Sidvyer, senaste månaden

måndag 28 juli 2014

Tour de Fräs Ystad-Strandbaden tur och retur.

 Lördagen kom ,skoningslöst varm,och efter att  tatuerat ngt väldigt litet  väntandes på Kapten som höll på i huset åkte vi iväg till Grelber och Imelda för att grilla lite lätt. Lite lätt existerar inte hos oss och det bli tonvis med mat som vanligt.  Grelber/vinglasstället Tommy  överhettade och fick timeout i poolen .
 Trädgårdstigern tittar på och spanar ut de svaga punkterna i poolstruturen,kallt och metodiskt. Lite senare på natten kunde man höra de kvävda skriken från en plastpool som drog sin sista suck.
 Problemet med särskolan är att straff som timeout  för tex  Grelber inte funkar så bra då särskolan istället kommer till honom och isoleringen liksom falerar.
 Har man inte tillräckligt med trädgårds möbler så staplar man helt enkelt barnen,inget konstigt med det. För fler tips gå in på syskonstapling.nu/tvillingstapling
 Till efterrätt fick man Imeldas magiska jordgubbspaj,en paj som lägger sig som ett betongfundament i magen och runt röven,men ändå tar man bara lite till,,,och lite till,,,och lite till,,,

Söndagen dök upp,Kapten drog ut i huset och jag fick den vanliga massiva paniken när jag landade i studion. Jag älskar att vara där men känner mig lite fångad där just nu,troligen för att jag inte riktigt har ett fast ställe att landa på eller komma undan,och det händer så mycket  lite överallt.  Spä på med nya grannar ovanpå vars barn springer fram och tillbaka konstant(inget ont om familjen,det är vad det är)  som gör att jag inte kan koncentrera mig på ritandet och målandet alls.
Kapten höll ut i ett par timmar i den stekande hettan,sen drog han hem till en maniskt uttråkad fru och kastade henne och sig själv i havet ett par gånger. En pizza på Solan nere i strandbaden (ligger 40 meter från oss så  det är ett väldigt enkelt alternativ) ,och ett glas vin senare,och jag var relativt ok med att kanske bara lata bort den dagen. Kapten nämnde då ngt jag har funderat på ett slag. Våra kickass cyklar har inte blivit använda på flera år,och det kändes som om det var dax att rasta dem lite!

 Målet var Ystad med småstopp i Nybrostrand ,Miami Garden och slutligen Gorkijparken,och det är SKITLÅNGT att cykla i denna värmen,så vätska medtogs omsorgsfullt.
 Efter att ha tagit oss upp för Strandbadsbacken undrade vi vad fan vi pysslade med,men trampade ändå på på den relativt platta vägen till Hammar,och jag förstärkte min misstro/eviga undran varför folk frivilligt cyckelturistar?!?  Frank i Nybro undrar fan samma sak,,och han undrar hurfan de når ner till tramporna dessutom.
 Det tog inte jättemånga minuters övertalande att få sköldarna att sluta renovera och hoppa in i bilen för att joina oss i Gorkijparken. Rester behövdes göras slut på ,och i slutändan behöver man liksom et mål på en cyckeltur.
 Det var stekhett men ändå så jäkla mysigt,och Miami Garden hade vi kunnat hoppa över om vi vetat att Sjögrens var på helt andra äventyr!
 Genade genom Ystad där Afrikanarna stod uppdukade i ÖP-parken,,man tackarrrrr
 Rester förtärdes och Sköld gjorde sin bästa grävmaskinist för att få plats med mera maud. Funkar som en klocka.
 Till efterrätt  var det uppspydd paj,och det kvittade liksom,den är precis lika jävla god då,magsaft eller ej!
 Den döende poolen som låg kvar som en strandad val ,kload till döds av Gaston fick stå ut med mycket  igår,den enna oanständigheten efter den andra;)
 Lite i nio drog vi hemåt igen för att inte cykla för långt  i mörkret utan tillräckligt ljus,och hemfärden var liiite tystare men jävligt underbar om du frågar mig. Om du frågar Kapten så har han en sjysst svart mountainbike till salu med spår av blåslagen pung på sadeln.

Inga kommentarer: