Sidvyer, senaste månaden

onsdag 4 februari 2015

Lite varningar och lite förklaringar.

Jag fick ett desperat mail från en tjej som  nyligen hade tatuerat sig. Hon gav mig tillåtelse att skriva om detta som varnande exempel.
Nyligen fyllda 18 år gick hon till en tatuerare som hade en "hemmastudio". Tatueraren har jobbat i 20 år och hade certifikat (från Polen) . Nålarna togs ur ny förpackning ,så hygienen verkade där inte vara  fel på.
Såhär ser tatueringen ut efter 3 veckor , "blåmärket" går inte bort,och tjejen var väldigt orolig.
 Jag vill då visa detta för att påpeka lite olika saker.

Bara för att man tatuerat länge behöver det inte betyda att man har gjort rätt. 
Ta gärna en titt på tatuerades förra kunder,med kriterierna: Är linjerna raka och fina,skuggningen jämn och mjuk,är teckningen du använder som förlaga otroligt bra eller bara bättre än du själva kan rita?  Acceptera inget annat än det bästa i de 3 kategorierna. Kolla gärna på om tatueringarna som är nygjorda ser röriga,röda och lite "köttade" ut. Gör dem det kommer de INTE att bli bättre  när de är läkta.
Certifikat: De ENDA certifikaten vi kan få är om vi gått en hygienkurs och lärt oss om hur det bör gå till i en studio,och även då är ett certifikat rätt meningslöst. Kolla runt,se om den allmänna hygienen är ok. Inga husdjur eller småbarn i behandlingsrummet,allt som han och du kan tänkas röras vid bör vara plastat (och bytt!) ,maskinen bör vara rengjord,greppen engångs ELLER så ska där finnas en sterilisator . 
Det ska inte rökas inomhus.
Nej,det påverkar inte tatueringen,men det är på alla plan jävligt nasty.

 Tatueringsbranchen ger alltså inte ut några somhelst certifikat  som bevisar att man är bra på det man gör,det FINNS INGEN KONTROLLERANDE INSTANS angående kvalitet. 
Hälsovårdsmyndigheterna kollar bara studios,men även då kommer de endast vart tredje år,oavsett om nya ägare tillträder,och de  förvarnar alltid besöket.

Det är upp till er att kolla om det faktiskt ser bra ut.
Väntetiden i olika studios brukar visa hur bra resultatet blir. Man har oftast en hemmastudio pgr av att man inte är bra nog på det man gör för att kunna försörja sig på det. Är där dessutom noll väntetid,,, ja då är det verkligen obra. Tänk efter  :skitbra hemmatatuerare ,billig som fasen med noll väntetid? Det går inte ihopa.

Problemet här är en av de värsta blowoutsen jag någonsin sett . Det är bläck som pumpats ut under huden,antingen för att det tagits i för hårt eller för att fel färg använts. Här bör det vara det första alternativet kombinerat med det andra.
Det kommer alltså aldrig att försvinna ,och det finns bara laser eller coverup att ta till här.
Jag tackar tjejen för tillåtelsen att använda detta materialet,det visar bara att det är LÄTT att bli vilseledd oavsett om man tror att man tagit reda på fakta. 

Inga kommentarer: