb.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Nästan lite skamligt o hånande...
Jag minns innan du blev " känd" då var du trevlig,snäll o rar men a few minutes of fame kan nog göra vem som helst till en diva som tror att h*n kan bete sig hur som helst. Ironi-Ja men nej man hånar inte människor så..

Stina sa...

Anonym igen ja. Tråkigt att du inte kan läsa detta med humor,min mening är inte att håna folk alls ,men du läser som du vill. Känd är jag inte och kommer aldrig att bli,du är hjärtans välkommen in och prata om detta om du har lust. Som sagt,jag gör m all säkerhet samma sak hos första bästa fackman jag pratar med.

Pia sa...

Folk är ju pinsamma.

Fick mig att tänka på denna skylt.

http://www.infinityit-solutions.com/wp-content/uploads/Three-Kinds-of-Service.jpg

Anonym sa...

Haha.... Anonym nr 1 kände sig uppenbarligen träffad!?
"Innan du blev känd"...jag tycker fortfarande att du är helt underbar. Gillar din brutala ärlighet 😘

Marita sa...

Ibland behöver folk få läsa det - tydligt skrivet - så de kanske upptäcker själv hur tokig deras fråga är ;)

Emil Gram sa...

Folk ;) Man får många sådana när man jobbar med kundtjänst.

//Emil

Anonym sa...

Kände mig absolut inte träffad i något av det där. Och varför kan inte Jag då tycka att det är hånande? Måste jag tycka att det är aproligt? Jag skratta emellanåt men tycker ändå inte att man hänger ut folk så just för att där säkert finns en och annan som känner sig väldigt träffade. Med "känd" så förstår du nog vad jag menar...

Stina sa...

Jodå,vet mycket väl vad du menar med känd,,lite hånande sådär.

Anonym sa...

Som sagt, med ditt "innan du blev bla bla bla" och att kalla Stina en diva är ungefär att uttrycka på ett raljerande sätt. Och med det menar jag att då sitter du och kastar sten i glashus...lilla gumman 😘