Sidvyer, senaste månaden

söndag 20 juli 2014

Leon Elvid Sigfrid Lundh

Jag har aldrig varit en barnkär människa(grövsta underskattningen i världen ) och har alltid gjort mitt bästa för att hålla mig undan barnkalas ,tivolin och liknande ,och ÄNDÅ har jag lyckats bli Gudmor till 2 kottar? Jag är själverkänt den SÄMSTA  gudmoren i världen pgr av ovanstående anledningar ,så när systers frågade var jag snabb med att förklara att jag INTE kommer att vara där varje födelsekalas och årsdag mm,och Systers bara pruttade med munnen och sade "!det är inte det det handlar om" och så var det avklarat,,jag skulle minsann bli gudmor!


Omtänksamma som alltid som familjen Nilsson/Lundh är så väntade de vänligen i 4 månader  tills det lilla knytet väger 8 KILO!!!!!! 
Kallsvettades vid tanken på ett 45 minuter långt dödlyft i kyrkan,och funderade på om man skulle tillverka en sele eller ett exoskelett som hjälp,men nej,det hade liksom inte varit rätt att döpa pågen i en modifierad robotBabybjörn.
 Vi körde upp sen kväll på fredagen så vi var utvilade på lördag morgon,och efter frukost var det dax att göra oss iordning. Kapten och PappaJonas var stressade som en treveckor gammal påse  filmjölk.

 Vi jollrade mest runt med pågen medans Systers spann runder runt sin egen axel och slogs mot annalkande stressmage.  Ja allt tar längre tid om man ändrar klädval 4 gånger,satsar på att lasta in vagnen 5 gånger mm,men allt ska göras på rätt sätt,detta respekteras.
Leon var inte heller värst stressad över angelägenheten,det angick liksom inte honom tyckte han,och föll promt ner i gubbasömn 2 sekunder efter att vi satt oss i bilen.
 Det blev en jättefin  enkel ljus kyrka i Hallsberg alldeles i närheten av hemmet som alla träffades i för att se på händelsen. Systers är superexcited!!!,,Leon ,,not so much.

 Prästen var en härligt mysvirrig kvinna som hälsade alla varmt välkomna och förklarade på ett enkelt sätt hur det skulle gå till. Hade vi gjort fel hade det nog inte ens märkts.

 Vi drog in i sminklogen för att primpa Leonen,knö på honom dopdräkten (sailorstyle!) och hyperventilera av syrran lite. Ingen vet varför man blir så nervös,INGET merän att råka sätta fyr på prästens kaftan med dopljuset hade varit en katastrof,man är ju omgiven av massor av kändisar som hjälper en om man spyr,svimmar eller annorledes gör bort sig. Och ändå,,,
 Retarderna tar detta på högsta allvar,,,
 Men fasen så snygg han är den lille,,,,
 Precis innan klockorna ringer utsätter hans mor honom för en sista skam och försöker desperat att stoppa in HV71 nappen vilken han VÄGRAR att ta,och blir därefter rätt sur,,jamen tackar då systers,då går vi väl in med 7 kilo skitarg i kyrkan då!!!

 Det fortlöpte utan incidenter,ingen snubblade,jag tappade inte barnet,han var lite ilsk,men det känns som att det SKA vara så? Man kan ta den snällaste bebisen i universum och döpa och den kommer att  vråla,,för att kyrkan erbjuder perfekt akustik för detta och för att det ska SJUNGAS!;)
Morbror Nicklas läser en dikt/psalm ,och halva släkten sitter med öppna munnar runt den  programpunkten! Bra gjort broders!
 Här var fler programpunkter som jag inte fick foton på,bland annat att Maja och Jens sjöng 2 låtar alldeles utmärkt!

