Sidvyer, senaste månaden

torsdag 30 oktober 2014

Dethär med coverups,,,

 Det tål att tas upp om och om igen. Covers och fixjobb har blivit otroligt vanligt nu,och det är såklart en produkt av tatuerandets popularitet ,men även en produkt av att vem somjävla helst kan öppna en tattoostudio  hursomhelst.
Den krassa verkligheten är att hälsovårdsmyndigheten är underbemannade och obehagligt okunniga i vad de ska kolla upp,plus att de på ett  bekvämt sätt numera bara tar betalt en stadig summa per år för att sen inte ens dyka upp.
 Vart tredje år kollar de upp dig,föranmält. På 3 år kan man orsaka en hel del mayhem utan att ens veta det själv om man inte har någon utbildning eller vanligt folkvett. Nu pratar jag bara smittor,vilket är extremt ovanligt i sig
Kommer du ifrån tatueringsstudion smittfri är det en bra jäkla bonus,men RESULTATET då?
Om vi bortser från att du sluppit blodssmittor som hepatit och HIV,så ska din tattoo se bra ut med,för det är trots allt en livslång grej,och det man ångrar mest(efter en eventuell smitta) är utseendet på tattoon.
Håll dig själv till en högre standard än vad du eller din polare kan rita själva,de som jobbar med detta ska kunna det till perfektion,inte "typ ok".
Att råka ut för ett misstag en gång är lätt hänt och inget jag säger så mycket om,det kan hända,men för guds skull gå till ett RIKTIGT jäkla säkert kort för att ta hand om det misstaget då,inte tillbaka till samma eller nästa hemmatatuerare.
 Man har EN chans på sig att rätta till en gammal tattoo,blir inte det bra,då blir det en cover på en cover ,och mig veterligen kan inte svart bli mer än svart,,,
Jessica ritade sin egen tattoo och gick till en kille som skulle kunna dethär,och detta är INTE den mest katastrofala jag sett alls,men den var ärrad och  helt enkelt trist för en kvinnlig överarm.
På bilden nedan har vi då lasrat henne 2 gånger,sen har Jessica väntat ett halvår,och  SEN kunde vi  man täcka över den ! Jag har yttersta respekt för att inte alla orkar och vill gå genom den processen ,men det öppnar upp för så många fler alternativ när det gäller kommande motiv,så tänk genom ditt val,och fråga vad din tatuerare rekommenderar för dig (fråga mig om ni vill,jag svarar på de flesta frågorna,oavsett om ni tatuerar er här eller ej,maila på stina_nyman@tele2.se )
Jessica fick en betydligt mycket kvinnligare ros på sin arm,och kan nu börja sin nya karriär i Eksjö med allt vad det betyder,med rensopat i färstun:)


3 kommentarer:

Marie sa...

Du gör så fantastiska saker! Jag kommer snart och lasrar mig hos dig igen (om det är ok). Har kommit en graviditet och amning emellan bara. Hör av mig snart.

Bella sa...

Kanske en dum fråga men... Det här med utbildning, är det bara "lärlingsutbildning" som gäller om man ska utbilda sig "på riktigt"?
Blir så paff när man ser statusuppdateringar som lyder typ: "jag har även börjar tatuera lite...", det är väl inget man bara börjar med sådär hemma i lägenheten? I bakgrunden ser man gamla handdukar och skräp och annat "skrafs"... Jag menar, hur har man råd med de rätta rengöringsprodukterna om man "bara har börjat" tatuera?

Hoppas du förstår hur jag menar =)

Stina sa...

Det rätta att göra är att hitta den bästa studion och gå lärling där,så undviker man att göra folk illa,och göra fel i en massa år,och får även där koll på hur det ska gå till rent sterilmässigt. Det mesta som finns i nybörjarkit som säljs på blocket nu är ju engångsgrejer så sterilisering av nålar och tuber behövs inte,däremot sprita av kunder,täcka lampor bord och clipcord med plast är viktigt,ha handskar på sig mm,det är sådant som folk gärna missar,och hur kunden ska sköta tatueringen sen.
Såg nyligen på en hemmatatuerares Facebook att han tycker det är helt ok att katten hoppar upp på kunden eller sover bland hans "sterila" saker,,,ibland behövs bara vanligt vett,men det verkar vara ont om det.