Sidvyer, senaste månaden

onsdag 9 juli 2014

Middagshandla=den tionde nivån av Dantes inferno

 När man ska middagshandla i Ystad är det som att hoppa rätt in i tionde nivån av helvetet  under sommaren. Folk verkar inte ha ett enda hum om att andra människor finns runt dem ,inte ens när de stirrar rätt på en. Tillockmed i en så stor affär som Willys kan det bli ont om plats när halva världens turister kommer för att handla,och det är DÅ man bör ha lite hänsyn till andra folk,,men nej,, Nedan följer en liten lista på do´s and dont´s:

Bilden nedan är det rätta sättet att förhålla sig till en kundvagn. Ja de är skrymmande,och det är därför du INTE ställer dig vid tex köttdisken stirrar ner i köttet samtidigt som du på armlängds avstånd håller ut din vagn rätt ut bakom dig och skapar den mest effektiva blockaden för ALLT som kommer i din väg. Bli sen gärna förbannad på folk som flyttar på din vagn efter att artigt stått och väntat i några minuter  utan att du bryr dig.

Ställ den INTE mitt i en smal gång och kläm skiten ur tomaterna och avocadon,andra kan behöva  komma förbi och andra vill inte ha dina söndertummade tomater,de du faktiskt inte ens själv vill ha efter att du har tumlat dem med dina svettiga händer.

Plocka INTE något ur frysdisken du sen inte vill ha och lägg den bland chipsen för att du är för lat för att gå tillbaka,där ska vi införa en ny spöstrafflag som innebär att vi skickar hem allt surnat till dig,sen får du betala för den OCH portot.


 Klart man ska ta med sig barnen och handla,de kan hjälpa dig att hämta saker och sen kan de även hjälpa dig att PACKA dina saker,barn gillar att hjälpa till för det mesta,och du kan ju belöna dem med glassen de ändå kommer att fråga om=win win.

 Du släpper dem INTE lösa i affären med vars en minikundvagn som de använder som rallybil/murbrocka  utan att säga till dem när de vrålar för full hals och kör ner alla i affären.  Du låter dem INTE ställa sina vagnar vartfan de vill när de inte längre vill hjälpa till,och man låter dem INTE hänga i slutet av kassan och slicka på nästkommandes varor.
Nedan en bild på en barnkundvagn efter ett besök på affären,och till höger en utan blod,så som den ska se ut om allt gått ok.
Sen har vi parkeringen.
Willys i Ystad har en stor parkering där man faktiskt alltid får plats, med finfina handikapp parkeringar mitt emot ingången. 
Parkera i lugn och ro,och gå de 10 metrarna till ingången:enkelt

Parkera INTE mitt i den jävla vägen på det streckade området där man klart och tydligt inte ska/får parkera för att du är i vägen för alla andra! OM du nu är av gudomlig börd och är lite viktigare än alla andra bör du kunna lämna bilen hemma och teleportera dig in i förbutiken för "bara cigg och tidning"

Bilden nedan visar hur man BÖR hantera dessa idiotparkerare.
Ja,jag vill ha ihjäl halva världen igår efter att ha försökt handla och sen halvt om halvt blivit överkörd av nån östermalmskärring i en SUV,legat bakom en annan kärring i en Aygo som tycker att 40 på 80 väg är lagom,det ÄR ju trots allt varmt,,,,,ja gårdagen var inte min bästa dag,,,,
Nå,,,det är iaf svalt inne på Willys,,gudarna ska veta hur det annars hade gått till där.

4 kommentarer:

Maja sa...

Hahaha, feel you!
Hela Norrtälje är fullt av badisar nu och fina ica där det alltid går att få parkering, aldrig är kö och det är lätt att navigera - kaos.

Anonym sa...

Håller med om precis allt, bra skrivet. mvh eXec

Marita sa...

Tycker inte om att handla....i mataffärer...
Särskilt inte mellan 16-1730 för då är det hysteriskt mycket folk och alla är så jäkla stressade -....då vill jag bara därifrån vilket innebär att jag glömmer hälften :/

terese sa...

Om barnen ska köra mini vagn,tar man bara den. Det finns ett förändra handtag .tänk om folk hade vett att använda det