 Inte trodde väl jag att jag var överbeskyddande,men nog fasen ser jag ut att vilja hugga prästen när hon tar pojken?!
 Sen är det tradition att man går ner bland församlingen och visar upp knytet,men Jonas Lundh gjorde århundradets,,vandrar fram,håller upp gossebarnet över huvudet och säger "här är Leonkungen!" hahahahahah  I love it!!!!!!!!!!!!!!
 Här trycks det bara vara jag och Systers som lider av tårgasen i luften,,fattar inte,,Malin fläktade sig intensivt och klagade på att det var varmt,,,men inte svettas man ur ögonen va?
 En sjukt lättad syster utanför kyrkan,som måste  ha fruktat att det typ inte skulle gå vägen ,namnen inte godtas,korsbäraren gå vilse ,blåsbälgen till orgeln sprängas,vigvattnet  dunstat eller liknande,men se han fick sina namn och välsignelser,och där fanns tillockmed välsignelser över till oss alla!
 Kunde inte låta bli,,denna synen får ni inte se allt för ofta.
 I veckovis har systers meckat och Ernstat sig med ett hemligt projekt,och SÅ duktig hon har varit! En superfin tavla med foton på alla nära och kära,riktigt snyggt!
 Älskar  detta fotot,,,de tre papporna,min ,Malins och  nuvarande Pappa Johnny,,Den gode Ingvar är inte med oss längre och jag hade aldrig trott att jag skulle få se de 3 ihopa(rent logistiska skäl) med ett enda blev där,och det är allt som krävs:)
 Väl hemma igen  drog sig männen som flugor till kylen efter en kall öl (det var hysteriskt varmt och åskklibbigt)  och dopet morfade sakta över  till ett födelsefirande istället,Syrranmonstret skulle firas!Catering och allt var beställt,och det bjöds på Tacopaj,västerbotten och skaldjurspaj,sallad bröd och sauser! Himmelskt gott!!

 Vi hann väl i princip att äta klart sen kom åskvädret som hotat hela morgonen
 Vi satt stoiskt kvar tills det liksom ångrök/sandblästrades in under markisen och man inte hade så mycket val mer;)
Där inne var då uppdukat en massa frukt (alltså frukt för 10 damlandslag i curling!) Har nog sällan fått så nyttig efterrätt,lite så att kroppen känner sig snuvad på kaloribomben som brukar komma.Ren  tur med tanke på att  dagens mat inte ens var över än!
 Vi satt och väntade ut regnet inomhus,och jag började känna mig smått psykotisk av sällskapet,,,
 Presentöppningen var troligen ett av Systers favoritögonblick ,ve och fasa för den tiden Leon är så stor att han själv kan öppna dem;)
 Regnet avtog och jag satte mig för att fånga barn i såpbubblor på terassen!! Det SKA gå med lite fantasi och boskapsfösare!

 Solen kom igen lika fort som den hade försvunnit och vi minglade runt poolen lite.
 Lite längre fram på kvällen startade gåbbegåbbarna grillen,ett projekt man ALDRIG kan vara för många för! Kapten however kände att de klarade biffen utan honom,så han gick och vilade ögat,,till 5 nästa morgon. Jag ska aldrig mer känna mig tråkig för att jag tar slut tidigt;) 19.30 är numera det officiella lågvattensmärket för kvällsavslut (INTE spritrelaterat dock,vi pratar ren slöhet här)
 Ja alltså där var fler än en burgare som behövde grillas och uttrycket att män inte kan göra 2 saker på en gång drogs till sin spets när en vanlig grillning urartade till vad som liknade ett klanmöte. Den enda kvinnan ute på gräset svettas i vånda över hur detta kommer att sluta,,
 Jag var egentligen fortfarande propp mätt,men artighetsåt en burgare. Nån slags debatt dök upp om huruvida bröd bara är som en hållare eller om man verkligen ska äta upp det? Svara mig då,,hur FAN ska man bygga en burgare utan bröd även om man inte vill ha hela brödet?  Man startar med majonäs som man liksom limmar fast löken i,täpper till med salladsblad,pregar i köttet ,toppar med tomat och ketchup och lite amerikanadressing,,,täpper åter till med locket,,,hur fasen ska man kunna utesluta brödet innan då?! Ja ,nu förstår ni logiken.

 Systers försöker ragga HV71 fans i de små barnen,och man kan köpa dem med godis. Det är fel,men det går,,


 Och jag kan inte nog understryka hur illa ni behöver ett sådanthär på julafton!! Släng ut alla era gamla sotiga änglaspel,här har vi ersättaren,mannen myten legenden ARNE!!Geni.

 En annan satt uppe till slutet runt 1.00 ,lite stolt för det ja,måste öva på de långa nätterna,är så skadat dålig på det som sagt.
 Dagen avlöpte perfekt och med all den kärleken i luften kan Malin slippa att köpa drinkpinnar ett bra tag framöver.  Nu är det bara de nästa  18 åren  framöver som ska gå lika bra för mitt gudbarn,och jag ska se till med telepatisk förmåga/telefonledes att det så blir.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha....du levererar spm vanligt!!! /Syster

Anonym sa...

Var har kapten gjort av alla fina konstverk på armen? Laser? 😁😁😁

Stina sa...

jajamän,dagens ilandsproblem,Kapten vill ha färg!