Sidvyer, senaste månaden

tisdag 14 oktober 2014

New York möter möllena

Det föll sig så att Sköld fyllde år,jämna siffor utan att nämna för många,och att Cissel också fyller  med en veckas mellanrum. Vi fick förfrågan tidigt i somras om Möllegänget kunde tänka sig att följa med och överraska honom på en resa,och svaret är 10 av 10 gånger :do you want fries with that baby!!?!!

Att försöka hålla detta hemligt för Skölden i alla dessa månader har varit så utmattande,och vi har nog hållt oss undan honom mer för att inte råka försäga oss,ända fram till sista dagarna då tourettsen låg så  illa runt hörnet att jag nästa ringde och brölade NEW YOOOORK!!!

Eventbussen fylldes med Sjögrens och Kaptener och mig och vi smög(Läs sprang ut ut Ystad,vi var så paranoida ) iväg till Kastrup för att hyna lågt  i loungen tills Sköldarna dök upp!
 Det var mer som att sitta på glödhett svinto än att lounga i lugn och ro. Både Vera och jag led av gamanacke efter en halvtimme,den olidliga väntan på att se dem gå upp för trappan till loungen,och att INTE börja skrika som hysteriska tonåringar när det väl hände.

 Männen hade inte det problemet,,de fördrev tiden med penisavund och lite skojämförelse.
 Och plötsligt kom dem,,,Vid detta laget har Sköld fått veta att han ska till New York istället för en spaweekend i Stockholm och redan blivit ganska matt av detta faktum,,,
 Den obetalbara blicken när han ser oss;)
 Här någonstans var vi lite oroliga att hans redan  lätt chockade sinne skulle få syn på oss och liksom se sin romantiska weekend bara flyga ut genom fönstret,vända på klacken och gå.
Aaaaand he did,,,
 Men han kom bara till shotshyllan;)

 Här bölades det en liten skvätt ,men bara i några minuter,sen började vi raskt anklaga honom  för allt han gjort oss under hela 4-5 månader!!! Sköld var i coma.
 Några affärssamtal senare och biffen var sak,,vi skulle till New York;)
 Det blev VIP uppvaktning på det 8 timmar långa flyget(Hoppar över att kommentera mer om flighten,det är förbannat tråkigt att flyga 8 timmar,end of story)
 Efter en magiskt lång taxiresa i New Yorks tullar och köer var vi framme vid hotellet Millenium Broadway,åtminstonde halva skaran. Den andra halvan råkade ut för en smått psykotisk taxichaufför som skällde dem,anklagade dem för konspiration och kastade ut dem formligen. Välkommen till the city of coo coos.
 Jag kröp fram till fönstret och fotade hustaken (nä det är inte botten där,den är waaaaay längre ner!)
Hela veckan har jag kännt en absurd känsla av att huset och marken det står på går som i sjögång. Ytterst obehagligt när man är på 37 våningen;) Ända fram till flygplatsen gungade hela världen,,det var enormt irriterande och onödigt,så sluta med det.

 Vi drog snabbt ut på stan för att hitta något att äta,och Carmines låg väl till hands,och de varnade oss för att det  var STORA familjeportioner,,,vi fattade bara inte hur stora de var!


 Lasagnen kunde mata 8 pers,,vi beställde då ytterligare en familjeportion Carbonara och virus slängde på 2 kronärtskockor. Allt var MAGISKT jävla gott!!! Här kan man få med sig allt i doggybags ,det är mer en självklarhet än en fråga.

 Vi tog oss ut på Times Square i kvällningen för att jaga rätt på en bar/efterrättsställe  och sprang på Naked Cowboy,,varje självaktande stad borde ha en naken cowboy i speedos på åtminstone ett övergångsställe.
 Vi snubblade in på Planet Hollywood och testade deras överprisade drinakr. Skippa detta stället,det är dyrt,långsamt och mer som en dinoland  korsat med Madame Toussauds i lågkonjunktur.

Sköld hittade en liten dörrvakt som hette Kenya,,bilden gör inte mannen rättvisa,han var minst dubbelt så stor i verkligheten,,och hade röda ursinniga ögon och huggtänder,,,minst.
Det gav mig dock svaret på en fråga jag länge haft,,,hur spindelamannens arsle ser ut när han liksom slajdar ner för byggnader. Svaret är :som en bakugn av kött och skrotum.
 Fler obehagliga dockor såldes i lobbyn på hotellet,helt utan anledning. Det finns inga ursäkter för detta.
 Alla var som krattade siller vid 21.00 och Kapten skreksov nästan genast efter tandborstningen. Så gjorde vi alla.
 5 meter från hotellet låg Starbucks,och man kan undra varför det är så jävla bra? Jo,för att ingen kan göra kaffe i USA,det påminnner mer om te med brun smak. Därför finns det ett Starbucks var 20:de meter så att ingen någonsin ska vara utan. Hur FAN kan man då undvika att göra bra kaffe på något annat ställe. Har mina teorier om att maffian är inblandade i någonstans kaffefördummande i hela landet,,inte bekräftade men dock.
 Vi vaknade tyvärr kl 5.00 första morgonen men tog tillfället i akt att vara nästan ensamma på Times Square,stället där det aldrig blir mörkt.


 Frukost är nästan tvångsmässigt intagen var dag eftersom vi besöker landet där egg och bacon är vanligare än vatten(utan klor då),och Europa café fick det bli så tidigt på morgonen. Ett vansinningt välpackat Deli där eggrolls,tunnbrödsrullar,fajitas med äckligt färska råvaror är staplade till taket,,jag tog pannkakor,och det var dumt,de används  mer som skumgummimadrass än som mat,och det var nog det enda som inte var ok där,resten var otroligt frächt!

 Vi drog mot Rockefellar center för att glo på stan uppifrån och för att turista oss i allmänhet. Bilden nedan talar 1000 ord när det gäller shoppingfrågan män vs kvinnor;)
 En svängom på den underbara central station  tex,,det är turistiskt,men så värt det!! Tänk att få pendla i de vackra omgivningarna var dag,det är sällan man ser något så magiskt välbevarat fortfarande i användning. Bilden nedan ser ut som om jag klippt ihopa den,men det har jag ikke,så jävla illa om varandra tycker vi inte så vi måste börja splajsa foton;)

Skrikhångla är en  tradition här inne,,bara så ni vet.
 Och vi sneakade in oss på Waldorf Astoria och lånade toan. Magiskt ställe kan jag lova,ska ni hit på romantisk weekend så kan ni fanimig gräva lite djupare för att få njuta av detta anrika stället med otroligt detaljrikedom.
Hissdörr,,alla dörrar var metallklädda och i perfekt skick.

Efter det galopperade vi till St.Patricks katedral,och det visar sig att den är i full renovering. Synd tyckte de som sett den innan,jag tyckte dock att det var coolt att få se hur det går till och att de faktiskt gör något med det vackra,inte bara låter det stå och förfalla so många andra länder gör (läs egypten tex) och bara förlitar sig på att dumma turister inte ska se skillnaden.


Utanför Rockefeller center hade de just påbörjat  isrinken  och det kändes ju helt vettigt när det var 22 grader;)
Uppe på top of the rocks (Sjugliga 30 dollar för en hisstur upp på taket) fick någon annan ta över kameran,jag stod inne vid hissarna och såg till att väggarna höll sig upprätta och koncentrerade mig på att gunga med byggnadens varje rörelse. Its a dirty job,,,

Det är på bilder som denna det slår mig hur vansinnig staden är. Ett betongmonster som äter upp sig själva i sin kamp om att överglänsa och inhysa mer och mer . Varför dras så många människor till detta? Betong ovanpå betong,grått på grått tills det vackra som en gång var slutligen stängs in av monstruösa vansinnesbyggnader som en efter en annan utdateras och överglänses. De få gröna lufthålen som finns måste koordineras och odlas för att inte det stora gråa ska försvinna.
Varje övergångsställe är som ett wall of death fast till ljudet av Frank Sinatra ,inte dödsmetall. Trots detta så samexisterar folk riktigt bra här. Sällan du hör irriterade röster eller ilska,däremot ser du i folks ansikten som jobbat här ett tag hur de slutat bry sig,hur människan i det liksom bor några cm längre in än här hemma. Tjockhudade och likgiltiga,endast inriktade på att tjäna sina pengar för dagen.

Lite hångel på höghöjd,Kapten fick vara utan,jag liksom hånglar med hissknappen vid detta laget,nerknappen för att vara exakt.
Medans de andra gick ÄNNU en våning upp (helt vansinnigt i min bok) koncentrerade jag mig på de inre utsmyckningarna,hyperventilerade och försökte  att inte se ut som en terrorist. (Oh yess,bodyscans och säkerhetskontroller även här för att man inte skulle ta med en bomb upp eller så. Speciell varning för fickknivar av någon anledning,,vad tror ni jag lyckades ha med mig? och vad kan du åstadkomma med en fickkniv?!? )

Vid 12 (en hel evighet sedan vi vaknade den dagen) hade the boathouse bokats i Central park,och vi strosade rundor och glodde på ekorrarna stora som huskatter som fanns överallt i parken. Tror defakto att de ätit upp alla huskatter det någonsin  funnits i New York och grävt ner dem tillsammans med nötter ,trampminor  och annat matnyttigt.

The boathouse och dammen som alla möllen ska ro runt på ,till våran stora glädje! Ofattbart hur många människor som inte alls kan räkna ut hur en roddbåt funkar,eller ens vilket håll den ska gå på;)
En liten väntan utanför innan de öppnade,och vi satt underhållna av ett gäng fågelskådare som var helt besatta av allt som flög! Svårt att förstå hur det är i en sådan megastad,och hur lite djur de ändå lär se. Duvor räknas till skräpet som flyger runt och allt annat räknas till FASCHINERANDE!
Var onödigt sugen på att ta en servett och kasta framför dem och vråla SWAN!!!,,men så får inte man göra,hövdingens  pacemaker hade  kortslutit.

Stararna dominerade park caféet,lite utav en Fåglarna moment för vem som än satt och fikade där.  They wont shoot you they will shit on you.

Det blåste snålt som attan inne i the boat house med det var gutt och ytterst underhållande att se alla de paddlande mupparna ute på dammen:) Litta kaffe och Kauga på det sen var vi gåendes!


Jag hade 2 mål med New York,åka taxi och gå i Chinatown. Åka taxi fick jag så det räckte och bli över!:) Vi såg dessutom en riktig antikvitet på vägen!!Hell yeah!
Från The Boathouse tog vi oss till ground Zero. Båda de andra paren hade varit här när det bara var högar av skräp i 2 stora hål,och nu till dessa 2 gigantiska fontäner . Jävligt passande,jävligt sorgliga stora vackra hål mitt i New York,där mark kostar flera miljoner,men där inget någonsin får stå igen för att hedra de dryga 3000 personerna som omkom den dagen,och som fortfarande dör av följdsjukdomarna som de fick av betongmolnen.


Som en lustig effekt av vinden och läget av de 2 hålen lyfter kastvindarna vattnet i det ena hålet och gör fallet än mer imponerande.
Antennen uppe på world trade center,basen av den iaf,,
Mycket av det man ser nere i museumet är hjärtskärande,men när en av de som arbetade där (troligen gammal brandman själv lät det som) kom fram spontant och berättade om denna brandbilen och killarna som satt i den då svämmade det över i ögonen. Attacken kom precis i skiftbytet när alla som hade jobbat gick av och åt frukost med de som skulle gå på. När larmet kom gav sig ALLA ut för att göra allt de kunde,,, detta är fronten på brandbilen. Ingen av killarna kom ut ur huset.
Stålbalkarna som huset var byggt av,,enorma järnkonstruktioner som böjdes som gummi av kollapsen. Där hänger små telefonlurar lite överallt du kan plocka upp och lyssna på när folk ringer från flighterna och  folks telefonmeddelanden där oroade anhöriga förgäves lyckas få tag på de som dog. Hjärteskärande och helt vansinnigt. Åker ni hit bör detta vara ett av stoppen,det är bara för stort för att missa.
Lite smått tomma drog vi vidare hemåt längs med gatorna,och stötte på kvarter efter kvarter med filmtrailrar! Såklart spelar de in film i New York,och det var bara en tidsfråga innan man fick syn på detta:) Det framgick tyvärr inte vad de filmade.
Denna enorma byggnaden undrade vi lite över? Antingen är det NSA:s högkvarter där Hellboy och killarna håller till ELLER en vetilationstrumma för tunnelbanan. Vi fick inte reda på det och man kan inte fråga någon heller,folk är helt enkelt inte intresserade av vad som händer runt om dem,så pass att man ibland vill ruska om dem och be dem vakna! Väg gärna in om ni vet vad det är!


Väl framme på Times Square igen bjöd detta på nearly full nudity! Trevligt och inget alls konstigt med det. Här hänger de flesta knäppa människorna,varesig de försöker tjäna pengar på det eller bara för att de är.
En liten andningspaus på rummet och sen iväg bara tvärs över gatan till ett sjukt bra ställe som hette,,,,,,fan jag har det där hemma,,,VIRGIL`S
Först lite wifi i lobbyn och lite ordnande av biljetter till morgondagens event ( ja vi skickar alltid fram Virus,den mannen kan prata omkull ALLT!!! och vi är alla så snabba att utnyttja det;))
Jag uppehöll den obehagliga björnen så att de andra fick tid att fly.
Tvärs över gatan som sagt var fanns ett  Virgils som bjöd på resans absoluta skräpmat sittandes ner! Deras pommes med ost chili och bacon var utomjordiskt goda!!

Porno pommes! För att pommes är så nyttiga i sig,man bör alltid lägga på ost bacon chili och ranchdressing!!!
Portionerna här är så löjligt stora ,en omedelbar insikt i varför de flesta amerikaner är brutalfeta. New York är dock ett undantag i detta,det var sällan man såg überfeta människor här,troligen för att de går och stressar bort det mesta.

Tillbaka till hotellet strax efter 21 för att gråtsova igen. Det här med att vända på dygnet är svårt.
Morgonen efter vill Sköld äta frulla på Pershing square,det lilla fiket under bron som går genom central station. Ett vansinnigt upptaget ställe med en ljudnivå som hade impat på vilket tonårsdisco som helst. Hit kommer slipsnissarna från Wallstreet och äter frukost och knyter påsar om affärer till lite pannkakor och Dompa;)


Jag har i sanning den vackraste mannen jag sett brevid mig <3
Denna dagens stora aktivitet var Woodbury Common,ett shopping komplex en timmes bussresa utanför new york. Man köper biljetter på  hotellet och letar upp första bästa hållplats för just denna bussen. På hotellet får du en toucher,sen måste du köpa de riktiga vid hållplatsen på ett biljettkontor (mycket viktigt annars kommer du inte med!)
 Det tog väl en timme eller så för mig att bli lite överväldigad och hängde sedermera med killarna på en öl och ett pisseprov vin!

Det finns ett ställe att sitta på och få mat där och det är Applebys  ,vanlig skräpmat,inte superbra,långt ifrån dåligt!


De hade även mojitos i sketastora glas,ett klart plus. Att shoppa underlättas så av lite drinkar.
Sköld hittade en grej han blev otroligt nöjd med! En jeansväst ala Tomelilla inne på Guess av alla ställen!
En prilla löst po di och han hade kunnat heta vilket Y:a namn som helst! Conny,Lonny,Donny,Ronny,,,,och dunken.

När ni åker dit är det läge att ta med er rullväskor så ni kan packa i dem,alla gör det och bussen förväntar sig det,hellre det än att bära massa kassar som man sen inte får plats med inne på bussen som alltid är packad!
Vi gick för en sista recon (jag hade svårt att hitta något alls) och råkade lämna kameran i Sköldarnas våld,,,

Efter detta var vi så slut att det fick bli något enkelt som Hooters på kvällen. Curly fries och skräpmat och pattar,,lätt oslagbart om än enkelt!


Kvällen blev iaf lite senare än de första dagarna,och ölen gjorde sitt på Kapten. Tydligen blev han lite impad av  ballerinaskorna jag tvångsköpte på Woodbury (mina fötter började klaga) och drog en repa på rummet i dem! Vad ska man säga? Sitter som en smäck ihopa med bonnabrännan!
Morgon!.Kapten ville till ett Dennys,ett i övriga USA stort varumärke,i New York fanns det ett enda,,, Det blev en 45!!!minuters taxiresa dit,men det var faktiskt väl värt det i slutändan,det var ett rätt så galet fräsht Dennys,lite att vänta när man har så många delis att konkurrera med.


Efter att ha våldsätit Moon over my hammy och klämt en milkshake på nätta 1500 kalorier blev Sköld lite hajmätt och började antasta Cissel right there! Frukost will do that to you ,speciellt om man lyckas downa nätta 4000 kalorier på typ 30 min!
Efter det drog vi oss mot Brooklyn bron och fick se lite äkta New York breakdancing på vägen!

Det är väl värt att gå en tur över bron,man får en jäkligt bra vy över Hudsonfloden och frihetsgudinnan,OCH man kan även få syn på NYPD:s fittmagnet ,Interceptor III,,denna i full utryckning skojar man,,ja skojar man ofta med.

Vi hittade ett litet litet krypin precis innan vattnet som såg supermysigt ut ,där vi stannade till och tog en stonker. Den jävligt äkta Brooklynbon Ben tittade roat på oss när vi bad om 3 long island iceteas och en Cosmo kl 12 på dagen,,men ja,det är alltid kl 17.00 någonstans i världen!


I väntan på en vattentaxi turistfotade vi upp oss lite,var och en på sitt helt egna sätt. Kapten älskar detta,det syns på hans glödheta blick och närheten i hans famntag,,,som en inledning på en Harlequinroman för 60+are.


Vattentaxin kostar 4 dollar och den släpper dig på massa olika ställen,en runda väl värd att ta ,IKKE att förväxlas med den 90 minuters rundturen som kostar 30 dollar! Killen i vattentaxin visste fanimig vad han gjordemed spakarna  och allt annat än full kareta var otänkbart,varesig det var gas eller broms!

Kapten låter sig sällan ryckas med. Han är jämn som en storm i en pannacotta.
Man kan göra en båttur med en manlig stance,,
Och man kan göra en båttur med mangina,det är bara att välja.
Och plötsligt kom Cissel in the moneyshot!
Det är sällan vi sitter helt stilla och bara gör vad som brukar göras på ett fartyg,vi är mer av uppfattningen att det ska nyttjas till sin fulla potential!
Brooklyn och omkringliggande ödehus på "fel" sida floden,,undrar hur länge detta kommer att få stå,kan nog tippa att det rustas upp och blir svindyra lägenheter  inom 10 år.

Vi hoppade av och gick och shoppade igen på Fifth avenue,och när vi var lite trötta i benen hittade vi ett ställe som hette fig and olives,,magiskt goda drinkar och ett troligen rätt magiskt matställe då deras färska ostron och megaräkor paraderades fritt bakom baren av väldigt händig personal.

Magiska drinkar indeed,,,det var här någonstans det började bli dimmigt för oss alla;)
Vi hade bokat bord på Benihana,ett ställe där de lagar mat vid ditt bord. Tydligen ett väldigt populärt ställe för barn och deras födelsedagsfirande. Deras sushi var iaf riktigt fin!


Sen börjar showen. Det leks med maten en hel del och det är rätt underhållande att sitta och kolla på det,men känslan av att killen har gjort detta så många gånger att han kräks på våra "ohh" och "ahh" finns där hela tiden.

Det ringde i veras hummer och jag tog samtalet eftersom hon redan var för full för att hantera detta, och förklarade att våra öppettider är mellan 12.00 och 17.00 vardagar jämna veckor och rutiga.

Att hålla tungan rätt i mun när man pratar med kocken,,,
Såklart skulle Sköld också ha en mössa och lite sjunga för;)  Detta var inte HELLER något de var sjukt trötta på,och liksom gjorde i förbifarten medans de höll sig hårt  för att inte stabba födelsebarnen intensivt i nacken med grillbesticken.

Kvällens bästa av Virus;) Cucumbers and mint bleeeev,,,,
Det är kotym att antasta statyer för oss,,,man kan bara inte låta bli! 3åringen som stod och tittade på fick sitt livs läxa i hur man ska hantera statyer!
Virus som är president för public relations fiskade ur bordsgrannen på Benihanas att man skulle gå till Jonny Utahs för att ha skoj,och innan jag visste ordet av var vi där! Right back till 19 års ålder, Jägersro style,panelhönor,översexuella DJ:s som sjunger på sista versen och ölklister på golvet,allt en Hörbytös behöver för att nostalgitrippa!
Redbull Vodka och lite 90:tals musik kan göra underverk för vännerna!
Sen fick DENNE en jättebra ide! Eftersom alla andra verkade vara ok med att hoppa på den mekaniska tjuren så ville inte jag vara sämre!  Här följer en gratis småbyxevisning och lite miner men vad fan,,,man lever bara en gång! Videojasg kommer att ångra på länken,,,
Försökte få de andra att förstå hur bra ide det var(enligt mig,efter en redbull vodka,man känner sig liksom lantlig och hipp då!),och Virus nappade,,otippat;)?
Han röjde dessutom så in i helvete på det!!Fick ovationer och cred från DJ:n som sett det mesta där uppe;)
Tjurjävel,,,
Jag vill påpeka att min röv också är blåsvart,och att jag INTE borde gjort detta 3 ggr!!!!!
Men så jävla värt det;)


3 av oss masade oss hem efter detta eftersom Kapten inte ALLS tyckte Johnny Utahs var en bra idé ,och hittade lite skoj på vägen hem:) Lena kom vid 12 tiden och Virus och Cissel drog en repa till 4 på natten!!! Di unge di kan,,,
Morgonen efter vilade Cissel lite(läs kastade vatten med munnen) och Virus speedpratade i 4 timmar konstant! Troligen för att han fortfarande var högoktanig från gårdagen;) Vi gick rätt över gatan till ett frukoställe som var riktigt fint (intressant att vi gått över hela stan när det bättre fanns tvärsöver gatan!)
Ett besök på det största Toys r Us var ett måste (klart man ska ha ett pariserhjul inomhus!) och vi passade på att samla lite varor!
Ja,,vad ska man säg,,,nä,,
Vi vandrade vettlöst runt i ett kallt regnigt New York lite virriga på vad vi skulle göra denna dagen,och vi hittade ett ställe som heter Johns pizzeria där lunch skulle intas.

Magiskt fin lokal,och ENORMA jävla pizzor(otippat?) som var något av det godaste jag ätit,dock var vår servitör så otroligt otrevlig att Virus vägrade betala dricks ,och rättmätigen så!  Väl värt ett besök,undvik bara den magre syrlige jävelen.
Ang dricksen så lägger de antingen på det automatiskt på notan (läs noga) eller så får du själva välja mellan 15-20 procent ,beroende på om du vill eller ej. De flesta lever på sin dricks och är därför väldigt attentat och trevliga. Denna killen har då säkert en trustfond liggandes som supportar honom i resten av hans liv,för han lär inte dra in några vidare dricks på sin gestaposervering och ovilja.


By the way,det var Comicon när vi var där och det förklarade en del av de underliga uppenbarelserna man såg där. En hel del var fortfarande ouppklarat.
Tjejerna på bordet bredvid hade INTE uppfattat att den råsure kyllingakyparen hatade allt med hjärtslag och bad honom att ta en gruppbild på dem,,sköld och linus tvekade inte en sekund. Vi fnittrade lite lätt när vi såg att hon fixade till bilden för instagram och  PLÖTSLIGT fick syn på den überläskige vikingen  i bilden! Kan skrämma skiten ur vemsomhelst ,härdad NY bor eller ej.
Tillbaka på Times square var det såklart promo för The Waking dead,och gratis szombies strövade rundor och skrämde skiten ur folk:)

Efter detta fick det bli lite hotellslappe,och hela gruppen domnade av ungefär  här.- Kvällens restaurang var Peter Lugers,ett otroligt känt ställe ute i Brooklyn med en Michelinstjärna där steak är det enda som står på menyn. Detta var en av resans egentliga höjdpunkter,men det blev liksom lite tandläkarbedövning på det hela.Vi hade vansinniga problem att hitta taxi och kom med andan i halsen 15minuter försent! Virus som alltid räddar dagen ringde från sin taxi och fixade så att bordet fortfarande fanns kvar dock. Räddaren som är nödig fixar alltid!

Den ende som hade ångan uppe var Virus(skräll),men vår down drabbade strax honom också,dock  inte förrän  han dragit av repliken nedan!
Testbild på alla andra språk än Linus Sjögrenska.

Packat med folk och väldigt mycket rustikare än jag trott att det skulle vara! Hade liksom inte läst på innan vad det innebar och bara tagit Skölds ord för att det var magiskt kött,och lets face it,vad mer behöver man veta? Vår vegetariska servitör Alois var dessutom österrikare,som ett svullet körsbär på toppen.
Bara brödkorgen hade jag kunnat dö för,det mest välbakta på länge med schwiebelbrot och annat smått och gott. Nu när jag är hungrig kan jag inte fattavarför jag INTE bara föråt mig på på det,men då var det litet annat läge med pizzan färskt i stupen.
Steak för 6 pers visar sig vara 4 inte så nätta T-bens stekar från belgiska blå kor,dubbel deluxe i köttkoma. Stekta till perfektion,no doubt about it. Besök detta stället när ni är så hungriga att ni vill döda för ert kött,det är så väl värt det,och det ni inte kan få i er får ni med er hem i påse,ingen somhelst skam i det!Man får även med sig en bunke Lugerands hem om man inte kände att köttet var nog,lite som det sista mintflarnet som får Mr.Kreosote att explodera.
Vi tog taxi hem och lät maten tysta mun,,tillockmed Linus som somnade i taxin;)
Frukost sista dagen intogs på Hardrock café av alla ställen,men det var faktiskt oväntat ok,och det enda stället som har öppet på söndag morgon såg det ut som. Gatorna fylldes med lite marknadsliknande stånd och folk slängde upp dussintals kolgrillar så att hela hotellet rökfylldes. Det var dessutom någon stor parad av spanska mått  på g,så att hela 5:th avenue stängdes av. Det krävdes nog en hel armé av interceptorIII till det uppdraget.
Det fick bli en slöedag fram tills taxin bar av mot Newark,lite tvångs shopping på Hollister och lite smått strosande,fika i Trump Tower tex,lika tacky inrett som hans frisyr,men till ok priser iaf! Oväntat. Coffee für alle tänker han kanske.
Cissel fick sin dos chokladdoppade jordgubbar från Godiva,kanske de mest omsköta jordgubbarna du sett;)

Det förundrar mig alltid så otroligt homoerotiska målningar de har på Abercrombie,det och de rätt homosexuella påsarna och parfymflaskorna,och trots det så är nog medelshoparen helt hetro.  Glad att det är så accepterat och att folk struntar i det,bara förvånad och road:)
Virus är också road,,when in Rome som man sär,,,
Utanför brakade paraden loss och en slags spansk tomte med goja i håret och ambulerande chihuahua dansade förbi,,,intressant och inte helt säkert att han var en orginaldel i paraden,,men vi köper det,klart pågen ska få vara med!

Efter det bestämde vi oss för lunch på Shake Shack,och vi galopperade dit för att hinna innan kl 14.00taxin vi beställt. Väl där var där mongo kö (som alltid) och Kaptens ben ville verkligen inte mer. Vi bestämde att det togs med till hotellet och att vi 2 skulle halta före.
Kan säga att det var så in i helvetes värt det. Har ALDRIG smakat bättre burgare och pommes,på heder och samvete. Det är värt att köa,det går undan,det är värt priset,,det är rent himmelrike!!
Vi hann precis tillbaka till rummen för att förhindra att Veras plattång begick självmord av helgens behandling,,it was so close.
Känner ni någon närstående plattång eller våffelhjärn som hyser samma känslor maila gratistandvårdiegypten@livet.se
Taxin till Newark gick fortare än väntat och vi hade ca 2-3 timmar på oss att checka in och vänta. Inget man chansar på dock,det kan bli sådana köer att det tar några timmar att ta sig dit,och vi ville bara hem vid detta laget.
För hemresan använder jag sömnpiller (vi alla faktiskt) och det är ett perfekt sätt att döda de 8 timmarna det tar . Resan till vegas var så få dagar att jag aldrig hann bli Jetaggad,,denna resan var extremt annorlunda. Kom hem kl 10 på morgonen ca,hann ta min bil,träna ytterst lite,handla lite förnödenheter och köra hem. Jag försökte verkligen göra något vettigt väl hemma,men efter att ha gått runt med en sport BH i en timme,mållöst sökande efter vart i kylskåpet den inte bör ligga gav jag upp och gick och lade mig (till Ottos enorma glädje) Vaknade 3 timmar senare med en kurrande birma i famnen,,gick upp,,stirrade på skärmen till datorn,,och somnade om till kl 17.00 helt jävla ofrivilligt. Kan ärligt säga att jag aldrig varit så trött i hela mitt liv!! Halv nio var det sängdax igen och jag sov hela natten som ett klubbat ollon. Jetlag is a bitch,och man behöver minst en dag ledig efter en sådan resa,iaf jag som är gjord av pappersmembran och gnäll!


1 kommentar:

simon sa...

Wow!! Looks like a bloody awesome trip! Even more keen to go to NY now. Thanks for sharing! (especially the video! Haha!) ;-P